Tehnički kutak > Tuning skutera

Variomat Hebo Next Genration minarelli - info

(1/10) > >>

SlowRider:
Mislim da nitko nema iskustva sa ovim variomatom  :dontknow:, ali ako je netko negdje procitao kakav pozitivan/negativan komentar dobro bi dosao.

Radi se o ovom variomatu: http://www.scooter-center.com/scoweb/pages/productdetail.grid?product=288621637535552&target=productdetail&category1=A%3AA_YAMAHA%3AA_YAMAHA_AEROX5099&category2=CAT%3ACAT_ANTRIEB%3ACAT_ANTRIEB_VARIOMATIK

Navodno je jedini prilagodjen radu serijskih polutki koje se ne sire linearno.

A ovdje je opisan kao vrlo dobar: http://www.skborovje.20m.com/prijenos.html

"Malossi multivar: u setu dolazi jedan set rolica 16x13 i feder (ne za sve modele scootova). Jako dobar variomat, odlična kvaliteta izrade. Imao sam ga i kod minarelli mašina se osjeti mala rupa između 20-40 km/h ali se to da srediti. U vožnji se odlično ponaša i u bilo kojem trenutku dobro kontrolira okretaje motora šta sa originalnim nije slučaj i motor se znao "zaletiti" kad dodam gas i onda okretaji naglo padnu. S malossi variomatom je prilikom dodavanja gasa motor uvijek dobio iste okretaje i  dobro ubrzavao.

Malossi multivar 2000: ima rolice 19x15,5 .Proizvodi se samo za piaggio mašine i trebao bi biti najbolji variomat za njih. Ne možete pogriješiti ako ga kupite.

Malossi overrange: kompletan prijenos koji uključuje variomat, ventilator, kompletan sistem zadnjih polutki i produženi kevlar remen. Promjer variomata i polutki je povećan zbog čega je osigurana bolja kontrola okretaja. Definitivno nešto najbolje šta se može kupiti ali takva je i cijena.

Polini Speed Control: u setu dolaze dva seta rolica 16x13. Zastarjeli model sa lošim performansama. Još ga nitko nije pohvalio da dobro radi i s originalnom pomičnom polutkom ga je nemoguće  uštimati. Nakon zamjene polutke radi bolje ali opet ima rupa u ubrzanju.  Nemojte ga kupiti

Polini Speed Control 2003 : U setu dolaze dva seta rolica 16x13 i tvrđi federi za kvačilo (oni mali). Potpuno nova verzija i trebao bi biti jako dobar. Nije ih još puno prodano ali prva iskustva ljudi koji su ga kupili su jako dobra. Odlično radi u kombinaciji sa polini polutkom (Speed drive) ali ne znam kakav je sa originalnom. No valjda su se naučili pameti na onako lošem starom modelu.

Hebo Next generation: U setu s njim se dobiju tri seta rolica 17x12 i feder (ne za sve mašine) tak da imate gotovo sve za uštimavanje. Jedini variomat na tržištu prilagođen nelinearnom širenju originalne pomične polutke. Jako dobra ubrzanja i bolja krajnja. Nema rupa u ubrzanju i zamjena pomične polutke nije potrebna. To je i jedan od glavnih razloga zašto sam ga kupio. Za 10 eura više dobije se s njim i Hebo Special Belt (kevlar) koji je duži od originalnog zbog čega se može potpuno iskoristiti veći promjer variomata.

Top Performances Nardo (variomat): neki ga hvale, a neki govore da nije puno bolji od originalnog. Ne znam kome vjerovati jer ga nisam probao pa ne bi htio niti lupati bez veze. U setu se dobije ventilator, jedan set rolica i remen."

Lule_50:
ja ga imam,kad sam umjesto serijskog stavio hebo variomat razlika je bila nebo i zemlja,sasvim sam zadovoljan s njim,samo me rolice zivciraju 17x12 tesko za nabavit! :icon_thumright:

SlowRider:

--- Citat: Lule_50 - 06 Siječanj, 2009, 22:16:59 ---ja ga imam,kad sam umjesto serijskog stavio hebo variomat razlika je bila nebo i zemlja,sasvim sam zadovoljan s njim,samo me rolice zivciraju 17x12 tesko za nabavit! :icon_thumright:

--- Kraj citata ---

Jel dize remen do vrha variomata?

robert:
šta ti vrijedi dali diđe remen do kraja kad rolice moraš naručivati ako ih ovdje nema?

SlowRider:

--- Citat: robert - 06 Siječanj, 2009, 23:06:12 ---šta ti vrijedi dali diđe remen do kraja kad rolice moraš naručivati ako ih ovdje nema?

--- Kraj citata ---

Rolice mi predstavljaju najmanji problem  :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju