Ostalo > Razne offtopic teme :)
Kompresor zraka - preporuke
Lugburz:
--- Citat: robert - 14 Travanj, 2012, 15:25:57 ---ako kupiš razjeben novi kompresor i on iz bilo koji razloga explodira onda imaš koga tužiti!
ovako radiš sam sebi kompresor sa neispitanim materijalima i snosiš sam riziko
--- Kraj citata ---
vise ja virujen onom sta sam sastavin nego kineskim poluproizvodima koje je sastavlja kinez koji se diga na livu nogu
3alfa3:
--- Citat: Lugburz - 15 Travanj, 2012, 05:23:35 ---vise ja virujen onom sta sam sastavin nego kineskim poluproizvodima koje je sastavlja kinez koji se diga na livu nogu
--- Kraj citata ---
Slozio bi se s tobom. Ionako je sve u bacvi (sto se sigurnosti tice).
Ovaj moj zacudo dobro brtvi. Napunio sam ga i ostavio par sati i nije izgubio nista tlaka niti se igdje cuje da pusta.
A sad kad sam ga nabavio, malo sam googlao i saznao da bi se kompresor morao razraditi kao i skuter, motor, auto.... Nije ni cudo kad je klipni sa karikama. Postupak je da se otvori ventil za ispust kondenzata kako se nebi stvarao tlak i kompresor upali na 10-20 minuta. Nakon toga promijenit ulje (jer nema uljnog filtera i spena je u ulju) i to je to. Kod nekih to pise i u uputama (cak i ovih koji imaju identicnu pumpu kao i moj, ali u mojim uputstvima toga nema). Neki kazu i da bi nakon toga (ali prije prve promejne ulja) trebalo pustit kompresor da radi i na malo povisenom tlaku. Recimo, 5 minuta na 4 bara, pa hladjenje, pa 5 minuta na 6-7 bara i onda mijenjat ulje. Ima smisla, al meni se to nebi dalo ;D
SixPack:
--- Citat: robert - 14 Travanj, 2012, 15:15:29 ---evo moja preporuka pištolja za šerafanje!
kvalitetan a nije skup (oko 300 kuna)
Einhell DSS 260/2
--- Kraj citata ---
E toga sam ja uzeo u Pevecu, deklariran na max. 312Nm, ima 4 torque set-upa, treba crijevo od 10mm unutrašnjeg prečnika za max. iskoristivost. Na vanjskoj deklaraciji piše da treba protok ca.115L @ 6,3bar max., taman malo manje nego je moja boca 50l deklarirana.
Netko je spomenuo LUX, rekao mi lik u Pevecu da je sranje, da su imali reklamacije, a da Einhell kao nitko nije reklamirao.
Šta robert i ti imaš taj Einhell? Daj mi reci ono ulje, piše da svaki put prije upotrebe treba par kapi u njega...Jel to kapneš dole u ulaz za zrak? :icon_scratch:
Drago mi je da si zadovoljan i da sve odvrtava, što znači da ću i ja biti... nadam se :toothy11:
--- Citat: 3alfa3 - 14 Travanj, 2012, 19:03:04 ---I sad... Ako je matica na variomatu i zvonu stegnuta (barem bi tako trebalo biti) na nekih 4,5-5 kgm (45-50Nm), jel bi ovakav pistolj mogao odvrnut maticu koja je stegnuta na 15kgm (150Nm)?
Tj. na koliko je deklariran?
Jel ko probao?
--- Kraj citata ---
Evo gore sam ti napisao. Nisam pitao za Einhell, ali sam vidio da LUX ima još jedan, deklariran na 1000Nm, ali hebiga, za to ti treba i boca i stoj malo jači ko misliš rokat po kamionima i glavčinama ;D
@alfa: Vezano za ono ulje, ja sam ga dobio sa kompresorom u bočici, samo ga treba uliti... Inače u uputstvima piše da se mogu koristiti tri vrste za moj:
sinteza - 500h rada
sintetičko - 300h (ja sam dobio valjda to u bočici SAE 5W50)
mineralno (SAE 15 W40) - 100h
Znači, do crvene točke napuniš, ne treba preko?! :icon_thumright:
robert:
da, takav i ja imam. negdje na strani imaš malu rupicu iznad koje piše OIL! tu naspeš par kapi. ne mora prije svakog korištenja ali moraš to redovno raditi!
i da, kao što sam se i sam uvjerio LUX pištolji u ovoj cjenovnoj klasi ne valjaju ništa!
SixPack:
--- Citat: robert - 15 Travanj, 2012, 13:22:03 ---da, takav i ja imam. negdje na strani imaš malu rupicu iznad koje piše OIL! tu naspeš par kapi. ne mora prije svakog korištenja ali moraš to redovno raditi!
i da, kao što sam se i sam uvjerio LUX pištolji u ovoj cjenovnoj klasi ne valjaju ništa!
--- Kraj citata ---
:omfg: jao da, sad sam se sjetio da ima rupicu sa strane... A čuj nisam ga još raspakirao... :glasses9:
Koje je to ulje, di to kupiš kasnije kad ga nestane?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju