Općenito > Generalno o skuterima

danas sam pao

<< < (7/13) > >>

StreetRunner:

--- Citat: Genesis051 - 02 Veljača, 2007, 10:55:47 ---Jednom biker - uvijek biker !
Svi oni, koji su se motorom vozili zbog praktičnosti pređenog puta između točaka A - B (gradske gužve), i, naravno (isto) takvog pronalaženja parkinga, kad su jednom pali, rekli su: nikad više !!!
I nisu (sjeli na motor) !!!
Biker je onaj (smo mi...) koji uživamo u vožnji, zbog same vožnje, a ne dolaska do odredišta !
I dok možemo hodat, i imamo snage u nozi, da zadržimo "stroj"  (da ne padne) kad stanemo na semaforu, sjedat ćemo na motor (skuter, maxiskuter... išta na 2 kotača)...
Ajd' živili ! :occasion14:

--- Kraj citata ---
Potpisujen :occasion14: :cugaa: :bacva: :odlicno: :weed: :joks: :biker2:

Doomsday:

--- Citat: bluedreamer - 30 Siječanj, 2007, 23:27:26 ---
Sranje, ali kako kazu ostali, glavno da si ti ok  :icon_thumright: Je li bilo klizavo, mokro ili si stvarno pretjerao?

j..... sunce, moje su gume koma, a vulkanizeri u st-u mi ne mogu uparit nista mojih dimenzija (prednja 120/70 -12, zadnja 140/70 -12) osim Savulje do pocetka sezone (meni nije ni zavrsila, a tip kaze negdi do polovine drugog miseca :-) A nista, triba pomalo  :'( barem do tada...

Stoj dobro!

--- Kraj citata ---

E, brale, š'a fali Savi?  :icon_biggrin:
Evo, baš gledan nešto sebi, pa san pita tu u Splitu čovika u Save da mi pogleda cijene i dostupnost nekih modela...

Tebi bi preporučija Sava MC 16, ali naprid stavi MC 16 RACING SOFT Reinf 120/70-12 jer je mekana, hvata podlogu ka luda, i kad kiša pada, znat ćeš di je otišlo 100-150 kuna viška koje moraš dat za nju... Nazad staviš običnu MC 16 Reinf 140/70-12, biće više nego OK, a neće se pretjerano trošit, tako da će ti bit u skladu sa prednjom, neće ti se dogodit da zadnju 'pojedeš', a prednja ka nova... Ali obavezno Reinf verziju koja je oznaka P (do 150 km/h) razlika u cijeni je minimalna, a bolje je imati P nego L (do 120 km/h)... Uostalom, u dimenziji 140/70-12 uopće nemaš MC 16 RACING model, samo obični...

Javit ću ti kad doznan točno cijene i rok isporuke...

leofreak250:

--- Citat: Genesis051 - 02 Veljača, 2007, 10:12:54 ---... a izuzetno veliki broj tih žalosnih situacija (ne kažem: sve, ima i pehista, koji su stradali iz najčistijeg mira, zbog tuđe greške), je nastao zbog nenošenja moto-opreme/zaštite, i to potenciran egzibicijama... neuvježbanim (bez šire javnosti, na usamljenom mjestu) do potpune sigurnosti (kad pri padu, nekad više ni oprema ne pomogne)...

--- Kraj citata ---
ja se slažem sa tobom u ovome šta si napisao... ali

kada isto uzmeš u obzir motoristu sa ful opremom, kacigom, na sportskom motoru i vozi se po sporednim cestama koda je na grobniku... :sad1: i šta se onda desi... netko mu izleti iz sporedne ulice na cestu a on doletava sa ohoho puno većom brzinom nego je to dozvoljeno... :sad3: :sad3: i šta se onda desi... nažalost crna kronika :dontknow: :sad3:
jest da on nije kriv... netko mu je izletio, ali nije se on ni pridržavao određenog ograničenja... :confused5: :confused5: ...to je tužno kad čovjek ima ful opremu na sebi, a onda opet pogine :sad1: :sad3: :'(

kada mladi ljudi ginu sa sportskih motora... :sad1: to je žalosno.... :'( ali ako već i ima takvo nešto ..neka ode na grobnik pa neka tamo obara rekorde i neka tako tamo padne, al će se klizat... al će se i dignut gore i ostat živ!!! :icon_thumright:

--- Citat: Genesis051 - 02 Veljača, 2007, 10:55:47 ---Jednom biker - uvijek biker !
Biker je onaj (smo mi...) koji uživamo u vožnji, zbog same vožnje, a ne dolaska do odredišta !
I dok možemo hodat, i imamo snage u nozi, da zadržimo "stroj"  (da ne padne) kad stanemo na semaforu, sjedat ćemo na motor (skuter, maxiskuter... išta na 2 kotača)...
Ajd' živili !

--- Kraj citata ---

u ovom se slažem s tobom tko je biker, a tko nije... :toothy11:
..kada lijepo uživaš u vožnji na 2 kotača... bez briga prevaljuješ kilometre i kilometre!
...i kad znaš da ćeš sljedečeg dana to isto opet moći učinit!! :icon_thumright:

to je ljepota motorista!!! :icon_thumright: :icon_thumright:

bluedreamer:

--- Citat: Doomsday - 02 Veljača, 2007, 12:06:07 ---E, brale, š'a fali Savi?  :icon_biggrin:
Evo, baš gledan nešto sebi, pa san pita tu u Splitu čovika u Save da mi pogleda cijene i dostupnost nekih modela...

Tebi bi preporučija Sava MC 16, ali naprid stavi MC 16 RACING SOFT Reinf 120/70-12 jer je mekana, hvata podlogu ka luda, i kad kiša pada, znat ćeš di je otišlo 100-150 kuna viška koje moraš dat za nju... Nazad staviš običnu MC 16 Reinf 140/70-12, biće više nego OK, a neće se pretjerano trošit, tako da će ti bit u skladu sa prednjom, neće ti se dogodit da zadnju 'pojedeš', a prednja ka nova... Ali obavezno Reinf verziju koja je oznaka P (do 150 km/h) razlika u cijeni je minimalna, a bolje je imati P nego L (do 120 km/h)... Uostalom, u dimenziji 140/70-12 uopće nemaš MC 16 RACING model, samo obični...

Javit ću ti kad doznan točno cijene i rok isporuke...

--- Kraj citata ---

Ma i ja mislim da je Savulja ok, ali napunili mi glavu prijatelji bikeri  :icon_biggrin: Nemoj štedit, ovo ono, j.... Savu itd. Uglavnom, jedna od preporuka su Dunlop gp 301 čini mi se.... Inače tek odnedavno vozim skuter pa nisam baš iskusan u pogledu guma.... Računam potrošit oko 800kn za obe, mislim da je to pristojna cifra obzirom na dimenzije ili nije?  :icon_scratch:
Koliko km otprilike bi takva kombinacija mogla proć, mislim normalne vožnje? (možda se pitanje čini glupo ali pitam zbog onog Racing, bez obzira sta se prednja manje troši)
(reinf je valjda kratica za reinforced? ojačana?)
Aj siti se pa napiši cijenu kad saznaš
Fala puno  :icon_thumright: :icon_thumright:

Doomsday:
bluedreamer, susid, imaš PM...

I da, 800 kuna bi tribalo bit dosta...

Šta se trošenja tiče, prednja guma se praktički i ne troši, ali vrimenom ostari i okošta, otvrdne... Zato san ti reka da će ti ono bit dobra kombinacija, trajat će i držat dovoljno... A minjaš kad i ako se potroši profil zadnje, ili nakon par sezona kad ostare... Neki drže dok ne oćelave, većinom motoristi, koji praktički u 5 do 10 tisuća km pojedu zadnju, ili dok ne ispucaju i ostare, većinom skuteraši i mopedi manjih snaga... I jedno i drugo nije dobro, 800 kuna svako 2 godine i nije neka investicija, a guma glavu čuva...

Reinf znači ojačana, a na gumi to znači da je predviđena za veće opterećenje i veću brzinu od obične gume istog proizvođača iste dimenzije... Kod Save za tvoje dimmentije to znači da bi obične bile L (do 120 km/h) dok su Reinf oznaka P (do 150 km/h) i za maxi skuter od 250 kubika ka tvoj puno bolje, ima veći sigurnosni faktor, jer ti možeš nizbrdo i prebacit 120 km/h...

Eto... :icon_biggrin:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju