Ostalo > Razne offtopic teme :)

Kompresor zraka - preporuke

<< < (43/76) > >>

robert:

--- Citat: SixPack - 15 Travanj, 2012, 14:21:30 --- :omfg: jao da, sad sam se sjetio da ima rupicu sa strane... A čuj nisam ga još raspakirao...  :glasses9:
Koje je to ulje, di to kupiš kasnije kad ga nestane?

--- Kraj citata ---
pitaj mamu gdje kupuje ulje za podmazivanje šivaćih mašina i sličnih stvari!

andy:
Odi vidi za to ulje, Bagat servis.. Na Kaptolu, Kaptol 24 ak se nevaram, u dvoristu je ducan.. Lik popravlja masine za sivanje, jako dobar.. Mozda ima ulja :)

robert:
ma ima toga i u bauhausu samo ne znam kako se točno zove

3alfa3:
Moze se koristit ulje za kompresore. Kad sam kupio ulje (ISO VG 100 standard, to bi bilo kao monogradno ulje W40), na boci je oznaceno da sluzi za podmazivanje motora kompesora i alata.

Nalij ulje do sredince crvene oznake. Odserafi ventil za ispust kondenzata i nek kompresor tako radi 20tak minuta. Nebi se smio pregrijat jer nije pod opterecenjem obzirom da nema tlaka u boci. Nakon toga, kad se malo ohladi, ponovi razradu, ali ovaj put tako da kompresor radi 5 minuta pri tlaku od cca. 5-6 bara (budi uz kompresor pa na pistolj za puhanje odpustaj zrak tako da tlak u boci bude oko 5-6 bara). Onda izlij ulje, stavi novo i to bi trebalo biti najzdravije za kompresor. Ulje mijenjaj jednom godisnje, jer sumnjam da ce ti kompresor radit godisnje par stotina sati (ne da ces ti s njim radit parsto sati, nego da ce motor kompresora bit upaljen parsto sati)

--- Citat: robert - 15 Travanj, 2012, 15:19:10 ---ma ima toga i u bauhausu samo ne znam kako se točno zove

--- Kraj citata ---

Litra Craftomat ulja VG 100 kosta 69 kuna u Bauhausu

robert:
jedno ne kužim nikako. kad sam zadnji put ispustio vodu dolje na ventilj izašlo je i majoneze!
danas idem u garažu i gledam kako i gdje se sipa ulje kad ono velika naljepnica OILFREE :laughing7:
dali je moguće da je od proizvodnje ostalo malo ulja unutra pa se to pomješalo?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju