Kupuj preko foruma !! Kupuj povoljno preko webshopa KLIKNI ME
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Eo ovako imam A1 kategoriju znaci do 125 kubika motor smijem vozit..zanima me ako ja kupim motor od 200 kubika dali bi ja njega mogao registrirat i te ostale stvari i koja kazna bi bila ako bi me policija ulovila sa takvim motorm...
Članak 223.(1) U vozačku dozvolu upisuju se sve kategorije motornih i priključnih vozila kojima vozač ima pravo upravljati sukladno odredbama ovoga Zakona.(2) Vozač ima pravo upravljati samo onim vozilima i kategorijama vozila koje su upisane u vozačkoj dozvoli.(3) Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji upravlja vozilom one kategorije koja nije upisana u njegovu vozačku dozvolu.
Članak 216.(1) Osoba može steći pravo na samostalno upravljanje vozilom određene kategorije ako je:1) duševno i tjelesno sposobna upravljati vozilom određene kategorije,2) navršila minimalnu dob za upravljanje vozilom određene kategorije,3) položila vozački ispit za upravljanje vozilom određene kategorije.(2) Minimalna dob za upravljanje vozilom pojedine kategorije je:– navršenih 16 godina za upravljanje vozilima M, A1, F i G kategorije,– navršenih 18 godina za upravljanje vozilima A2, B i C1 kategorije,– navršenih 19 godina za upravljanje vozilima B+E, C1+E i C kategorije,– navršenih 20 godina za upravljanje vozilima A i C+E kategorije,– navršenih 21 godinu za upravljanje vozilima D, D+E i H kategorije,– navršenih 24 godine za upravljanje vozilima A kategorije, bez posjedovanja iskustva upravljanja vozilom A2 kategorije.(3) Ministar nadležan za unutarnje poslove propisat će posebne uvjete glede dobnih granica za vozače motornih vozila kategorije C u skupnom prijevozu ljudi te uvjete za upravljanje i način prijevoza na motornim vozilima policije.(4) Ministar nadležan za poslove obrane propisuje uvjete za upravljanje i način prijevoza na vozilima oružanih snaga Republike Hrvatske.(5) Ministar nadležan za unutarnje poslove u suglasnosti s ministrom nadležnim za poslove obrazovanja propisat će posebne uvjete glede dobnih granica za početak osposobljavanja te uvjete za upravljanje vozilima C1 i C kategorije za učenike srednjih prometnih i drugih strukovnih škola koji se obrazuju za zanimanje vozač motornog vozila u redovitom srednjoškolskom obrazovnom programu.(6) Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana, kaznit će se za prekršaj osoba koja u prometu na cesti upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.
zakoni su postozeni od lipnja 2008 tako sam ja krstio sezonu u srpnju imo sam B kategoriju i imam skuter od 125 ccm-a i dobio sam kaznu za upravljanje bez kategorije 5000kn + 200kn sudski troskovi
nisu me jos opljackali nisam platio