Općenito > Propisi

Krsenje propisa

<< < (61/80) > >>

marin-w:

--- Citat: Aleksandar - 24 Svibanj, 2012, 17:44:56 ---bokte čitam ovo i ne vjerujem  ;D

mene su u ovih 16.000 km kolko imam nrg zaustavili 5 puta, 3 puta policajac na motor, i to jer sam bio sam na cesti..

od tih 3 puta nisam ni trebao skidat kacigu niti davat vozacku, samo ih prometna zanimala tj dali je skuter registriran..dobar dan, prometnu molim ,hvala lijepa i  doviđenja  :happy6:

ostala 2 puta pogledali prometnu, vozacku i dali kaciga ima certifikat i to je to..

--- Kraj citata ---

Mene u isto tih cca 15-20 000km i nekih 5-7 godina unatrag nije nikad zaustavio policajac dok sam bio na motoru. A,vozim se po magistrali,selu,gradu. Cijelo ljeto se vozim ispred,iza,prodjem pokraj min 5 policajaca na motoru.2-3sacekuse na dionici od 30km magistrale i nikad me nitko nije zaustavio  :dontknow:

Lazem,zaustavio me je jdnom u selu niti 1km od kuce.  Nisam bio doma i istekla mi je reg za 2 dana i kad sam ga isao reg me je zastavio. Sva sreca platio sam samo 500kn kazne  :icon_thumright: A,nebi me ni zaustavio da se iza mene nisu vozili neki mulci bez kacige koji su se okrenuli pred njim i crta.

ljubo46:
kod nas su naj gluplji propisi na svijetu, probajte ici na more iz zagreba starom cestom i vozite se po ogranicenju pa cete vidjeti koju cete kolonu napraviti iza sebe...

3alfa3:
U zadnjih 75.000km na 2 kotaca, zaustavili me 3 puta. Jednom zbog prekoracenja brzine, a dva puta rutinska kontrola. Zapresic, Zagreb, Kumrovec

Miki-speedy:
Zanima me kolike su kazne za prekoracenje brzine na autoputu za strane drzavljane?
recimo ogranicenje 130 vozis 180,kolika je kazna?

3alfa3:

--- Citat: Miki-speedy - 19 Lipanj, 2012, 00:19:12 ---Zanima me kolike su kazne za prekoracenje brzine na autoputu za strane drzavljane?
recimo ogranicenje 130 vozis 180,kolika je kazna?

--- Kraj citata ---

Ista ko i za domace vozace.

Nakon tolerancije, ispada da je to kazna iz tocke 3.

Ovakvo je stanje. 180 - 10% = 163,3km/h.
Da je vozeno 155 km/h, onda kazne nebi bilo jer 155 - 10% = 139,5km/h, a brzine do 10 km/h preko dozvoljenog na autoputu se ne naplacuju. Sad vidis koliko je glupo vozit samo 25 km/h brze od "dopustenog"

Članak 54.

(1) Na cesti izvan naselja vozač se ne smije vozilom kretati brzinom većom od brzine dopuštene postavljenim prometnim znakom, a najviše:

1) 130 km na sat na autocestama,

2) 110 km na sat na cestama namijenjenim isključivo za promet motornih vozila i brzoj cesti,

3) 90 km na sat na ostalim cestama.

(2) Novčanom kaznom u iznosu od 3.000,00 do 7.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji se vozilom na cesti izvan naselja kreće brzinom koja je za više od 50 km na sat veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine.

(3) Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji se vozilom na cesti izvan naselja kreće brzinom koja je za više od 30 do 50 km na sat veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine.

(4) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji se vozilom na cesti izvan naselja kreće brzinom koja je za više od 10 do 30 km na sat veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju