Tehnički kutak > Napravi sam

Kako promeniti Torque Driver, Zadnji remenik, čemu služi kako radi i mane

<< < (3/8) > >>

greenlite:

--- Citat: mmario73 - 31 Svibanj, 2009, 23:42:31 ---10 puta ću ponoviti, svaki euro vredi....

već sam počeo razmišljati da su fabričke centralne nelinearne u svom spektru rada pa je ovaj nelinearni torque projektovan za njih, a mi naravno odmah promenimo centralnu na neku pollini ili malossi, i zeznemo celu matematiku....

--- Kraj citata ---

očeš reći da je centralna opruga serijska idealna za torque?

mmario73:
malo smešno deluje učinilo mi se da serijska centralna daje različit potisak u odnosu na ove brandirane.. 

SlowRider:
Ja sam morao preci na "stepenicu vise" sto se tice tvrdoce centralnih federa, jer se torq brze siri prema max. omjeru od serijske... prije sam gubio snagu sa tvrdjim centralnim na visim brzinama, sada je bolje.

mmario73:
ili još gore, ona malossi opruga što dolazi u kompletu sa multivarom mi bila malo sumnjiva, ima dva navoja više i malo je duža, da probam mislim u sebi ipak na stolu ubacim je između dva lima (oni što inače nose oprugu na driveru, sa slike jednog sam skratio testerom) i stegnem u mengelama do kraja, kad ono fali 3mm, jednostavno nema više mesta navoji opruge su se dodirnuli i tu je kraj - graničnik... eto malossi blokada.. pollini su kao i fabrička taman, u pritisku limova do kraja ..jedan u drugi ulaze..

SlowRider:

--- Citat: mmario73 - 01 Lipanj, 2009, 00:12:22 ---ili još gore, ona malossi opruga što dolazi u kompletu sa multivarom mi bila malo sumnjiva, ima dva navoja više i malo je duža, da probam mislim u sebi ipak na stolu ubacim je između dva lima (oni što inače nose oprugu na driveru, sa slike jednog sam skratio testerom) i stegnem u mengelama do kraja, kad ono fali 3mm, jednostavno nema više mesta navoji opruge su se dodirnuli i tu je kraj - graničnik... eto malossi blokada.. pollini su kao i fabrička taman, u pritisku limova do kraja ..jedan u drugi ulaze..

--- Kraj citata ---

imao sam takav slucaj, samo sto se problem desio kada sam stavio torsion controller, osjeti se jasno u voznji kada odjednom naglo povisi okretaje.

Sto se tice malossi opruga, postoji bijela duza i kraca, zuta duza i kraca (minarelli).

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju