Općenito > Maxiskuteri

problemi sa zagrijavanjem vxr200

<< < (3/4) > >>

ChRiStIaN:
Meni isto tak...to ti je runner  :icon_thumright:

mrcina:
jako su slične naše mašine pa je isti i problem koji se može riješiti zamjenom termostata i termoprekidača za ventilator.

marko209vx:
evo ovo ti je slika... Skines ova dva sarafa unutra ti je termostat, probaj ga zamjenit ili malo vidi sta je sa tim...
moras skinut ono ispod sica da ci dosao do toga, mislim da ces i kadu morat skinut...poslije ozraci sistem.

sa strelicom ti jo oznaceno..

@ mrcina nije to nikako ok jer se ventilator ne smije palit, ako mu je previsoka temp lako ce otic brtva glave, to se mora rjesit... :icon_thumright:

mrcina:
gle kod mane ti je to ovako a vjerujem i kod njega.

voziš se i staneš na semaforu i temperatura ti se digne od polovice prema gore dođe do zadnjeg kvadrata  prije crvenog polja znači crvena crta prije crvenog polja i meni se tu upali vent i spusti temperaturu za pola polja dakle između dviju crvenih crtica mna drugom polju od crvenog polja.

dakle pitao sam ove trudnice u piaggio servisu oni kažu da imaju termoprekidač sa prekidom od 95-105°c što je glupost.

meni se desilo nešto slično sa vektrom kad mi se zblokao ventilator klime pa mi je mašina skoro pa prokuhala.
odmah sam zamijenio termostat i termoprekidač jer vektra je imala dvije vrstetj. dva različita polja prekidanja jedan je bio na 95° a drugi na 82° i stavio sam sad ovaj drugi i nema pregrijavanja mašine sa tim da sam popravio ventilator klime da mi ne smeta klima i da mi se na desi opet ono sa pregrijavanjem.

pošto sam pitao ove trudnice rekli su mi da imaju samo ovaj termostat od 95°što mi je glupo.
sad sam u potrazi za termoprekidačem koji ima temperaturu prekidanja oko 85°ili možda i oko 80°a da mi ide u kiler.

markoivic:
slicno je tako i meni samo sto meni je uvijek na nuli pa kad satnem on skoci na i upali ventilator na otprilike 2/3 visine kazaljke
a di bi mogao nabaviti taj termostat i termoprekidac (80c) i koliko to otprilike dojde?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju