Evo danas sam instaliral "Hebo next generation" variomat.
Stavio sam njegov centralni koji je malo mekši i dosta krači od malossi žutog kojeg sam do sad imal, a koji je pretvrd za serijalu, bar mi se tak pokazalo!
Generalno ja sam prezadovoljan. Nije razlika nebo i zemlja, al se skuži. Sad nema nikakvih trzajica, nikakvih pada okretaja ili slično, okretaje mogu lagano regulirat prek gasa i sve je finije. Recimo na serijali je to bilo koma naspram ovog sad.
Jedino kaj nisu pogodili je set rolica, dobe se 4.9gr, 4.1gr, 3.4gr. Sa 4.1gr mi okretaji nejdu prek 8t(i poslje 50km/h slabije ubrzanje), a sa 3.4gr. mi malo prevrtava i izgubio se start.
Sad sam stavil svaku drugi 4.1gr. a svaku prvu 3.4.gr, i sad je puno bolje, tj sad bi bilo 3.7gr kad bi se računalo, kaj je identično kakve sam imal i sa serijskim, no ipak sa Hebo variomatom se ne dere tolko.
I još jedna stvar, sad je sve skoro nečujno, dok prije sam imal neko zveckanje, lupkanje i sl. Sad je sve tiho...
Kad uzmem Hebo remen baš za taj variomat i rolice 3.8gr koje su original Hebo jer vidim po katalogu postoje, valjda ću dobit još finiji prijenos. Sad sam mjerio serijski remen i ima mi 15,7mm(16,5 je org) a to je napravil žuti centalni feder, koji mi jede remenje ko blesav.
Nisam probal ostale variomate, no nakon pun k. premišljanja spao je odabir na Hebo i izgleda da sam uzel jedan od boljih....
P.S- ak treba nekome serijski variomat nek se javi! Napravil je 9T kilometara.