Nije u sekundi..
Lapsus.... Mislio sam (naravno) na minutu
...u PEvecu: armirano plavo od 10m ima samo od 9+2,5mm = 11,5mm, ima i onih tanjih šta kažeš od 6mm ali njih nisam gledao. Drugih nema sem onih narančastih spiralnih
14mm je debelo crijevo jer je unutarnji promjer 9mm, a stjenka je debela 2,5mm, ali ima stjenku s obje strane kad mjeris pa je zato 14mm ukupna sirina
Vidio sam ista takva LUXova plava armirana i od 5 i 10 metara, ali dimenzije 6mm sto nisam htio jer 10 metara kosta 20tak kuna manje od ovog kojeg sam kupio, a koje je bitno bolje.
U vezi malih kompresora i alata koji traze puno zraka....
Naravno da ces i sa 24 litre moci odvrnut maticu iako pistolj trazi puno vise zraka nego sto kompresor moze pumpat. Zato i postoji spremnik zraka na kompresoru. Problem je kad tlak u njemu padne, a motor kompresora ne moze dovoljno brzo nadoknadit tlak kako bi ti dalje bez prekida radio nego moras cekat.
Recimo, najcesce sprice za farbanje traze po minuti 300tinjak litara zraka. Ako krenes lakirat vecu povrsinu, ubrzo ces ostat bez tlaka u spremniku i onda imas problem jer ce kvaliteta farbanja pasti, a moze posao bit i upropasten. Tada je potrebno imat ogroman spremnik zraka kako bi uspio polakirat povrsinu bez prekida.
Ako lakiras manje stvari, onda mozda i uspijes to obavit bez prekida.
Uglavnom, svi ovi kompresori (pa cak i oni od 100 litara) imaju svoja ogranicenja cak i u amaterskoj upotrebi. Zato treba znat za sto ga trebas pa se raspitat da li ce bit dobar za taj posao.