Tehnički kutak > Tuning skutera

malossi vario i rolice

<< < (4/8) > >>

2TDottore:

--- Citat: SlowRider - 06 Siječanj, 2009, 20:46:55 ---
--- Citat: 2TDottore - 06 Siječanj, 2009, 20:43:54 ---moje 5,7 imaju sigurno preko 10000 i skoro su ko nove a da se ne lazemo vozim se i ja ko divljak kad mi dodje ali nikad ali bas nikad ne turiram nego je uvjek linearno dodavanje gasa i tako drzim.  :icon_thumright:

--- Kraj citata ---

Mislim da ti ne stoji bas ta teorija. Robert je isao od Zagreba do Siska, tempo voznje je ujednacen i kada je dosao rolice su imale bridove kao ove sa slike.

Ja sam imao takvih problema dok nisam ugladio grube kanale i napokon mogu preci 4000km bez bridova.

--- Kraj citata ---

onda dobro.ja se ispricavam i necu vise nis govorit a vi polirajte kanale i turirajte i dalje pa se cudite kaj vam se to dogadja a ja sam glup i pricam gluposti.

Nikon:
imas slike toga prije i posli?

veka84sb:
ta teorija o "linearnoj" voznji ti ne drzi vodu! Po tome moje rolice bi trebale biti kocke nakon 2000km ,a gledao ih nakon cca 5000 km i jos su kao nove!!!! I ja sam bio jako sokiran ali nema ostecenja na njima! E da...vario je seriski....

SlowRider:

--- Citat: 2TDottore - 06 Siječanj, 2009, 20:50:29 ---
--- Citat: SlowRider - 06 Siječanj, 2009, 20:46:55 ---
--- Citat: 2TDottore - 06 Siječanj, 2009, 20:43:54 ---moje 5,7 imaju sigurno preko 10000 i skoro su ko nove a da se ne lazemo vozim se i ja ko divljak kad mi dodje ali nikad ali bas nikad ne turiram nego je uvjek linearno dodavanje gasa i tako drzim.  :icon_thumright:

--- Kraj citata ---

Mislim da ti ne stoji bas ta teorija. Robert je isao od Zagreba do Siska, tempo voznje je ujednacen i kada je dosao rolice su imale bridove kao ove sa slike.

Ja sam imao takvih problema dok nisam ugladio grube kanale i napokon mogu preci 4000km bez bridova.

--- Kraj citata ---

onda dobro.ja se ispricavam i necu vise nis govorit a vi polirajte kanale i turirajte i dalje pa se cudite kaj vam se to dogadja a ja sam glup i pricam gluposti.

--- Kraj citata ---

Ima tu neke logike, ali ne pomaze ti ni ujednacena voznja u ovom slucaju.
Ovisi na kakav variomat naletis, serijski variomati ne trose rolice kao multivar iako uvijek postoje iznimke...
evo brid nakon cca 300km

3alfa3:
@ 2TDottore:

Da bi rolica bila tako zglodana, ona mora putovat po kanalu variomata od pocetka do kraja. Da bi to napravila, prijenos mora prijeci iz stanja njajkraceg u najdulji, znaci, od 0 km/h do krajnje brzine. E sad, jedino da to moze napravit u roku 2-3 sekunde, onda bi tvoja teorija imala smisla (da u kratko vrijeme toliko nastrada).

Ja mislim (zapravo, siguran sam) da je njegov problem to sto se rolica kod njega uopce ne vrti u variomatu nego samo klize i to po prilicno gruboj podlozi. Ili je kalota gruba ili je kanal variomata grub. Trebalo bi zagladiti kanale i kalotu po potrebi i vidit rezultat.
Takodjer, ne stavljati nikakvu mast ako se koriste Malossi rolice (koje su od materijala koji je samopodmazujuc, a to zapravo vrijedi za vecinu rolica na trzistu).

Moje rolice su znale imati zlijeb oko svoje osi od tvornicki nedoradjenog kanala variomata, ali sam nakon (i to prilicno grubog, a ne pedantnog) zagladjivanja kanala dobio rezultat da ni nakon 3000 rolice nemaju vidljiva ostecenja

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju