Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Baotian BT50QT9 - vaša iskustva?  (Posjeta: 13503 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline FiZor

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Baotian BT50QT9 - vaša iskustva?
« : 12 Ožujak, 2009, 18:46:37 »
Razmišljam o nevelikoj investiciji kupnje u naslovu navedenog skuterčića. Mišljenja o dotičnom su oprečna, jedni ga jako kude dok druga grupa je vrlo zadovoljna. Moja očekivanja nisu nebulozna. Svrha je da me preveze od točke A do točke B, zujanje po gradu uz ekonomičnu potrošnju.
Molio bih Vas da podijelite iskustva sa ovim skuterom. Zanimaju me jedino i isključivo iskustva sa dotičnim skuterom a ne mišljenje tipa "valja", "nevalja", "smeće" i sl. opisi. Molim Vas da argumentirano izjasnite svoj stav o navedenom vozilu.
Puno hvala unaprijed!

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
Odg: Baotian BT50QT9 - vaša iskustva?
« Odgovori #1 : 12 Ožujak, 2009, 18:55:32 »
Ja ću samo reći da je uz sve ostalo još i OPASAN!

A ako nisi pročitao temu od SlowRidera, evo ti prilike:
http://www.mojskuter.com/forum/index.php?topic=8453.0

Ne gledaj to kao sprdnju nego gledaj na stvari koje su se dešavale ljudima iz iskustva koji su požalili kupnjom dotičnog modela. I imam iskustva ja sa jednim  :icon_thumright:

EDIT:

Više ti se isplati tražit po oglasnicima i kupit rabljeni skuter u vrlo dobrom stanju koji je serijski.

Evo ja sam tako kupio prije nekoliko dana curi:
http://www.mojskuter.com/forum/index.php?topic=15423.0
« Zadnja izmjena: 12 Ožujak, 2009, 19:23:59 dhorvat »
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline Agil

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: online, od o
  • Moj Skuter: Kymco Agility 80 + K
  • Moja Kaciga: magemusy
  • MojSetup: 27 000 km Honda-Sundiro na 4T+Agility City 2T Vanilla
  • MojSpuh: magemusy
« Odgovori #2 : 12 Ožujak, 2009, 22:01:55 »
..1....svašta ćeš loše čuti o Baotianu uglavnom 1001 varijaciju izreke - "to je smeće bolje kupi polovni "talijanski " skuter"
..2...ono gore nije bitno  - učini to zabavnim svima nama - postavi to pitanje na motori.hr forumu - Sve o skuterima
..3. Baotian je kineska kopija superuspješnog Kymco Filly ( kobilice - mladog ždrebeta ) s kopijom motora Honde Cube - prapovijesnog skutera koji je promijenio povijest motora ( nešto kao Buba ili Golf ili Civic u automobilima )
..4...ostavi se Europljana...nabavi skuter direktno iz Amerike - npr model Pony 50 http://www.gsmotorworks.com/detail.cfm?id=686  prigoda s 1499 $ , nižen je na samo  699 $
..5. kao i uvijek u životu, nije bitno što ti kažu, nego tko ti kaže
..6..cure su samo za zabavu, za sve drugo su OPASNE ! - prijeti ti emocionalno, ekonomsko i materijalno uništenje, ako ih namijeniš za druge stvari, bar u našoj zapadnoj civilizaciji...

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #3 : 12 Ožujak, 2009, 22:12:29 »
..6..cure su samo za zabavu, za sve drugo su OPASNE ! - prijeti ti emocionalno, ekonomsko i materijalno uništenje, ako ih namijeniš za druge stvari, bar u našoj zapadnoj civilizaciji...

Nemaš curu... jel?  :icon_biggrin:

Ili bar ne poštenu  :drunken_smilie:
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline petarpan

• forumski skuteraš
« Odgovori #4 : 12 Ožujak, 2009, 22:22:53 »
procitaj malo o toj temi na http://4tskuteri.com/smf/index.php

Offline acmen

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Karlovac
  • Moj Skuter: Aprilia SR50 Replica DiTech
  • Moja Kaciga: Airoh
« Odgovori #5 : 13 Ožujak, 2009, 22:58:07 »
Ovako; ja ga bio kupio pred 2 godine, polovnog, sa 7k km za (pre)smijesne novce. To mi je inace bio prvi dvokotac dosad u mojem kratkom skuteraskom stazu.

Prvo naravno odusevljenje sta ne moram pedalirati da bi isao, skuter je stvarno malen i svugdje ga mozes zbuksati bez pola frke (dakle pojam nema mjesta za parking za tebe jednostavno ne postoji). Dijelovi jesu jeftini i svugdje ih ima no ja eto, brat bratu, nista (izuzev ulja i svijecice) nisam nikad na njemu mjenjao. Plastike su skoro pa sve pocele skripati i dobile su lufta no za te novce i nisam nista drugacije ocekivao (dakle to nije minus).

E sad performanse. Serijski sa 50ccm jer uistinu tromo (inace nisam reprezentativni primjerak sa 2m visine i 95kg tezine). U ubrzanju me gotovo uvijek svaki iole prosjecni biciklista prešibao a krajnja mu je bila 65kmh (i to navucenih po hebackoj ravnici, naravno sve prema njegovom tacho-u a u praksi je to i fino pretjerano). Do 50/55kmh je ubrzavao ali dalje mu je trebalo stvarno duga ravnina da bi to razvio (šta bi kasnije relativno lako i držao postignutu brzinu). O ikakvim uzbrdicama bolje da ti i ne pricam :)

Drugi dio prijece jest potrosnja; doslovce zaboravis kad si ga zadnji put tocio. Koji 2l uistinu trosi i stvarno je uzitak voziti se za nista para no sukladno time i performansu su mu takve. Ja se jesam doduse njime navozao uokolo, po cijeloj zupaniji, po svim seoskim puteljcima i ako ti je to prvo dvokotacno prometalo mozes se, uvjetno receno, i uziviti u voznju, tu i tamo cak i vjetar u kosi dozivis :) . I jes jedna pozitivnot kod njega mi je bila da ga nikad nisam ni najmanje pazio jer mi ga u nijednom pogledu nije bilo zao (isto kao kad kupis kakvu drklju od auta pa ju namjerno oceses o zid jer... izgubio sam se u mislim no valjda si skuzio :) ).

Taj skuter jest samo i iskljucivo za grad/kvart. Dakle samoubistvo bi njime bilo ici po slavonskoj/zagrebackoj/savskoj/etc ali ovak do pijace/ducana je dusu dao. E sad pitanje stoji za sta tebi skut treba jer obicno svi u pocetku (barem sebe ubrajam u takve) kazu da su nezahtjevni vozaci i da nemaju nikakovog iskustva i da njima ne treba nista jako. No isti takvi kad se zateknu na otvorenoj cesti gdje jedva guraju 50-60kmh a apsolutno SVI sudionici u prometu ih mahnito preticu/izbjegavaju se jednostavno useru i onda svasta moze biti. Zamisli da te pretice kamion i na pola puta njemu iz suprotnog smijera takodjer dolazi kamion (e to se meni par puta desilo, zaseres se jednostavno). I nikad nisam ništa (bicikliste ne racunam) na tom svom baotijancu pretekao :)

Na kraju krajeva ja ti ipak preporucam da NE IDES na kineza (barem toga). Ja sam si kasnije lijepo ubo Aprilijicu sr50 iz 02' i to je doslovce nebo zrak-razlika. Ni sam nikada prije nisam mogao vjerovati da su to toliko razliciti svijetovi no eto prosla sezona me svaki dan iznova uvjeravala u to. Sad kad sam to iskusio na kineza vise nikad ne bih ni sjeo a kamoli mu se vratio taman da mi ga novog poklone (doslovce mislim).

No kazem svi smo mi razliciti, mozda tebi taj kinez bas i treba za ono za sta on i jest namijenjen (no eto cisto sumnjam). Svakako isprobaj prije kupnje i nemoj se orijentirati na ovo rekla-kazala.

Pozdrav i sretno u odabiru.

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zagreb
« Odgovori #6 : 14 Ožujak, 2009, 11:08:20 »
Baotian ti je dobar ako svakodnevno cekas u kolonama, ili se lagano provlacis, to mu je +

No isti takvi kad se zateknu na otvorenoj cesti gdje jedva guraju 50-60kmh a apsolutno SVI sudionici u prometu ih mahnito preticu/izbjegavaju se jednostavno useru i onda svasta moze biti. Zamisli da te pretice kamion i na pola puta njemu iz suprotnog smijera takodjer dolazi kamion (e to se meni par puta desilo, zaseres se jednostavno). I nikad nisam ništa (bicikliste ne racunam) na tom svom baotijancu pretekao :)

Kada dozivis taj strah odmah ti postane jasno da ti nije mjesto na cesti gdje se vozi preko 50km/h.

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #7 : 14 Ožujak, 2009, 19:46:41 »
ovo šta ti je acmen rekao ja ti pospisujem velikim debelim slovima, i potovo na ono da u poečtku nisu svi zahtjevni vozači,al se brzo to promjeni

a ti acmen dobar skuter sad voziš  :icon_thumright: :icon_thumright: :headbang:
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline FiZor

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #8 : 15 Ožujak, 2009, 01:51:19 »
acmen puno ti hvala na ovom iscrpnom elaboratu. Jedina stavka su financije. Naravno kada je čovjek u prilici vrlo rado će uzet nešto bolje, jače. Doduše, još će vrijeme pokazat kakva će situacija bit i možda doista bude koja kuna više za nešto bole od Baotjanka :).
Ono što bih doista htio u rangu 50ccm jest TGB RX50 Jet Fighter ili Kymco Agility City. Dizajnom su mi doista lijepi, doduše što se snage tiče, razlika prilična postoji u korist RX50, ali smatram da i Kymcov model može razvit solidnu brzinu, da se baš ne drglja previše. Kada već razglabamo, slobodno bacite pokoje mišljenje i o ova dva modela.  :)
« Zadnja izmjena: 15 Ožujak, 2009, 01:53:48 FiZor »

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #9 : 15 Ožujak, 2009, 12:38:43 »
imam tgb 303 r, masina im je ista i mogu ti reci da stvarno ima snage i sve, smo ima malu krajnju brzinu, meni trosi od 3 do 3 i pol litra, prakticki nista radjeno osim toci vozi, na mome su vozne karakteristike i ciklistika nula, ali r50 x bi trebao biti puno bolji, samo pod uvjetom da promijenis gume jer su zalost...
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline FiZor

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #10 : 15 Ožujak, 2009, 14:05:01 »
Kao što sam i naveo, ta dva modela su mi definitivno uži izbor ako ću prikupit lovu za njih. Dosad koliko sam se naslušao o njima ljudi su bili isključivo zadovoljni. Vidio sam po cesti par RX-ica i to stvarno lijepo ide  :)

Offline Lemmyzd

• forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Sportcity 300
  • MojSpuh: Deak
« Odgovori #11 : 16 Ožujak, 2009, 22:58:24 »
Ja sam ga osobno imao, evo ti problema s kojima sam se suočio...
Remen pukao 3 puta
Plastični nosač karburatora pukao jednom
Felga zadnja u kur*u par puta mi pustila guma u zavoju
Problemi sa paljenjem jedno 100 puta
Problem sa kazaljkom za gorivo (plovak u kur*u)....itd....kod mene je ostavio jako loš dojam jer sam bacio jako puno para na popravke, ali ne mora značiti, frend mi je imao jednoga i nikad kvara ??  ???

Offline Dan?o

• forumski pješak
  • *
  • samobor je lepa varoš
  • Mjesto: Samobor
  • Moj Skuter: TGB r50x
« Odgovori #12 : 17 Ožujak, 2009, 08:49:36 »
moja žena ga vozi tri godine na posao i nazat...oko pet km. u oba smjera,do sada bez problema.
to je skut kako ti kažeš od točke A do točke B i ništa više.... :hello:

Offline monét

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #13 : 26 Ožujak, 2009, 16:06:48 »
Je li kupnja obavljena i koji je uletio ako je?

Offline FiZor

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #14 : 29 Ožujak, 2009, 11:02:50 »
Nije još, planiram to zbavit na ljeto :). Javit cu u svakom slučaju  :)

Offline luna500rr

• Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zmijavci
« Odgovori #15 : 29 Ožujak, 2009, 11:44:07 »
skuter ''odovle donde'' bi bijo jedan sto jeftiniji da sto manje trosi. Isti se nebi trebao naprezati preko 40km/h te bi tada potrosnja bila oko 1.5l u cvaje na nacin da se prilikom postizanja te brzine gas smani na minimum odnosno kada dosignes brzinu koju zelis smanjis gas sto god manje samo da ti motor ne uspori. Tko ima 2t seriju sa potezim valjcima neka pokusa ovo te nek vidi koliko moze km prjeci sa casom goriva. Ovo se u praxy ne koristi bas te se obicno mali motori voze full gasom pa ispada da 4t manje trose. Nisam bas experimentirao ovaj pokus na 4t ali neznam jeli izvediv zbog kompresije

Offline cupo

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Velika Gorica
  • Moj Skuter: trenutno nista
« Odgovori #16 : 29 Ožujak, 2009, 22:59:16 »
meni je baotian bio prvi skuter.Jedino sta valja na tom skuteru je potrosnja.Napravio sam oko 4500 km s njima i imo sam puno problema,pukla gas sajla,pukla km/h sajla,otisla radilica,frga,rucka od gasa se skorz sjebala mogo sam je vrtit u kontra stranu,remen i rolice potrosilo se u toj kilometrazi,gume katastrofa preopasne,pao jednom zbog toga.A brzina je uzas,koliko se sjecam iso je 60 i nesto ali do 60 je trebalo tri godine da dode.Uglavnom po mom iskustvu je skuter uzas,ali kolko para toliko muzike.
prodajem ili mjenjam buraza,registriran,neurednog izgleda,papiri uredni,potrebno neke djelove promjenit,na pm

Offline _nino

• forumski skejter
  • **
    • Sibenski List
  • Mjesto: Sibenik
  • Moj Skuter: Beverly ST 350
« Odgovori #17 : 30 Ožujak, 2009, 14:37:29 »
... i meni baotian bio prvi skuter, oko godinu dana sam ga vozio, nesto vise od 4000 km presao s njim. Kao sto je vec receno "to je skuter za voznju od točke A do točke B", ali i o tome bi se dalo diskutirat. Sto se tice potrosnje, svaka cast, trosi ko upaljac :) Ni ne znas kad si zadnji put na benzinskoj bio. Sto se svega ostalog tice: KATASTROFA. Pocevsi od guma pa nadalje. Zbog tih istih guma sam se 3 puta posteno prebio i isparao novu jaketu od 1500 kn. Nakon sto sam isparao navedenu jaketu, puka mi je film i odmah sam ga prodao :) Nekih jos posebnih problema nisam imao, jedino sto mi je radilica pukla odmah drugi tjedan nakon sto sam ga kupio, jedva da je 300 km imao. Sto se tice brzine... ajme... pogotovo uzbrdo. Puno puta mi se desilo da sam ga skoro gurat morao uz malo jacu uzbrdicu. U dvoje se vozit na tom skuteru, pogotovo na neke vece relacije, tipa 10km u komadu ili vise - ajme!

Moja preporuka je izbjegavat te kineze u sirokom krugu i drzat se Piaggia. I ja sam bio jedan od onih "nezahtjevnih vozaca" kad sam kupio Baotiana, al se to brzo promjenilo nakon sto mi je pukla radilica, te sam u medjuvremenu vozio prijateljev Runner dok je moj Baotian bio na popravku.

Offline enigma

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Pula
« Odgovori #18 : 03 Travanj, 2009, 23:17:21 »
ja još imam navedeni skut ali ga slabo vozim, inače nakon skidanja blokade ide 75, što je super...

nego ljudi, može pomoć...

posudio sam ga frendu a sad ga već mjesec i po dana nisam palio, i kad sam htio upalit ne vraća se kurbla (još malo zahrđalo zbog kiše), a na struju neće ni čut...

šta bi moglo biti s kurblom, svjećicu je frend zamijenio pa bi trebala bit ok...

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #19 : 03 Travanj, 2009, 23:20:01 »
ja još imam navedeni skut ali ga slabo vozim, inače nakon skidanja blokade ide 75, što je super...

nego ljudi, može pomoć...

posudio sam ga frendu a sad ga već mjesec i po dana nisam palio, i kad sam htio upalit ne vraća se kurbla (još malo zahrđalo zbog kiše), a na struju neće ni čut...

šta bi moglo biti s kurblom, svjećicu je frend zamijenio pa bi trebala bit ok...
skini deklo i sa unutarnje strane kurble sa uljem koje tocis u skut podmazi zupcanike  :icon_thumright:
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta