MR J sve ovisi kako se vozi skuter i gdje se vozi skuter jer ako ga voziš po makadamu nemoj očekivati super kvalitetu od tog motora a ako ga voziš po njemačkoj tj. po asvaltu kao u njemačkoj možeš doživjeti da ti kihneš a skuter još uvijek vozi.
Gle Mrc, govorim sve iz vlastitog iskustva...
Znas da mi drugi susjed (kod kojeg si isao polagati A kategoriju) ima 3 motora (ER6n, Zongshen gs250 i yamaha ybr125) tog Zonga sam ja dosta vozio i uopce nije vozen u autoskoli jer je prije bio onaj zakon da sa A1 uz ispunjenje odredjenih uvjeta dobijes i A kategoriju. Taj motor je nekvalitetno napravljen!
Vibracije ga ubise a kvaliteta popratnih dijelova je nezadovoljavajuca! Provjereno, dokazano, vozeno na cesti uz normalnu i kontroliranu voznju.
CF V3 i V5 su oni kvazi custom skuteri koji su se pokazali katastrofalnima (covjek u mojoj blizini ih je prodavao), sminkica, radio i te spikice ali jako nekvalitetno. S obzirom na cijenu nemozes niti ocekivati Bog zna sto ali opet uzevsi u obzir cijenu YBR125 koja se sklapa u China je nebo i zemlja. Ta yamahica je nepoderiva, dosta kvalitetno napravljena s obzirom na nisku prodajnu cijenu.
Mogu slobodno zakljuciti da je barem 5x bolja od ostalih China proizvoda koje sam gore naveo.
Dakle, ovo su cinjenice i iskustvo iz prve ruke a ne rekla/kazala...
Necemo to mijesati sa proizvodima koje prodaju u Beta-Moto (oni uvoze proizvode iz China) jer opet za onu cijenu za koju oni prodaju uvezene proizvode se dobije i bolja kvaliteta od ostatka ponudjaca na trzistu! Rekao bih da oni uvoze srednju kvalitetu kineskih proizvoda dok ostatak ponudjaca na nasem trzistu za istu cijenu nudi nizu kvalitetu ali nazalost, sto je opet i realno ona visoka kvaliteta kosta i izuzetno je rijetko zastupljena na nasem trzistu.
Vec smo prije dosta razglabali o kvaliteti, cijeni i ponudi kineza te smo dosli do zakljucaka koji su bili otprije vidljivi a vezani su uz licence i kontrolu kvalitete.
*** Druga je stvar ako cu ja taj motor upaliti 2x mjesecno i napraviti 100injak km, onda mi se ne isplati kupovati nesto sto je "skupo" jer gubitak na cijeni po godini starosti je prevelik s obzirom na iskoristivost tog motora.