Tehnički kutak > Tuning skutera
trokira na uzbrdici
gilerarunner:
oprostite sto pravim novu temu ali neznam sto mi je bilo sa onom,pa cu jos jednom napisat kakav je problem u nadi da ce mi neko pomoc i molim vas da me obavjestite ako nesto nije uredu sa temom.
znaci problem je sto kad je uzbrdica,bila mala ili velika,pocne da trokira i da se trese(vibrira) kao kad nije zagrijan i sve vise usporaje,ali ovog puta je bio zagrijan.
dali moze da bude zbog kise ili sto sam ga vozio na rezervu(nerazumijem se bas,necete zamjerit) ili je mozda do goriva na koje se svi zale da je lose?
ili moze da bude nesto cetvrto???
hvala.
giannelli:
vjerovatno je zastopan carb, ja sam se dva tri dana samo na rezervi vozio, i pocet mi trokat scoot, jer se vjerovatno od onog taloga u rezervaru zastopo carb, ne znam zasto je to samo na uzbrdici al ok.. nemora do toga bit. :dontknow:
Drnda:
da li ti na uzbrdici padaju okretaji koliko?
marko209vx:
--- Citat: gilerarunner - 11 Veljača, 2009, 13:57:17 ---oprostite sto pravim novu temu ali neznam sto mi je bilo sa onom,pa cu jos jednom napisat kakav je problem u nadi da ce mi neko pomoc i molim vas da me obavjestite ako nesto nije uredu sa temom.
znaci problem je sto kad je uzbrdica,bila mala ili velika,pocne da trokira i da se trese(vibrira) kao kad nije zagrijan i sve vise usporaje,ali ovog puta je bio zagrijan.
dali moze da bude zbog kise ili sto sam ga vozio na rezervu(nerazumijem se bas,necete zamjerit) ili je mozda do goriva na koje se svi zale da je lose?
ili moze da bude nesto cetvrto???
hvala.
--- Kraj citata ---
na ovo bi te modovi trebali upozorit da malo obracaju paznju... :dontknow:
aj ti nama prvp reci koji motor uopce vozis i o njemu nesto...ovako moze bit i nexus 500 moze i tgb 50. :angry7:
gilerarunner:
vozim gileru runner 50sp,kupio je u april.
evo sad sam se malo provozao i katastrofa jedva sam stigo kuci.
znaci ne trokira samo na uzbrdici(ali najvise),nego i na ravno.
drzim isti gas celo vreme a on cas naglo uspori,cas naglo ubrza i obrtaji padaju i rastu,a ja drzim stalno isti gas.na trenutak mi se zna cut kao da nesto pukne kod auspuha.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju