to su cula kazala... ili ne znanje..
slozio sam puno (sigurno 1000 ili vise) racunala i mogu samo reci da u jeftinijim racunalima ta napajanja sluze svrsi.. ..znaju riknut , znaju riknut i brand napajanja ..
ako imas komp vrijedan 500 kuna nema smisla stavljat napajanje od 500 kuna
tako da ova brand napajanja cesto su pretjerivanje i preseravanje.. ..i vecini su previse
zadnja generacija procesora i grafickih su ipak nesto zahtjevnija i traze vise soka, pa im trebaju nesto jaca napajanja... ..pogotovo jos ako se dodatno kloka..
..tada kod ovih sranje napajanja ne mozes se pouzdat u njihove podatke, jer moze pisat 700W , a ima realnih 300W ..tada takva napajanja treba zaobici, jer nece dugo izdrzat.. ..pa je to bacen novac...
..zbog stabilnosti jacih konfiguracija preporucam neko pouzdnije napajanje.. za koje znas sta je i koliko daje i to je to.. ..tu je neki mid segment..
chiftek naprimjer.. ( chiftek nije bas neki brand od napajanje , osim u HR gdje se vodi kao marka
)
ici na neko bezobrazno skupo napajanje /recimo 100ojra ili vise) nema smisla , osim ako od racunala uvjek trazis maximum , modas racunalo , lemis, sarafis, i izazivas vraga , pa ti dobro dodje pored vece snage i cijeli niz zastita koje takva napajanja onda nude .
danas se midrange napajanja mogu naci za dosta povoljne novce, cca 200~300 kuna , tako da ja uvjek preporucam tako nesto masama uz novo racunalo..
osobno imam malo jace napajanje corsairTX650W samo zato jer ja od racunala trebam vise, i to napajanje ne namjeravam mjenjat jos 5 godina
vecina forumasa ima racunala vrijedna ukupno kao samo moje napajanje.. ..bilo bi suludo da im preporucam to napajanje samo iz praznovjerja i ne znanja
i da, mid segment napajanja mogu imat neki brand , ali taj brand im ne znaci nuzno da su vrhunska.. ..vidio sam i fortrona , i tagana, i drugih mrtvih..