Općenito > Generalno o skuterima
ac ili lc
Giz:
--- Citat: Iwo SR Tuono - 14 Lipanj, 2009, 15:28:18 ---Ja osobno sam pobornik LC jer mi je u startu kad sam kupovao skuter bilo na prvom mjestu disk iza i LC...sad nekon 2,5 godine vožnje i svog iskustva ali i iskustva drugih vjerovatno bi jednog dana kupio AC al bi samo stavio disk iza jer bubanj organski ne podnosim,a osim Honde X8-RS neznam koji je još skuter zračno a da ima disk iza :dontknow:
Svi pljuju po AC al da to toliko nevalja nebi se ugrađivalo već desetljećima i nebi piaggio na 150 dvotaktnu mašiu stavljao AC bezveze....sve u svemu kad bi kupovao skuter opet nebi toliko oko hlađenja gledao previše,samo kažem, čim je AC skuter odmah je u 95% slučajeva da je bubanj iza jer takve mašine se baš ugrađuju da se smanje troškovi proizvodnje i da do kupca dođe u jeftinijoj i često prihvatljivijoj varijanti zbog cijene.
--- Kraj citata ---
TGB je dupli disk. I to poveči dupli disk sa opletenim crijevima tako da sumnjam da su tu htjeli "uštedjeti". ;D
Benjamin:
--- Citat: Iwo SR Tuono - 14 Lipanj, 2009, 15:28:18 ---Ja osobno sam pobornik LC jer mi je u startu kad sam kupovao skuter bilo na prvom mjestu disk iza i LC...sad nekon 2,5 godine vožnje i svog iskustva ali i iskustva drugih vjerovatno bi jednog dana kupio AC al bi samo stavio disk iza jer bubanj organski ne podnosim,a osim Honde X8-RS neznam koji je još skuter zračno a da ima disk iza :dontknow:
Svi pljuju po AC al da to toliko nevalja nebi se ugrađivalo već desetljećima i nebi piaggio na 150 dvotaktnu mašiu stavljao AC bezveze....sve u svemu kad bi kupovao skuter opet nebi toliko oko hlađenja gledao previše,samo kažem, čim je AC skuter odmah je u 95% slučajeva da je bubanj iza jer takve mašine se baš ugrađuju da se smanje troškovi proizvodnje i da do kupca dođe u jeftinijoj i često prihvatljivijoj varijanti zbog cijene.
--- Kraj citata ---
Stalker do 98-99 je DD :headbang:
Ovi novi su bubanj...zato mi je skuter i zakon...novijeg nebi niti ja uzo...nevolim bas bubanj makar on zna jako dobro kociti kad je slozneo kak treba...srka 150 ima isto bubanj pa koci zvjerski...sam treba dobro drzavat kocnicu i nije joj opcep otreban disk..a ko oce si moze uvijek modati na disk kadi ma mogucnost tu..
Benjamin:
A dobro desi se da se smrzne...nisam nis reko da se nemre..ali meni do sad nije nikad...a po zimi se vise nevozim jel mi nije isla imam auto..tak da na sve to gledajuci to me ne jeb....opce. Po ljeti mi se nebu smrznuo..a sad jel bi se sad po zimi smrznuo pojma nemam...AC ima ionak grijanje karba preko zraka koji pocne puno prije grijati nego LC...eto opet jedna prednost vise po meni...ak je tolki problem u grijanju karba,....
SixPack:
Podizem temu iz prahistorije, jer je aktualnija neg ikad i kod 4 i 2t :icon_biggrin:
--- Citat: Iwo SR Tuono - 14 Lipanj, 2009, 15:28:18 ---Ja osobno sam pobornik LC...sad nekon 2,5 godine vožnje i svog iskustva ali i iskustva drugih vjerovatno bi jednog dana kupio AC
--- Kraj citata ---
Potpisujem iwu, ja sam isto nekad gledal i slinil za LC-om, jaci je, brzi i sve to...ali nakon godina iskustva i premisljanja, rekao NE.
Prednosti AC-a, po meni:
- AC se brze i ravnomjernije zagrije, bitno pogotovo po zimi, ili ako se rade krace relacije, zuri negdje ili slicno. Meni osobno najbitnija stavka.
- termo grupa drasticno jeftinija (kitanje,cvikanje i slicno)
- lakse, jednostavnije i jeftinije odrzavanje, pogotovo kod 4T
- nema "rizika termostata" i sl. pa da ode sve u gnjurac. Meni osobno vrlo bitno stavka.
- nabavna cijena novog ac skutera cak i do 50% niza
- ne pregrijava se kod klanja na nizim brzinama
- ak se ne varam, ac i lc imaju iste lezajeve, a s obzirom da je em slabiji 20ak%, em se manje vrti, veca trajnot istih (ja sam na kitu pustil namjerno slabiji spuh bas radi toga)
Mane ac-a, po meni :icon_biggrin:
- slabiji oko 20ak%
- losiji paket opreme, kao sto iwo kaze...nema iza diska, nema rpm i slicno, sve u "budget stilu"
- vecinom se ugradjuju na manje atraktivne u "budget" skutere
Sve skupa sagledano, netko tko trazi pali i vozi, sa sto manje zahebancije, troskova i sto vecom pouzdanoscu, AC je svakako bolji izbor.
Ares2009DM:
Ja,iskreno nikad nisam primetio tih 20% razlike između lc i ac.Aerox lc i moj benelli ac skoro podjednaki kroz ubrzanje,dok je na krajnjoj bolji aerox zbog getribe,ali i zbog mog remena koji je tad bio istrošen do 15mm (sad me sramota). Oba su bila serijala,njegov noviji i navodno bolje održavan. Imao sam malagutia lc i kupio benellia ac,isto tako mala razlika. Volim zračnjaka svog jer se brzo zagrije,jer je jednostavan i pouzdan,puno lakši za održavati i jer su termogrupe jeftinije puno...Ne bih prešao na lc.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju