Tehnički kutak > Tuning skutera

Pitanjce o Leovince ZX spuhu (za sr50ditech)

<< < (4/8) > >>

3alfa3:

--- Citat: Početnik - 17 Ožujak, 2009, 11:52:25 ---ljudi ne budite smijesni. ajnspric se neda podesavat kao karb pa da se digne potrosnja. potrosnja je  uvijek ista...

--- Kraj citata ---

Ovisi. Ako povecas broj okretaja, onda si povecao i broj usisa smjese u cilidar u jedinici vremena = veca potrosnja.

Po?etnik:
imao sam iskustva sa ajnspricem, imao je lakse role i zute malossi opruge, kit, auspuh itd, eto ti dignutih okretaja i opet je trosio 3 litre na 100

3alfa3:
Ocito su okretaji su bili dignuti premalo da bi ti sa svojom grubom metodom mjerenja mogao vidjeti razliku.
Razmisli, ako istu kolicinu ubrizgavas cesce, da li ce doci do vece potrosnje?
Ako su serijski okretaji (na primjer) 8000, onda si dizanjem na 8200 okretaja povecao usis za 100okr u jednoj minuti (jer se usis radi svaki 2. takt). Potrosnja bi u tom slucaju (i to samo da se vozis full gasom na tim okretajima 100 km) bila veca za 1,25%. Kako to mislis izmjerit?  ;D

Ali cinjenica je da visim okretajima vise trosis

dino_sk:
joj daj pocetnik molim te tebi bi ista bila potrosnja da se vrti i na 8000 i na 9500  ::)
i to sve s kitom ,spuhom i dalje ispod 3l :icon_biggrin:

acmen:
E hebemu sunce, sad vas je pola za a pola protiv...

I da, inace nisam nesta lud da se razbacujem novcima i ako bas nista ne bih dobio onda bi svakako zaobisao kupovinu takog necega (imam i drugih urgentnijih frontova za trositi novce; auto ICE, tuning, hifi, komp  :icon_biggrin: :icon_biggrin:).

Znaci da ne bih nista dobio??? Slican odgovor sam bio postavio (cini mi se) bas na ovom forumu i odgovori su bili skoro pa identicni (neki me uvjeravali da je to prava stvar a ostatak naravno suprotno). No kome vjerovati?  :dontknow:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju