Općenito > Propisi
Policija me ulovila...help please!
Nikon:
--- Citat: neno20] - 31 Siječanj, 2009, 21:03:03 ---
možeš se žalit samo pazi da ne prođeš još gore jer i 20 km/h preko ograničenja ti je daleko više od 1000 kn + kazneni bodovi, sa ovim su ti oni još izašli u susret jer ako si vozio po njihovom 90, budi sretan da nisi ostao bez vozačke...znaš i sam da ti je primjer kazna vožnje bez kacige 1000kn,a prekoračenja brzine daleko veće.i alfa ti je napisao da platiš i budeš sretan što si dobio samo toliko
--- Kraj citata ---
daj neno sta pametujes tu kad nemas 2 ciste... prvo ima suda i mora bit suda... jer ako ja u splitu za svako sranje idem na prekrsajni sud onda mora i on....
20km/h je k**ra* a ne 1000+
Iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama:
Članak 53.
--- Citat: ---(1) Na cesti u naselju vozač se ne smije vozilom kretati brzinom većom od 50 km na sat, odnosno brzinom većom od brzine dopuštene postavljenim prometnim znakom za cijelo naselje ili njegov dio.
--- Kraj citata ---
--- Citat: ---(3) Novčanom kaznom u iznosu od najmanje 3.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji se vozilom u naselju kreće brzinom koja je dvostruko veća od dopuštene, ako pri tom prelazi brzinu od 100 km na sat i izreći će mu se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom od tri mjeseca do godinu dana te pet negativnih bodova.
(4) Novčanom kaznom u iznosu od najmanje 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji se vozilom na cesti u naselju kreće brzinom koja je za više od 50 km na sat veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine i izreći će mu se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju do šest mjeseci i tri negativna boda.
(5) Novčanom kaznom u iznosu od 700,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji se vozilom na cesti u naselju kreće brzinom koja je za više od 30 do 50 km na sat veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine i izreći će mu se dva negativna boda.
(6) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji se vozilom na cesti u naselju kreće brzinom koja je za 10 do 30 km na sat veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine i izreći će mu se jedan negativni bod.
(7) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji se vozilom na cesti u naselju kreće brzinom koja je do 10 km na sat veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine.
--- Kraj citata ---
prvo pogledajte zakon onda momku pametujte...
christian... tebi ide u prilog sta ti je krivo ime napisa, jedino ako ti je uvalia potpisat to onda si se zeznia...
to ti je razlog za ponistit kaznu jer to nisi ti ... tako su se ponistavale masu kazne, ili kad bi falili tip vozila i sl.
zali se obavezno... ako ti treba primjer zalbe posaljem ti ja na pm...
dodjes li do suda dobit ces 250kn troskova suda ako te proglase krivim...
ChRiStIaN:
ajd posalji primjer na pm! hvala! :icon_thumright:
Biker(ss):
jesi pročitao išta o podvalama?
inace, ovo je pisao ivan milisic, kolega sa hraweb foruma...
evo cijeli c/p sa slikama...
Dugo sam razmisljao hocu li ovo staviti na net ali posto sam u dva tjedna dvaput vec ovo dozivio smatram da trebam podijeliti ove informacije sa svima
Naime nedavno sam imao bliski susret sa plavcem jednim koji je tvrdio da me upucao sa laserom na 93 kmh, a ja isao u drugoj cca 65 i znao sam da laze
sa 5 metara pokaze pistolj i gore svijetli 93 stvarno.. ja kazem to nije moja brzina a on krene sa spikom jel ti to tvrdis da ja lazem i sl...
malo se navlacili i ja trazim da vidim brzinu a ono pistolj ugasen vec. ja reko i sta sad, i kaze on cekajte da upalim zadnju izmjerenu i da da vidim i ono pise 93 kmh, svijetli lampica LIMIT i dolje pise LIMIT ADJ.
sve to meni sumnjivo , ali posto je bilo u gradu trazim ja manju kaznu i kao posto sam posten spusta mi na 300, i posto nisam imao para odem na bankomat i u medjuvremenu nazovem javora iz gzone (banner koji se vrti gore) koji mi objasni sto znaci ovo limit na pistolju...
dakle pistolj kada vam policajac izmjeri brzinu mora ovako izgledati
dakle gore brzina, dolje udaljenost na kojoj vas je upucao, a na aparatu mora goriti gornja lampica, zelena pored opcije MEAS(URE)
dosao ja natrag do policajca i pokazao mu da znam i ja nastelovati da pise sto god zelim pa je pocela prica da je on procjenio od oka moju brzinu i nastelovao pistolj jer nije stigao upucati me i sl
za dva tjedna u osijeku me upuca motoris kao sa 71 kmh a ja isao 55 max...
i pogledam pistolj ono isto namjesteno, i kad sam mu rekao da znam sto je napravio naglo okrece temu i kao mogu ici
ajmo sada pojasniti
dakle ova druga opcija na pistolju, LIMIT, sluzi za to da npr policajac nastima limit na 65 i onda dok nekoga gadja pistoljem ukoliko je brzina iznad 65 pisti pistolj a ako je ispod ne reagira , dakle da zna bez da gleda u ekran tko ide preko odredjene brzine
na slici oznaceno sa brojem 1.
lampica pored natpisa svijetli crveno a ova gore opcija MEAS onda ne svijetli
pod brojem 2 je ekran na kojem mora pisati udaljenost u metrima, a ako je u limit modu onda pise limit adj. (limit adjusment)
broj 3 oznacava plus i minus gumbice sa kojima se podesava zeljena brzina u limit modu
u slucaju da primjetite da vam podvaljuju brzinu nazovite internu kontrolu na 01 6122 982 i prijavite sve...
EDIT tnx to javor
Evo, ovako NE SMIJE izgledati pistolj kada vas zaustave (LIMIT MODE)
Biker(ss):
od prošle godine pištolji vataju i na kilometar i pol
ChRiStIaN:
--- Citat: Biker(ss) - 01 Veljača, 2009, 10:23:08 ---od prošle godine pištolji vataju i na kilometar i pol
--- Kraj citata ---
Ovo je neki prastari...a i nevjerujem da za stotinku moze dobit brzinu, kazem, reko mi jedan policajac, do 5 sekundi treba!
A ovo gore sam 1000 puta vec vidio, jebga...bilo je u measuring modu, kaj ne iskljucuje da nije od nekog prije ostala brzina na pistolju!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju