Općenito > Generalno o skuterima

ac ili lc

<< < (6/9) > >>

ivanm:
AC je tuniran nepogodan po hladnoći jer se stalno podhlađuje i nikad ne dostigne radnu temperaturu, dok se LC može podesiti termostatom ili kartonom ispred kilera..
imao sam tuniranog zipa AC po zimi i ispod nule je stalno radio na čoku, a nekad se znao i smrznut karb.. (serijala piaggio LC ima grijanje karba antifrizom iz sistema..)
po ljeti iznad 30°C nakon ganjanja pregrijao bi se sa 17.5 karbom..
peugeot AC sa gus kitom također se pregrijavao makar je bio 19 karb..

Benjamin:
Ja nikad nisam imao niti priblizne probleme...

Po zimi radio isto ko i po ljeti...eventualno malo treba podesiti karb kaj je normalna stvar...

Po ljeti nikad se nije pregrijao...niti mi je stao motor...

Ono hladenje odnosno grijanje frge je najveci promasaj ikad napravljen..kak ti bi trebao sprijeciti smrzavanje frge po zimi..a kaj ti to vrijedi kad motor ostane ugasen i odstoji vani..opet se smrzne...i nemres upaliti da se zgrije...a ak ga upalis onda blok isijava dovoljnu temperaturu da se karb nemre smrznuti..a po ljeti s vrucom vodom sma zagirjava karb i grije benzin...koji onda ima losija svojsva sagorijevanja...jel isparava...i manje se hladi cilindar...tak da nikad nisam vidio smisao tog sistema..jos do sada nisam otkrio nikakvu prendost..i na obadva LC kaj sma imao odmah sam to odpojio i nikad problema nije bilo..jle se vozio po zimi dok jos nisam ima vozacku za auto na -10 ili po ljeti na +40..uvijek je motor palio i vozio...

Misljenja su razlicita..ali sta sam sve prozivio s AC do sada..promjenio sam misljenje i stojim iza njega skroz..to malo kaj ima manje snage mi je prihvatljiva cijena za ono sta mi nudi zauzvrat...nikad pregirjavanja..ultrabrzo rastavljanje i sastavljanje....prednosti za stunt...itd..kao sam gore vec naveo u postu prije...

ivanm:
podrazumijeva se da je u rashladnom sustavu antifriz a ne obična voda, pa se po noći neće smrznuti.. ne radi se o smrzavanju vode u karbu nego kondenzacije i smrzavanja pare iz zraka koju karb vuče podlakom i dodatno ohlađuje..
nijedan novi serijski skuter u sistemu nema vodu nego antifriz ne zato što su se eto tako sjetili nego zato što TAKO TREBA BITI.

SlowRider:
Sto se tice AC masine, istina, jednostavnija je konstrukcija termo grupe i sistema za hladjenje, nesto jeftinije odrzavanje, ali ja nikada ne kurim gumu, ne vozim se u krug i ne rastavljam masinu svaki dan, a kada je potrebno ne predstavlja mi nikakav problem. Zasto ne LC ako sam zadovoljan i odrzavanje mi ne predstavlja problem.
Zasto pre jednostavno kada moze jednostavno biti  :toothy12:

benelli:

--- Citat: Benjamin - 13 Lipanj, 2009, 19:19:33 ---Eh svi vele LC ja velim AC :icon_thumright:

Do sad nikadn ikakvih problema jel bilo na +40 vani...kit je gore snage ima...motor ide odlicno u svim uvijetima...

Jeidna prednost je kaj LC ima vise snage..ovisno kaj mislis slagati....to priznam...

ALi ja zato mogu raditi 3 dana burn out a da mi se motor ne pregrije...i mogu se na mjestu voziti bez brige za pregirjavanje...mislim na stunt...meni je AC zakon...iso i naput s njim bili i na grobniku..i pol hrvatske obisli nikad prbolema...

Imao sam prije i LC i to 2 komada...i prije sma mislio da je to bolje...sad sam promjenio misljenje AC mi dusu dao..pogotovo za slagat..skinem masinu za 20min napravim generalku i vraitm nazad..za 1h sam gotovo...to je poso... :headbang:

--- Kraj citata ---
e to sam cekao neznam zasto svi nevole taj AC ja imam sporta gore i napravim 150km bez stat i imas jedan dio od 10km je jebe... uzbrdo i sve bez problema a onda ima i dosta uzbirdica onako normalnih i sve normalno

a to za performanse neznam jer nisam imao Lc sa kitom ali za pregriavanje meni se nije niti jednom jos pregrijao

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju