Moze se koristit ulje za kompresore. Kad sam kupio ulje (ISO VG 100 standard, to bi bilo kao monogradno ulje W40), na boci je oznaceno da sluzi za podmazivanje motora kompesora i alata.
Nalij ulje do sredince crvene oznake. Odserafi ventil za ispust kondenzata i nek kompresor tako radi 20tak minuta. Nebi se smio pregrijat jer nije pod opterecenjem obzirom da nema tlaka u boci. Nakon toga, kad se malo ohladi, ponovi razradu, ali ovaj put tako da kompresor radi 5 minuta pri tlaku od cca. 5-6 bara (budi uz kompresor pa na pistolj za puhanje odpustaj zrak tako da tlak u boci bude oko 5-6 bara). Onda izlij ulje, stavi novo i to bi trebalo biti najzdravije za kompresor. Ulje mijenjaj jednom godisnje, jer sumnjam da ce ti kompresor radit godisnje par stotina sati (ne da ces ti s njim radit parsto sati, nego da ce motor kompresora bit upaljen parsto sati)
Litra Craftomat ulja VG 100 kosta 69 kuna u Bauhausu
Ulio ulje, pa išao skidati naljepnicu koju su kinezi metnuli u otvor za dolijevanje, i samo mi skliznula u karter
Ispustio ulje da skinem dekl, i imam šta vidjeti, izlazi crnilo s talogom
...
Skinuo dekl, sve očistio lijepo, obrisao i sad je karter mic-mac
Nego ne znam
na kolko cirka da stegnem vide dekla, unutra je neka gumena brtva pa da ne pretjeram
Čini mi se da je sve već tvornički razrađeno, jer kad sam skinuo deklo vidi se da je sve to dobrano nauljeno, a mislim da od tuda i potječe onaj crni talog šta se nakupio u karteru. Oni ga razradili, ispustili ulje a unutra ostao talog od razrade