Presao sam na malossi kevlar, TOP-ov remen je vec puno toga presao i blizi mu se kraj...
inace pise da je duzina malossijevog kevlara 746,5mm, a duzina TOP-ovog 738mm. Na papiru je to bolje da ne moze biti, ali u stvarnosti je topov remen dulji
TOP remen sam uspio cak i malo izbaciti iz polutki, rezultat je da skuter u stotinki odvaja prednji kotac i baca na ledja, voznja u dvoje je nemoguca do nekih 40km/h ako se pazljivo ne dodaje gas, jedina mana je nesto manja krajnja brzina, i nesto visi okretaji tako da mi se to i nije svidjalo. Jos jedna mana navedenom remenu je da nije bas otporan na povisene temperature i veca opterecenja, rasteze se, prednost u tome je sto skuter ide brze i preko 15km/h kada je remen dobro ugrijan. Uz konstantnu uzbrdicu okretaji padaju i odziv je jako spor, gubitak okretaja je oko 500-700rpm. (remen ima oko 6800km).
Malossi kevlar je totalno ubio start jer mi skuter krece iz "vise" brzine, odnosno ne mogu ostvariti jos kraci prijenosni omjer u startu. Imam malossi multivar, malossi polutku i remen za sve to i on je kratak
start je banana, ali sve ostalo se moze definirati kao savrsenstvo, okretaji stoje kao ukopani i trenutno dolazi do njih na pustanje gasa. Voznja uz brdo predstavlja uzitak, nakon duzeg maltretiranja gubitak okretaja je najvise 200rpm i ono vaznije, odaziv je puno brzi.
Uspio sam nesto rijesiti sto se tice starta, ali to ne moze biti kao sa topovim remenom. Imam i novi TOP remen pa cu usporediti novi u performansama sa rabljenim (6800km), odnosno kolika je promjena, jer sa kevlarom je isto od pocetka do kraja.