Tehnički kutak > Tuning skutera
polini corsa-preformanse
Chupsy:
--- Citat: 3alfa3 - 01 Ožujak, 2009, 21:34:33 ---Sa bijelim mi je znao i remen proklizat na startu tako da sam se odlucio za ljubicasti
--- Kraj citata ---
???
do nedavno si serijsku getribu imo, pa mi nije jasno kak meni ne proklizava sa dužom gebom i mojih 90kg
ja vjerujem da za bijeli centralni moraš radit dosta otpora, ili dužu getribu ili brdo neko ili težak vozač
jer ako nabiš gas a nema otpora i najlakše rolice će potegnut vario a samim time feder zdrobit prenaglo i onda imaš rupu
3alfa3:
--- Citat: Chupsy - 01 Ožujak, 2009, 22:35:19 ---???
do nedavno si serijsku getribu imo, pa mi nije jasno kak meni ne proklizava sa dužom gebom i mojih 90kg
--- Kraj citata ---
Ne znam, ali tako je bilo
--- Citat: Chupsy - 01 Ožujak, 2009, 22:35:19 ---ako nabiš gas a nema otpora i najlakše rolice će potegnut vario a samim time feder zdrobit prenaglo i onda imaš rupu
--- Kraj citata ---
To osjetim jako sa bijelim federom kad polutka prijedje u drugi nacin sirenja (onaj brzi)
Slikovito receno, kad polutka prijedje u taj nacin sirenja, efekt je kao da stavim broj meksi feder.
A sto meksi feder koristim, to je taj efekt izrazeniji.
Ali cinjenica stoji: treba koristiti maksimalno mekani feder kako bi gubici u prijenosu bili najmanji. Da imam polutku sa linearnim sirenjem, probao bi vise federa pa vidio s kojim bi to imao, ali ovako mi je ljubicasti najmanje zlo
Ghoul:
bas citam sve ovo kaj ste napisali o tim federima i rolicama i stvarno mi taj variomatski prijenos postaje misterij iz dana u dan...
ako je taj bijeli kao najmeksi, zakaj onda uz njega dolaze krme od rolica 7,2 i onda kaj je jos najgore, to ok radi!!! na nizim obrtajima kroz ubrzanje da, ali kad masina razvrti do kraja i kad vraio vise nema efekta, skut mi je imo prvi put u zivotu prek 92 km/h (pravih)!? a cim sam taj isti dan u istim uvjetima rada stavio 6 gr rolice, boze sacuvaj...prevrtava na startu ko majmun pa onda spusta lagano obrtaje i sve je kul dok ne dodje do 55 i onda obrtaji padnu tak da te i lik sa baotianom moze prec pa onda tek posle pocne ubrzavat...
trenutno imam 6 gr rolice, zeleni centralni i crne (turist :laughing9: ) opruge na kuplungu i sad na neku foru skut mrrrvu prevrtava na 30-40 km/h al onda na srednjem rezimu rada ozeze ko pravi i drzi skoro skroz do kraja...
mislim, stvarno mi je sve to tak cudno, pogotovo dimenzije tih federa (bijeli pogotovo)...zasad mi ova moja kombinacija jako dobro radi bez rupe u srednjem rezimu, sto mi je najbitnije...
Chupsy:
tebi je najbolje da se držiš malossi uputa, i da staviš sve kak dođe iz kutije
znači multvar, isključivo bijeli centralni i rolice 6.5-7.2 ispod toga niš
charnel:
--- Citat: Chupsy - 02 Ožujak, 2009, 00:51:44 ---tebi je najbolje da se držiš malossi uputa, i da staviš sve kak dođe iz kutije
znači multvar, isključivo bijeli centralni i rolice 6.5-7.2 ispod toga niš
--- Kraj citata ---
ja sam proba na [rr, sport70, multivar, kevlar itd] 7.2 rolice i bijeli centralni i skuter nije moga maknit, ubrzanje katastrofa
sad imam 5.5g i ljubičasti i to mi je zasad najbolja kombinacija :dontknow:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju