Tehnički kutak > Tuning skutera

deklo getribe

<< < (10/16) > >>

3alfa3:

--- Citat: Benjamin - 17 Siječanj, 2009, 01:42:03 ---Uglanvom onaj zupcanik kaj se dobije u paketu..tam je trebalo prepresati sa stare getribe onaj full amali zupcanik...ali ne sjecam se da je bilo negdje nekakvog nazubljenja da se smao utakne..

--- Kraj citata ---

E taj mali kojeg si trebao upresati je mali od sekundara, a veliki u kojeg si ga presao je veliki od primara.
Ovo o zupcima i zegeru pricam o drugom zupcaniku  - onom najvecem - desnom na tvojoj slici (koji ima rupe u sebi)

3alfa3:

--- Citat: Benjamin - 17 Siječanj, 2009, 01:39:11 ---Vidis ovo je jedini malossi primar na SCu..tam pisu savim neke druge vrijednosti tak da sma sav  zbunjen sad...

http://scooter-center.com/catalog/product_info.php?products_id=6331&cPath=4_15_176_1345

--- Kraj citata ---

To nije kataloski broj kojeg si ti dao i ako je to tvoj u skuteru, onda su dobro oni izracunali ta produljenja jer sam ih i ja sada iste identicno izracunao (ovisno o originalnom broju zubaca primara)

Benjamin:
taj nisam niti vadio pa niti neznam kak izgleda..jel sam smao primar mjenjao..pasma nosio deklo i onaj zupcanik dam i se prepresa..

dobro sad sam skuzio..

A kaj se duljine getribe tice neznam..meni osobno skuter ise super..malo nekaj na startu sam izgubi snage...ali to mi je i pasalo je pje prezivahan bio i cim si napucao gas omdah je otisoa na zadnji..dok si sam moze se kontrolirati..ali jos kad mi neko iza sjedi katastrofaj e bila..

Sad mi se super ponasa i krajan se malo povecala kaj mi pase za voznju na otvorenoj cesti...osobno nemam osjecaj da je preduga..ali modza se varam..prijenos je sad mislim idelano podesen..odnosno tocne su rolice..jel sam probao s malo tezim i malo laksim..ali onda ili nemoze razvrtiti i ubrzanje nije linearno ili  ode odmah u okretaje i nema snage za potegnut..

sad sam postao nesiguran kaj se tice getribe i njezine duljine...

Kupio sma ju zato kaj mi se cinila ona orginal prekratka..jel kak sam god postelavao skuter krajna je uvijek ista bila..kad je ibo stock isao je 70 po satu dosla reza onda se diglo na 80 i onda dosao kit i ostale gluposti i dalje je bio cijelo vrijeme na 80..i osjecao sma da kad  dam gas izmedu 70 i 80 da motor potegne jos ali kad dode do 80 ko da nece vise vrtiti..dna getirbe nemre vise prenjest..

A i moj je AC misim da je serijska kraca od serijske LC

3alfa3:
Zapravo je jedino pitanje koliko zubaca ima taj mali kojeg si dao upresati.

Na tvojoj slici se vidi da veliki zupcanik primara ima 46, dakle...
Ako ih mali ima 14 i ti si stavio primar od Malossija "67 9080" (14/39), onda si produljio za 15,22%
Ako ih mali ima 13 i ti si stavio primar od Malossija "67 9080" (14/39), onda si produljio za 21,27%

Benjamin:

--- Citat: 3alfa3 - 17 Siječanj, 2009, 01:45:40 ---
--- Citat: Benjamin - 17 Siječanj, 2009, 01:39:11 ---Vidis ovo je jedini malossi primar na SCu..tam pisu savim neke druge vrijednosti tak da sma sav  zbunjen sad...

http://scooter-center.com/catalog/product_info.php?products_id=6331&cPath=4_15_176_1345

--- Kraj citata ---

To nije kataloski broj kojeg si ti dao i ako je to tvoj u skuteru, onda su dobro oni izracunali ta produljenja jer sam ih i ja sada iste identicno izracunao (ovisno o originalnom broju zubaca primara)

--- Kraj citata ---

Ne  ne..onaj kataloski je tocan kaj sam prije naveo..njega sma prepisao s kutije koja mi je tu..nego sam trazio po SC i SA ali nisam nigdje nasoa tu getribu s tim kataloskim brojem..nego samo ovu kaj sam ti poslao link od SC..znam da to nisu iste getribe..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju