Općenito > Propisi

blokade... tema u Moto klubu broj 10.

<< < (5/9) > >>

Genesis051:
Dao bi ti samo djelomično pravo...istina je to, da nije legalno takvo zaobilaženje zakona, ali kad zakon osigura, da se po gradu ne vozi (AUTIMA) više od dozvoljenih 50, onda bi puno toga sjelo na svoje mjesto...
Skutom od 50 ccm ne bi smjeli preko 45, s tim, da se "tolerira" onih 10 % odstupanja, pa bi to bilo 50  (49,5) Km/h...
Vožnjom skuterom do 65-70 samo se "borimo za goli život" jer je daaaleko sigurnije "pratiti promet",  nego voziti tih 15-20-ak Km/h sporije od auta...
Sve to ne prolazi kao objašnjenje policijskoj patroli, koja vas je "uhvatila" da vozite brže, ali u ime sigurnosti na cesti, i ono što se patrolu ne tiče, dugotrajnijeg rada mašine (zbog vrtnje na nižim okretajima), ekološko-financijskog efekta (manje potrošnje goriva)... radi svega toga je opravdana vožnja odblokiranim 50-icama... I ako vas policija uhvati da ste prebrzo vozili (dobro sad...ne baš 80 i više...), nemojte se svađat s njima, zakon je na njihovoj strani, ali im onako, dok pregledavaju dokumente, izrecitirajte sve ovo (i, ako se sjetite još čega), možda uvaže...
Mislim da je zakon za sve isti, i ako brzina nije (pre)velika (dakle: neveliki prekršaj), onda "izvucite" zadnjeg asa iz rukava:
(važi za automobile, pa valjda i za skutere) Za manji prekršaj, policija može "dosuditi" OPOMENU ! Dobivate upisivanje opomene u njihov "file",  s tim da je uvjetovana, da se ne napravi nikakav prekršaj godinu dana... Dakle: uvjetna, ali ipak SLOBODA  :icon_thumright: 

zox:
Potpisujem :headbang:

ivanm:
maximalna izmjerena brzina mopeda na tehničkom smije biti 55.0 km/h, što uključuje toleranciju od 10% (5km/h)..
znači 50 km/h u globalu..
sve ja znam kaj si ti napiso, al objavit tak nekaj u časopisu za široke mase je po meni u najmanju ruku nepromišljeno..

StreetRunner:
pa zašto je to nepromišljeno i kakva je to tajna.Pa svi živi znaju za te gluposti s blokadom,a ovo u motoklubu samo je objašnjeno kako triba onima koji se slabije snalaze s blokadama.Zna to i policija ali šta nam može :dontknow:

IZd:
Istina je negdje na pola puta. Teoretski ivanm je potpuno u pravu. Zakon je da se poštuje, ako mislimo da nije dobar trebamo ga mijenjati. S druge strane, slažem se s Genesis051-om da je skuteraš u ovakvom prometu danas osuđen na borbu za preživljavanjem, a naročito u velikim gradovima ili tijekom ljeta u turističkim gradovima i mjestima. I ja sam do prošle godine vozio skuter od 50ccm i sve sam to osobno doživio. Prilično sam siguran da manje od 20% vozača automobila vozi do 50 km/h u gradu koliko je ograničenje. Pitam se samo tko vozi 30 km/h na nekim mjestima gdje je to ograničeno!?

Zakon se mora poštivati i po pitanju blokade na skuteru i po pitanju kontrole brzine automobila u gradu!

A zašto su u MotoKlubu pisali o blokadama, to će najbolje odgovoriti Djed! Mislim da nisu htjeli dodatno poticati na nelegalnost, već su htjeli pokazati kao se prilično jednostavno mogu zaobići zakonske odredbe.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju