Evo ova tema ima i na SS-u,ali nek se nađe
Neću sve C/P,jer sam dobio neku inspiraciju da ponovno pišem
Prvo je bio plan složiti high-midrace aeroxa s kojim bi vozio drag i radio drlju tu i tamo po cesti,ali pošto se financiram sam,nemam sponzore a tateku se nesviđa moj hobi morao sam razmotriti više opcija.Palo mi e napamet kako bi mogao pod guzu ubacit big bore piaggio motor i krenuo sam u potragu.
Napokon pronašao sam jedan motor vrijedan kupnje pa pogledajte đevrek :
Stanje odlično,sljedila provjera kompresije :
zadovoljavajuća cifra,znači mora upaliti
1.problem,nosač mašine, da bi uopće došlo do izrade prvo se moraju obaviti mjerenja originalnog međuosovinskog razmaka,visine repa,to se sve izmjerilo i u toku mjerenja je izgledalo ovako :
to do list(to ću nadopunjavati) :
- kompresija -> checkd 10.5 (prema navodu vlasnika ima 8000km mašina tak da je ovo odlično)
- međusovinski razmak(sa minarelli mashinom) -> checkd = 1260mm
- međusovinski razmak(sa piaggio bb mashinom) -> checkd = 1280mm + 10/30mm
- visina repa u odnosu na blok -> checkd = 450mm(minarelli), 500mm(piaggio),očekujem pad visine za cca 20mm
jer je cigla glumila gumu a i amortizer nije bio kak spada stisnut pod težinom skutera + nešto je duži amortizer
od sr-ke.
-oprati mašinu s benzinom,očistiti,sve podmazati i promijeniti ulje u getribi
-kupiti čeličnu ploču 10mm da rezanje dijelova nosača
-nabaviti još 2 selena ili gumena ležaja za spoj nosač fiksni-nosač mašine
-malo sturpijat gumu na amortizeru od srke jer je razlika cca 1mm pa teško ulazi u nosač na okviru
-oprati karb,nabaviti airbox od runnera ili dna
-staviti gumu na felgu
-nabaviti nove vijke,matice te neki potrebni alat
-smisliti dizajn nosača,te ga izraditi (tu će mi biti potrebna pomoć,ali sam se već dogovorio s kolegom bogusem,
i za to sam mu über zahvalan,stari stvarno si d frend
,skidam kapu )
Svaki savjet,pohvala,kritika,uvijek dobro došli
sljedeći update krajem ovog tjedna kada bi nosač trebao biti već u izradi