Evo jos jedno pitranje u vezi motornog ulja.
Preostalo mi je jos malo ulja u spremniku i lampica od ulja mi svijetli samo kad skuter ide, jer ulje ode nazad a senzor ostane bez ulja i tako sa vremenom lampica sve vise svijetli. Prvo je bila do 30, pa onda malo vise... pa sada svijetli skroz do 80.
Mene to zivcira, a trebao bih nadoliti TTS, a ne zelim stavljati to ulje jer uzasno smrdi ( kada si pjesak ili kad prodjes ponovno gdje si prosao prije 20-ak sec ).
Da li smijem nadoliti sa TTS-om neku full sintetiku. Naprimjer neki shell koji je full sintetic ili neki drugi, znaci da je degradacija ista.
I jos samo u vezi nadoljevanja ulja u rezervoar. Kazu da treba cepic ulja, a meni to djeluje jako jako malo, pa ja uvijek krknem 5 cepica i onda sam mirne duse.
Htio bih, da mi netko kaze koliki postotak da uljevam u rezervoar, ako pumpa ulja baca 1.5%, i koliko bih trebao ja. Tak da to proracunam i onda precizno uljevam. Inace spalio sam 2 litre ulja za jako malo vremena ( malo frendu u kriticnoj situaciji, malo u motorku, i tak nadje se...
)
E da, spalio sam i 2200km za manje od 6 mjeseci