si siguran, ja ti kažem da ni tak kak veliš osim ovog za žmigavce i retrovizore,zato kej mi je od bake muž donedavno radio u mercedesu u Stuttgartu u tvornici i auto je isti tu i tamo,a glupe razlike što njima na satu piše mph neću komentirat...
Mercedes je mercedes,kakve su to gluposti sa staklima,jedina razlika je kaj tamo postoji američki pogon i neko drugi im proizvodi stakla i kočnice ili im neko drugi isporučuje te dijelove...a kak ti znaš da je u tome razlika si vozio možda američku i europsku verziju ml-a i to novog iz tvornice ? tj. ajmo ovak znam da nisi
A homologacija za 100 stvari se događa kada uvoziš auto koji uopće nije namjenjen za ovo tržište,npr rx-7,skyline 32-33-34,stariji američki auti(a i noviji) na koima ima sto preinaka da ga možeš regat jer nezadovoljavaju norme ekološke,sigurnosne,a i prometne...ovo je ML 2009g stari moj,a ne neko staro auto koje ne zadovoljava euro 1 norme,nema pojaseve i disk kočnice...
gle sve ti pise u autoklubu nemoj bezveze puhat balone i bit bahat nepotrebno jedno je kao stvari stoje a drugo kako bi ti htio da stoje
upravo za takve koji misle da su auti u cijelom svijetu isti,autoklub je napisao na par stranica članak o uvozima luksuznih auta a navedeni primjeri su krstarice tipa CL,GL,bmw 7,lexus,neke toyote, passat (koji nakon sto sve sredis te ispadne oko 8000€ skuplje nego da si ga kupio u HR)
procitaj to prvo i pogledaj sta su ljudi koji imaju nesto znanja napisali gdje su razlike (ono sto sam ti nabrojao)
uostalom kazes mercedes je mercedes. sta mislis zasto postoji onda mercedes za A trziste(njemacka austrija itd) B trziste ( hrvatska Bih i sl.) i C (albanija makedonija i sl.)
da ti pojasnim- razlika u kvaliteti. svaki dio se u tvornici nakon sto se proizvede mjeri koliko odostupa od dopustenih odstupanja tvornice i prema tome se sortira za koje trziste ide.
stari se jednim djelom dugo bavi o ovome cemu pricamo tak da zovi AKS pa provjeri to sto sam ti reko ako i dalje nevjerujes
tako da autoklub u ruke i procitat sta pise o razlikama dijelova za EU-USA