Ostalo > Razne offtopic teme :)

Kompresor zraka - preporuke

<< < (48/76) > >>

3alfa3:

--- Citat: SixPack - 19 Svibanj, 2012, 18:15:53 ---Rijetko koristim kompresor, pa kad završim, otvorim ventil na boci nek sve izađe i iscuri kondezat ko ga ima... glupo mi je da bude cijelo vrijeme pod tlakom ako ga neću bar tjedan dva koristit  :dontknow:
--- Kraj citata ---

Vece je naprezanje za bocu ako ju ispustas i punis nego ako je stalno napunjena jer se metal napreze i opusta. A i bacas energiju jer moras punit od nule sto je glavni razlog (dodatno i sam kompresor trpi jer ima vise radnih sati jer prvih 6 bara puni bez veze).
Jedino sto nebi trebalo ostavljat pod tlakom je crijevo

juki:
Pozdrav !!
Ima li itko iskustva sa ovom markom kompresora LINCOS (klikni), ako ga možete usporedit sa npr. marke tipa; FINI, HERKULES, EINHELL, ABAC, PROFI AIR i sličnima, te snage ili približne (2,2 kW) sa spremnikom od 50l

Iwo SR Tuono:
aj alfa di si ga uspio podesiti da puni na 9 bara, taman mi taj 1 bar fali kad radim s pištoljem na kamionu  :toothy12:
ja sam odozgo skinuo onu plastiku di s epali/gasi i onda onaj šaraf što stoje vertikalno gurnem prema dolje i držim dok ne nadruka koliko ja oču bara, recimo 10 je granica normalnog rada, sve dalje se kompresor pati bespottrebno i već kreće negdje zrak curit  :toothy12:
ja imam takav kopresor već jako puno vremena i jako je puno napravio, točim u njega 10w40 ulje i uz redovitru izmjenu kompresor stvarno radi odlično

b_l_a_c_k:
Jel ima neko rastavljen kompresor kao iz prethodnih postova da slika klip, cilindar, klipnjaču i koljenasto vratilo?

3alfa3:

--- Citat: Iwo SR Tuono - 23 Lipanj, 2012, 15:42:11 ---aj alfa di si ga uspio podesiti da puni na 9 bara, taman mi taj 1 bar fali kad radim s pištoljem na kamionu  :toothy12:
--- Kraj citata ---

da

--- Citat: Iwo SR Tuono - 23 Lipanj, 2012, 15:42:11 ---kreće negdje zrak curit
--- Kraj citata ---

Pusta ti na sigurnosnom ventilu jer je podesen na toliko, a  na mom kompresoru se on da stelat.  Skine mu se plasticna kapica, otpusti malo velika matica (locknut) i manjim kljucem podesi da malo kasniej pocne pustat i nakon toga ga se osigura velikom maticom

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju