Tehnički kutak > Tuning skutera

Yamaha Neos 2004 - ne vuće kad se zagrije

<< < (3/4) > >>

jgo:

--- Citat: SlowRider - 14 Veljača, 2009, 13:56:54 ---Znaci ovo pod 2, frgic  :toothy3:. Tesko je otkriti problem preko foruma, uzivo se to otkrije puno brze.

--- Kraj citata ---

Je, ali frgic je ociscen, postelan na tvornicke postavke i kada je ulaz airboxa zatvoren za 1/3 tada je sve super. Znam da je uzivo sve lakse, zato sam pri pojavi simptoma zbog nedostatka vremena nisam sam rjesavao vec sam ga furao u servis, međutim kada mi 3 servisa vrate skuter sa istom dijagnozom: "prljav frgić, očistili smo ga sada je sve uredu, mora malo slabije vući jer ima 16000 km, do onoga nemoj dodavati naglo gas nego postepeno" i ja sjednem na njega i nakon 15 minuta opet isto, uzeo sam stvar u svoje ruke :toothy9:, i ajmo reći uspio u par sati diagnosticirati kvar i ok jedno vrijeme će izolirka poslužiti, ali želim u potpunosti rješiti problem, pa me zanima metoda kojom se pronalazi dodatni prolaz zraka u frgić ili nakon frgića. Stanje gumenih elemenata vizualno izgleda jako dobro.

3alfa3:
Spoji se manometar na usis, blok se hermeticki zatvori, napumpa se pritisak i gleda da li vremenom tlak unutra bude manji.

E sad, gdje ces i sa cime to napravit - ne znam.  ;D

SlowRider:
Koja je dizna unutra?

jgo:

--- Citat: SlowRider - 14 Veljača, 2009, 15:03:49 ---Koja je dizna unutra?

--- Kraj citata ---

Unutra je serijala tj. 74orka. Hm u biti mogao bi napraviti to da stavim veću diznu pošto imam viška zraka  :icon_biggrin:, ali me strah da vuče zrak nekud bezveze sa strane pa da ne usise neku glupost kojom bi smanjio vijek klipa/cilindra/radilice.

jgo:

--- Citat: 3alfa3 - 14 Veljača, 2009, 14:17:54 ---Spoji se manometar na usis, blok se hermeticki zatvori, napumpa se pritisak i gleda da li vremenom tlak unutra bude manji.

E sad, gdje ces i sa cime to napravit - ne znam.  ;D

--- Kraj citata ---

Čak to i nije problem napraviti jer inače projektiram sustave za automatsko upravljanje tako da nije problem nabaviti precizan manometar i kod strojara istokariti element koji bi na sebi imao priključak za manometar i odgovarao bi promjeru gumenog elementa koji ulazi na blok, ali sam mislio da postoji neka jednostavnija metoda tipa sprejanje nekim sprejom po sumljivim elementima.

Ha nista mislim da ce izolirka neko vrijeme obavljati svoj posao. :toothy11:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju