Bok,
ovako imam specifičan problem sa Yamahom Neos 2004, kada se zagrije ne vuće kod dodavanja gasa, ali samo u situacijama kada se nakratko oduzme gas i ponovno doda gas, npr. kada se sa mjesta odmah da ful gas i ne smanjuje se dok ne postigne 65 km/h sve super, međutim kada se ubrza recimo na 40 km/h i onda se na trenutak oduzme gas i brzina padne recimo na 25 km/h i proba se ponvno dati gas onda se uguši, e onda ubrzanje traje abnormalno sporo, i ne pomaže oduzimanje i ponovno dodavanje gasa, nego ona stara strpljen spašen dok opet ne postigne neku brzinu na kojoj jednostavno opet počne dobro ubrzavati.
Na skuter je sve serijski skinute blokade i učinjeno sljedeće:
1. očišćen i poštelan fergazer nekoliko puta, smjesa moglo bi se reći savršena po boji svjećice
2. prekontrolirane karike, cilindar, klip sve u okviru dozvoljenih odstupanja koje imam u repair manualu (odmah zamjenjen dihtung između glave i cilindra i cilindra i bloka) moglo bi se reći da nakon 16000 km na navedenim elementima nema odstupanja
3. prekontrolirana svjećica, struja sve super
4. zamjenjene rolice, remen, feder variomata i federi spojke
5. prekontrolirana vakum pumpa goriva (šprica ko luda
)
6. prekontrolirani spojevi i gumeni elementi od fergazera do usisnih lamelica, od filtera zraka do fergazera i nigdje se ne vidi nekih većih napuknuća kroz koje bi vukao dodatni zrak
inače posjetio sam nekoliko ovlaštenih Yamaha servisa (2 komada) i neovlaštenih Yamaga servisa (2 komada, ali ovlaštenih za druge proizvođače) i uvijek ista stvar, prvo svi okrive fergazer uredno ga skinu očiste kao poštelaju i kažu to je to, naravno nakon 15tak minuta vožnje (kada se zagrije) opet sve isto. Zato i radim sada sve sam jer mi se vise neda ostavljati skuter po nekoliko dana na servisu da bi opet došao po njega i opet sve isto sam ošto sam lakši za 200 kn.
Najviše me buni taj problem što kada skuter ubrzava sa mjesta sve super, međutim kod oduzimanja i ponovnog dodavanja gasa on se uguši i to samo kada se zagrije, inače kada je hladan i u procesu zagrijavanja sve super.
Dali je netko imao sličnih problema i što još da prekontroliram.
Unaprijed hvala na svakom savjetu.