Tehnički kutak > Tuning skutera
potrošnja goriva kod skutera
shegy:
Ice- imao sam kit (par komada), zxa, multivar, dizna ko oko (ni Bog nezna kolika je bila)
isao je odlicno , tad mi potrosnja nije bila bitna bilo je bitno da ide i trosio je ok 7,5 litara a rezervar mislim bio 5 :headbang:
isao je oko 90 mozda 95 (krajnja mi nije bila bitna koliko šus do 90 i bez rupa u ubrzanju)
sad gonjam diteka i prezadovoljan sam, potrosnja 2 litre a ide bolje neg pola serijala skutera (poigrao se malo oko prjenosa)
za na kavu dusu dalo
Grale:
kad smo kod ditecha... ;D
zx+multivar(6,7 g trenutno nutra,malo su lagane)
sa 4,29 l napravio 176 km, kaj ispada potrošnja od 2,44 l/100 km...
od tih 176 km,napravljeno je min.150 sa suvozačem...većinom otvorena cesta,30% grad i kojih 15-tak km po šodranoj cesti brzinom 20-30 km/h...
naravno kilometraža mjerena gps-om, gorivo natočeno do vrha ko i svaki put,znači potrošnja je oko 2,5-2,7 l i to ne prelazi niti ispod niti iznad nikad...
prije 1000 i nekaj sitno km ispražnjen rezervar ulja i natočena litra ulja,lampica još nije počela svjetlit :headbang:
max brzina sa suvozačem kojih 83-84 po satu(za cca.10 laže),dok sam sam,dođe cca.do 90(to je oko 76-77 po gpsu)...naravno,vožnja peder stajl mi nije zanimljiva :icon_biggrin:
zeezy:
--- Citat: dhorvat - 28 Lipanj, 2012, 12:59:44 ---Ovaj setup mora tako malo trošiti ako je A22 igla unutra a plus toga bi moglo biti škakljivo sa smjesom oko srednjih otvora. Probaj se voziti 2 km na pola gasa i naglo stani i ugasi ga i brzo izvadi svjećicu pa da vidiš smjesu i da vidiš "na čemu si". Dosta ljudi je na serijskoj igli (A22) vozilo kit i redovito su cviknuli nažalost :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
nije unutra standardni 17.5 id setup...probao sam sve kombinacije i ovako mi se pokazalo najbolje,probao sam igle A22,A12,A20,klipić 30 i 40,a trenutno je mislim igla A20 najniže i klipić 40 (jer mi je trokirao na nižim otvorima) i smjesa zraka na 1 krug,testirao sam boju svječice na ful i pola gasa i ok je.Mislim da je tako mala potrošnja i zbog malog RPM spuha + duža getriba pa mogu vozit na trećini gasa normalno
dhorvat:
--- Citat: zeezy - 28 Lipanj, 2012, 14:12:56 ---nije unutra standardni 17.5 id setup...probao sam sve kombinacije i ovako mi se pokazalo najbolje,probao sam igle A22,A12,A20,klipić 30 i 40,a trenutno je mislim igla A20 najniže i klipić 40 (jer mi je trokirao na nižim otvorima) i smjesa zraka na 1 krug,testirao sam boju svječice na ful i pola gasa i ok je.Mislim da je tako mala potrošnja i zbog malog RPM spuha + duža getriba pa mogu vozit na trećini gasa normalno
--- Kraj citata ---
Vjerujem. Imao sam i ja sličnu kombinaciju, ali sam uspio još jače potrošnju skinut kad sam uštelao sa A12 iglom i 90 diznom (originalni PHBN 17,5 LS), igla na drugom zubu odozgo, izvađena lulica iz airboxa i napravljena dodatna rupa fi 16 :laughing7: Jedino što sam ja imao 25% produžen prijenos ali to mi je tada bilo puno previše čak i za serijski spuh bez katalizatora koji se vrtio oko 7500-8000 :toothy3: (minarelli LC makina na Aeroxu)
Najniže sam ga uspio skinut na 3.7 litara, cura i ja na motoru, zajedno smo oko 180 kila imali tada (ja sam imao većinu zasluga u tome :laughing6:), lagana vožnja po Zagorje tour-u sa 15-ak skutera, oko 300 km smo napravili.
Josip:
--- Citat: Lumpri - 28 Lipanj, 2012, 13:37:50 ---kod mene je sličan setup nardo i trophy karb phbg 19 igla je bila w7 s klipičem 40 i diznom 86 i bila je prebogata smjesa na full gasu pa sam stavio w9 iglu i sad je odlično a ler dizna je 50-500 nisan siguran
--- Kraj citata ---
w7 igla je malo "tuplja" od w9, i ako ti je smjesa sa w7 bila bogata sa w9 bi ti bila jos bogatija jer je w9 siljastija
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju