Općenito > Generalno o skuterima

ac ili lc

<< < (7/9) > >>

doritos:
an  tifriz je pogodan isto za lc jer i skida po vrucinama temperaturu, ne pregrijava se ko kako bi s vodom se pregrijao i uz to veoma bitno antifriz imat u lc masini jer on je mastan pa ti jos i podmazuje vodenu pumpu jer da je voda nakon nekog vremena ti propisa, semerinzi ti odjebu od obicne voda jer se stvara kamenac :icon_thumright:

Pupo:
Poželjno je, il bolje rečeno mora bit antifriz u sistemu zbog više razloga. Al isto tako je važno naglasit da mora biti dobar omjer ako mješate sami il još bolje, pošto se radi o maksimalno litri antifriza, najbolje je kupiti gotovu smjesu. Kao prvo i najvažnije, 1. nemorate brinut na zimu zbog smrzavanja,
                                                                                                           2. ima nešto višu točku vrenja od vode,
                                                                                                           3.  galvanizacija nije prisutna ili je njen efekt smanjen na manju razinu,
                                                                                                           4. Voda s vremenom di je cirkulacija jača počne odnositi gus

A što se tiče ac-lc priče. Sve ovisi što ti treba al za normalnu upotrebu i ako održavaš bilo koji skuter bio on ac il lc neće biti nikakve razlike među njima.

Benjamin:
E vis kak ste odmah krivo protumacili..ja nisam mislio na tu vodu..znam da sep odrazuimjeva imat antifriz u sistemu...jel ib inace puknuo cilindar kad se bi smrzla voda..

ja sam pricao o vodi koja se zna skupiti u casici frge...zbog lose kvalitete benzina...i kad se ona smrzne badave ti grijanje karba kad nemres upalit skuter da se grije..

A ja osobno jos kod nikog nisam dozivio da mu se smrzavala frga u radu..zbog tih parak aj pricas...masina isijava dosta veliku temp u blizini karba da se to ne desi po meni...

Ja osobno nikad probleman isam imao s tim...i to grijanje karba mi je vise problema stvaralo nego koristi davalo...tak da ono...i to ne na jendom skuteru neg na 2..i znam jos dost ljudi...na serijali je to ok...jel je za to i napravljeno..ali cim je nes kemijano odmah se osjete razlike ak se po ljeti grije frga npr.

Nebitno...

LC je bolji za jace set upe...to priznam...ali ovo base pa cak slabiji midrace ...nema nekih velikih razlika...imao je Bero zipa..kolko se sjecam malossi sport je bio gore...pa je pojeo roxa koji je isto imao sport...sam treba znat sloziti kak spada...

Pa ne skidam niti ja svaki dan i to..nit palim gumu svaki dan..ali opet prednosti su tu...a kad radim cjele dane nemam vremena bas puno serafiti..i onda sam zahvalan da sto krace traje..vrijeme je novac...

kaj se cjena tice..dosta je jeftinije ac kit od lc...oko 40% je u cijeni razlika...za ac me trophy ispao 700kn...a za lc je oko 1200kn kolko se sjecam..ak ne i nes vise...

Uglavnom..svako preferira drugacije...ja sam imao obadvoje i dost dugo vozio i jendo i drugo..tak da ono..

Iwo SR Tuono:
Ja osobno sam pobornik LC jer mi je u startu kad sam kupovao skuter bilo na prvom mjestu disk iza i LC...sad nekon 2,5 godine vožnje i svog iskustva ali i iskustva drugih vjerovatno bi jednog dana kupio AC al bi samo stavio disk iza jer bubanj organski ne podnosim,a osim Honde X8-RS neznam koji je još skuter zračno a da ima disk iza  :dontknow:

Svi pljuju po AC al da to toliko nevalja nebi se ugrađivalo već desetljećima i nebi piaggio na 150 dvotaktnu mašiu stavljao AC bezveze....sve u svemu kad bi kupovao skuter opet nebi toliko oko hlađenja gledao previše,samo kažem, čim je AC skuter odmah je u 95% slučajeva da je bubanj iza jer takve mašine se baš ugrađuju da se smanje troškovi proizvodnje i da do kupca dođe u jeftinijoj i često prihvatljivijoj varijanti zbog cijene.

SlowRider:

--- Citat: Benjamin - 14 Lipanj, 2009, 15:12:41 ---A ja osobno jos kod nikog nisam dozivio da mu se smrzavala frga u radu..zbog tih parak aj pricas...masina isijava dosta veliku temp u blizini karba da se to ne desi po meni...

Ja osobno nikad probleman isam imao s tim...i to grijanje karba mi je vise problema stvaralo nego koristi davalo...tak da ono...i to ne na jendom skuteru neg na 2..i znam jos dost ljudi...na serijali je to ok...jel je za to i napravljeno..ali cim je nes kemijano odmah se osjete razlike ak se po ljeti grije frga npr.
--- Kraj citata ---

nece ti pomoci nikakava temperatura bloka, imao sam slucaj na 2 skutera da se smrzavao klipic u frgi pri radu, bila je u pitanju LC i AC masina, bez ikakvog grijanja. Prvi put sam imao slabu oprugu klipica, ali osjeti se u voznji trokiranje i nepravilan rad te otezano vracanje rucice gasa. Kada skines pokopac gdje je klipic i igla, vidjeti ces prvo led, a onda vodu, nesto poput ovoga:

puhnes unutra malo toplog zraka i onda vidis ovo:

--- Citat: ---kaj se cjena tice..dosta je jeftinije ac kit od lc...oko 40% je u cijeni razlika...za ac me trophy ispao 700kn...a za lc je oko 1200kn kolko se sjecam..ak ne i nes vise...

Uglavnom..svako preferira drugacije...ja sam imao obadvoje i dost dugo vozio i jendo i drugo..tak da ono..

--- Kraj citata ---

LC trophy je tada bio tocno 1000kn, a cijena malossi sporta je oko 1200.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju