Tehnički kutak > Tuning skutera
Yamaha Neos 2004 - ne vuće kad se zagrije
dhorvat:
--- Citat: jgo - 14 Veljača, 2009, 10:59:28 ---
Sada bi se jednostavno moglo opisati ponašanje kod ubrzavanja sve super kada nema oduzimanja gasa, međutim kod oduzimanja i ponovnog dodavanja bez obzira pri kojoj brzini desi se cut off ...
...Što mislite jel bi mogle biti usisne lamelice.
--- Kraj citata ---
Baš sam te to htio pitati. U kakvom su stanju lamelice? Ako ih imaš još uopće :toothy3: Ako su u stanju mirovana malo raširene onda ih okreni i to bi trebalo privremeno rješiti problem.
jgo:
--- Citat: PROOF - 14 Veljača, 2009, 11:05:02 ---pa jel trokira ili se gusi??
--- Kraj citata ---
pa ubiti se guši, znači napravi cut off i onda ugušeno ubrzava (ako se to može nazvati ubrzavanje).
jgo:
--- Citat: dhorvat - 14 Veljača, 2009, 13:21:28 ---Baš sam te to htio pitati. U kakvom su stanju lamelice? Ako ih imaš još uopće :toothy3: Ako su u stanju mirovana malo raširene onda ih okreni i to bi trebalo privremeno rješiti problem.
--- Kraj citata ---
Novi updejt :)
motor radi savršeno, ubrzava na svim područjima, uzbrdica, nizbrdica i tome slično, na ravnom oko 70km/h po satu, e sada rješenje je bilo zatvaranje ulaza na airbox-u za 1/3 sa izolirbandom, izgleda da vuće od nekud dodatni zrak, e sada od kuda jel zna netko kako to provjeriti na jednostavan način. U biti sada cijelo vrijeme radi u nekom režimu čoka, bio hladan ili vruć. Vozilo sam se 30tak minuta ide još bolje kad se zagrije kako, međutim htjeo bi to rješiti onako kako spada, a ne sa komadom izolirbanda. Sada čak i bolje pali kada je hladan (nakon 1 sata na 4 C).
Ima li tko kakav hint što bi još mogli biti.
Jura.
jgo:
--- Citat: SlowRider - 14 Veljača, 2009, 11:55:21 ---Rekao bih da te nesto zeza u prijenosu, mekan centralni feder koji je preslab da skrati prijenosni omjer pri oduzimanju gasa i preporucujem TOP performances remen na tom skuteru jer je nesto duzi i kvalitetniji od serijskog, mozes samo dobiti na performansama.
Ili 2. opcija:
Sto se tice frgica, vjerojatno imas Gurtner 12 o kojem neznam bas puno, njega sam trpio manje od 10 dana :icon_puke_r: :toothy11: ...
--- Kraj citata ---
Izgleda da nije prijenos, sa onim rješenjem kojim sa napisao (izolir traka prekriva 1/3 ulaza u Airbox ) na uzbrdicama sve super ubrzava na guši se i sve super, istina za Gurtner 12 (YP12) koliko sam uspio poloviti po forumima izgleda da je to nužno zlo koj je Yamaha upotrijebila.
Inače sam dosta zadovoljan sa skutom kompletno, išao sam sa njim Zagreb-Pag i to dolje na Paški most, ok brzina je bila max 70 km/h po ravnom, ali sam sve obavio bez greške, iako je skuter sa zračnim hlađenjem.
Ali evo počeo je zezati.
SlowRider:
--- Citat: jgo - 14 Veljača, 2009, 13:46:14 ---Izgleda da nije prijenos, sa onim rješenjem kojim sa napisao (izolir traka prekriva 1/3 ulaza u Airbox ) na uzbrdicama sve super ubrzava na guši se i sve super, istina za Gurtner 12 (YP12) koliko sam uspio poloviti po forumima izgleda da je to nužno zlo koj je Yamaha upotrijebila.
Inače sam dosta zadovoljan sa skutom kompletno, išao sam sa njim Zagreb-Pag i to dolje na Paški most, ok brzina je bila max 70 km/h po ravnom, ali sam sve obavio bez greške, iako je skuter sa zračnim hlađenjem.
Ali evo počeo je zezati.
--- Kraj citata ---
Znaci ovo pod 2, frgic :toothy3:. Tesko je otkriti problem preko foruma, uzivo se to otkrije puno brze.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju