Ovako; ja ga bio kupio pred 2 godine, polovnog, sa 7k km za (pre)smijesne novce. To mi je inace bio prvi dvokotac dosad u mojem kratkom skuteraskom stazu.
Prvo naravno odusevljenje sta ne moram pedalirati da bi isao, skuter je stvarno malen i svugdje ga mozes zbuksati bez pola frke (dakle pojam nema mjesta za parking za tebe jednostavno ne postoji). Dijelovi jesu jeftini i svugdje ih ima no ja eto, brat bratu, nista (izuzev ulja i svijecice) nisam nikad na njemu mjenjao. Plastike su skoro pa sve pocele skripati i dobile su lufta no za te novce i nisam nista drugacije ocekivao (dakle to nije minus).
E sad performanse. Serijski sa 50ccm jer uistinu tromo (inace nisam reprezentativni primjerak sa 2m visine i 95kg tezine). U ubrzanju me gotovo uvijek svaki iole prosjecni biciklista prešibao a krajnja mu je bila 65kmh (i to navucenih po hebackoj ravnici, naravno sve prema njegovom tacho-u a u praksi je to i fino pretjerano). Do 50/55kmh je ubrzavao ali dalje mu je trebalo stvarno duga ravnina da bi to razvio (šta bi kasnije relativno lako i držao postignutu brzinu). O ikakvim uzbrdicama bolje da ti i ne pricam
Drugi dio prijece jest potrosnja; doslovce zaboravis kad si ga zadnji put tocio. Koji 2l uistinu trosi i stvarno je uzitak voziti se za nista para no sukladno time i performansu su mu takve. Ja se jesam doduse njime navozao uokolo, po cijeloj zupaniji, po svim seoskim puteljcima i ako ti je to prvo dvokotacno prometalo mozes se, uvjetno receno, i uziviti u voznju, tu i tamo cak i vjetar u kosi dozivis
. I jes jedna pozitivnot kod njega mi je bila da ga nikad nisam ni najmanje pazio jer mi ga u nijednom pogledu nije bilo zao (isto kao kad kupis kakvu drklju od auta pa ju namjerno oceses o zid jer... izgubio sam se u mislim no valjda si skuzio
).
Taj skuter jest samo i iskljucivo za grad/kvart. Dakle samoubistvo bi njime bilo ici po slavonskoj/zagrebackoj/savskoj/etc ali ovak do pijace/ducana je dusu dao. E sad pitanje stoji za sta tebi skut treba jer obicno svi u pocetku (barem sebe ubrajam u takve) kazu da su nezahtjevni vozaci i da nemaju nikakovog iskustva i da njima ne treba nista jako. No isti takvi kad se zateknu na otvorenoj cesti gdje jedva guraju 50-60kmh a apsolutno SVI sudionici u prometu ih mahnito preticu/izbjegavaju se jednostavno useru i onda svasta moze biti. Zamisli da te pretice kamion i na pola puta njemu iz suprotnog smijera takodjer dolazi kamion (e to se meni par puta desilo, zaseres se jednostavno). I nikad nisam ništa (bicikliste ne racunam) na tom svom baotijancu pretekao
Na kraju krajeva ja ti ipak preporucam da NE IDES na kineza (barem toga). Ja sam si kasnije lijepo ubo Aprilijicu sr50 iz 02' i to je doslovce nebo zrak-razlika. Ni sam nikada prije nisam mogao vjerovati da su to toliko razliciti svijetovi no eto prosla sezona me svaki dan iznova uvjeravala u to. Sad kad sam to iskusio na kineza vise nikad ne bih ni sjeo a kamoli mu se vratio taman da mi ga novog poklone (doslovce mislim).
No kazem svi smo mi razliciti, mozda tebi taj kinez bas i treba za ono za sta on i jest namijenjen (no eto cisto sumnjam). Svakako
isprobaj prije kupnje i nemoj se orijentirati na ovo rekla-kazala.
Pozdrav i sretno u odabiru.