Općenito > Propisi
blokade... tema u Moto klubu broj 10.
Genesis051:
Ne znam... ja na to gledam drukčije, imam dijete koje se sprema sjest na skut...
Ja bi najrađe da se (po gradu) uopće ne smije vozit preko 45... Teško izvedivo ?? ...
NI NAJMANJE... svi bi "puhali" na zakon i policiju mjesec dana... i postalo bi nešto sasvim normalno...
ZAŠTO PO JEB...J SLOVENIJI SVI MOGU (kroz naselja) VOZITI 50 (tj. po znaku ograničenja) ?? ?? ?? ?? ??
Jer su zakon sa papira prenesli na cestu !!!
I kad ideš u tu istu državu, pregledaš svjetla i promijeniš pregorenu svjetiljku, makar si prije toga vozio mjesec dana po "lijepoj našoj", a da te nijedna patrola nije zaustavila...
Sve se može...
Želio sam reći, nije šteta ako se o tome piše... pa, i ako se dođe na to da se skutere rigorozno pregledava...
Bilo bi više sigurnosti na cestama...
A skuteraši.... nije ti muka voziti 45-50 kad svi voze toliko...
Dođe ti da se ispovratiš od gorčine i revolta kad voziš 50 Km/h (kako sam ja pred par tjedana, i to sa odblokiranim skutom)...
a prođe, ravnom blagom nizbrdicom, dečko bez kacige, bez registracije, nekih 90 sigurno, možda i više... Prepoznam Runnera 50-icu po (samo) jednom amortizeru za zadnje kolo....
Donor (organa)....
ivanm:
ja znam da je novinarski poso napisat ono kaj će ljudi čitat i kupit novine ali ja to nikad nebi tak rastrubio i opisao..
drugo je na stručnom forumu gdje većinu informacija nemožeš pročitat ako nisi registriran..
IZd:
--- Citat: Genesis051 - 02 Ožujak, 2007, 12:10:39 ---
Ne znam... ja na to gledam drukčije, imam dijete koje se sprema sjest na skut...
Ja bi najrađe da se (po gradu) uopće ne smije vozit preko 45... Teško izvedivo ?? ...
NI NAJMANJE... svi bi "puhali" na zakon i policiju mjesec dana... i postalo bi nešto sasvim normalno...
ZAŠTO PO JEB...J SLOVENIJI SVI MOGU (kroz naselja) VOZITI 50 (tj. po znaku ograničenja) ?? ?? ?? ?? ??
Jer su zakon sa papira prenesli na cestu !!!
I kad ideš u tu istu državu, pregledaš svjetla i promijeniš pregorenu svjetiljku, makar si prije toga vozio mjesec dana po "lijepoj našoj", a da te nijedna patrola nije zaustavila...
Sve se može...
Želio sam reći, nije šteta ako se o tome piše... pa, i ako se dođe na to da se skutere rigorozno pregledava...
Bilo bi više sigurnosti na cestama...
A skuteraši.... nije ti muka voziti 45-50 kad svi voze toliko...
Dođe ti da se ispovratiš od gorčine i revolta kad voziš 50 Km/h (kako sam ja pred par tjedana, i to sa odblokiranim skutom)...
a prođe, ravnom blagom nizbrdicom, dečko bez kacige, bez registracije, nekih 90 sigurno, možda i više... Prepoznam Runnera 50-icu po (samo) jednom amortizeru za zadnje kolo....
Donor (organa)....
--- Kraj citata ---
Ma isto mislimo, ja sam isto za blokadu skutera, ako zbog ničeg drugog ono zbog djece koja prvi put idu u promet i skuter im je najčešće prvo prometno sredstvo...
O kulturi ne trebam puno trošiti riječi, sve je već viđeno i rečeno...Kontrola ne postoji, a ako i postoji tu je zato da bi se naplatila kazno od onog koji nema nikakve veze u policiji da je nekako "poništi"!. Nažalost u ovoj maloj državi danas svatko ima barem 3 policajca kojima se može "žaliti" da mu pomognu u "brisanju" kazne i to bez ikakvih posljedica jer sklop u glavi razmišlja na način: "Ako je prošlo danas, proći će i idući put"...
StreetRunner:
zajebi državu :laughing7: :glasses9: :frajer:
filiplatinovicz:
Vrlo zanimljiva diskusija.
svake novine nastoje odabrati teme koje su aktualne i zanimljive njihovom krugu čitatelja. policija ih prati podjednako pomno, kao i forume, bez brige... prodaja više tisuća elektronskih blokada, legalno ponuđenih u trgovačkoj mreži i uz račun ugrađivanih u legalnim servisima za skutetre, koje se isključuju daljinskim upravljačem nakon uključivanja motora zasigurno im također nije promaknula, baš kao što su upoznati i s drugim metodama blokiranja motora... zašto sa svime time ne bi bili upoznati i zainteresirani čitatelji moto kluba??? skidanje blokada i majmunarenje uoči tehničkog, opće je proširen način postupanja većine vlasnika pedesetica. dakle, većini nismo otkrili toplu vodu, ali smo nekima možda malo proširili horizonte!
pitanje je li opisivanje načina na koji se BLOKIRA motor navođenje na kršenje zakona, doista može zvučati pomalo cinično. nismo ulazili u dublju analizu je li sigurnije i bolje voziti s blokadom ili bez nje. o tome bi morali progovoriti stručnjaci, a mi ih na to nastojimo potaknuti u uvjetima koji trenutačno vladaju na našim cestama. sigurno je da bi striktno provodjenje propisa o brzinama i za ostale sudionike u prometu donijelo pozitivne pomake... prihvaćam izrečenu kritiku našeg napisa, ali isto tako i nadalje smatram da pred raširenim pojavnostima novine ne trebaju poput noja zabijati glavu u pijesak!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju