Ostalo > Razne offtopic teme :)
Kompresor zraka - preporuke
massi:
--- Citat: alfist159 - 11 Kolovoz, 2011, 19:47:06 ---Tema koja je uvik aktualna! Nakon posuđivanja i raznih pi*darija odlučija sam kupiti svoj kompresor... E, sad, mislim da je minimum 50L, ima u baumaxu za 899kn i još set sa 5 onih pi*darija za 200, znači 1100... Jel dovoljan taj od 50l za ponekad lakiranje seta plastika i tako to? Znam da je bitno imati vrhunski pištolj za lakiranje, ja imam mislim onaj falši LUX koji se zove ELIX, platija sam ga 170kn ima neki 4-5 godina, sad je li taj ok ili bi ipak tribalo uzeti nešto ozbiljnije? Za odvidavanje matica imam neki pro pištolj stariji od mene vjerojatno...
--- Kraj citata ---
za farbanje ti je malo 25l bolje uzmi 50l kompresor a i za farbanje plastika od skutera ili motora a cak i za auto farbat treba malo bolji pistolj za farbanje to ce ti reci vec neko ko se kuzi u farbanje
Drnda:
naravno da ovi low budget pistolji su nikakvi.. to se logicki moze zakljuciti.. za ovako nekakva farbanja ograde, zidovi, gluposti u kojima nije bitno toliko kvaliteta vrhunska su sasvim ok, ali vec gdje se ne zele packe, ili bilo kakve suzice, nije to to, a treba i kompresor veci jer ovi nemogu odrzavati pritisak..
e da kad vec kupujes recimo do 50 l , bitno ti je i koliko je jak motor, jer ako je slab, glupo ti je opet jer ima kapacitet, ali ga nemoze napuniti za 5 minuta...
u mene je 1.5 ks i 24 litre , tih 1.5 ks je jako slabo i na ovoliko mal kompresor, a da ne pricam o vecem...
vale_vx:
--- Citat: alfist159 - 11 Kolovoz, 2011, 19:47:06 ---Tema koja je uvik aktualna! Nakon posuđivanja i raznih pi*darija odlučija sam kupiti svoj kompresor... E, sad, mislim da je minimum 50L, ima u baumaxu za 899kn i još set sa 5 onih pi*darija za 200, znači 1100... Jel dovoljan taj od 50l za ponekad lakiranje seta plastika i tako to? Znam da je bitno imati vrhunski pištolj za lakiranje, ja imam mislim onaj falši LUX koji se zove ELIX, platija sam ga 170kn ima neki 4-5 godina, sad je li taj ok ili bi ipak tribalo uzeti nešto ozbiljnije? Za odvidavanje matica imam neki pro pištolj stariji od mene vjerojatno...
--- Kraj citata ---
uzmi 50l, ovi 25 su malo ako misliš išta radit.
ja isto imam taj jeftini set pi*darija i sve služi svrsi, i dosad bez problema.
špricu imam istu najjeftiniju iz metroa, i ako se njome znaš služit isto može poslužit. ja sam više puta farba barke i neke sitnice i samo lakiranje nikad nije bilo problem, možda nije kao sa profi špricom ali nije kapalo nikad i sasvim se solidno da naštelat
isto neki jeftini pištolj i bit će ti dosta za amatersku upotrebu
Drnda:
--- Citat: vale_vx - 11 Kolovoz, 2011, 20:45:28 ---uzmi 50l, ovi 25 su malo ako misliš išta radit.
ja isto imam taj jeftini set pi*darija i sve služi svrsi, i dosad bez problema.
špricu imam istu najjeftiniju iz metroa, i ako se njome znaš služit isto može poslužit. ja sam više puta farba barke i neke sitnice i samo lakiranje nikad nije bilo problem, možda nije kao sa profi špricom ali nije kapalo nikad i sasvim se solidno da naštelat
isto neki jeftini pištolj i bit će ti dosta za amatersku upotrebu
--- Kraj citata ---
da, i mene je iznenadilo da tako dobro ostaje iza te jeftine sprice... imao prije elektricnu, kad sam ovo uzeo, nije nikad ni upaljena, skuplja prasinu
doritos:
Di ima za okej lovu kupiti kompresor nekih 25litara?? ono treba samo za osnovne stvari, skinut kotac, vario i tako to?
i pištolj isto??
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju