Normalno, zrelo i korektno. Stajanje do sada uvijek, mada se o tome malo i premišljalo kada se vozilo sa dvije-pet pivi u sebi, ali me baš onda nisu ni pokušavali zaustaviti. Izvana sasvim normalan vozač, sada ne vozim sa više od jedne pive (drugu cugu ni ne pijem) pa nemam ni problema (kao profesionalni vozač, posao mi ovisi o vozačkoj).
Svoje ponašanje u prometu smatram korektnim, kada izvodim pi*darije pazim da sam sam na cesti i da nema plavaca u blizini.
To im je posao, ja im ga neću otežavati i sigurno im neću (više) puniti blagajnu.
Bilo je jedno neugodno iskustvo kada su mi pokušali dvaput naplatiti kaznu koja je plaćena direktno u prometnoj policijskoj postaji, ali se to rješilo na vrijeme. Ostalih neugodnih iskustava nemam.
Da se razumijemo, da ih vidim sa valjkom (za provjeru brzine) prije bi se spucao u zid nego im dao skuter da ga dignu na mjerenje. Više bi me opalilo po džepu nego mi vrijedi skuter.
Moj moto je; Nemam šta za skrivati, ako nisam bahat i glup, 99% ću proći lišo, makar i sa sitnicama koje nisu uvijek po zakonu. Ali onih 1% je uvijek glasniji, pa dobijemo grupiranje koje svi vole mrziti. Vađenja na socijalnu temu smatram jadnim ako su lažna. Šta da lažem, ako sam skrivio, platiti ću... Nebih imao obraz za spuštanje u moralne nizine... A na njima je da odluče hoće li izdati opomenu ili me opaliti. Na priznanje i zrelost odgovaraju začuđujuće pozitivnije nego na moljakanja...