Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: klip od trophyja na due +  (Posjeta: 4130 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vuk

• Tržnica : (0)
  • forumski biciklist
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Slavonski brod
  • Moj Skuter: RS 125 07
  • MojSetup: polini 154 BBK
klip od trophyja na due +
« : 28 Prosinac, 2008, 21:15:13 »
e ovako, mene zanima dali može ići klip od trophya na due + i dali bi bilo kakvih problema u radu mašine?

klip od trophyija je skoro pa duplo jeftiniji od klipa za due + pa zato i razmišljam da stavim klip od trophija.
nemože pametan popustit koliko budala može nategnit

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
Odg: klip od trophyja na due +
« Odgovori #1 : 28 Prosinac, 2008, 21:32:18 »
Siguran sam da performanse nece biti iste jer klip od trophya ima 2 karike, ja bi stavio orginalni klip za due.

Offline vuk

• forumski biciklist
« Odgovori #2 : 28 Prosinac, 2008, 22:04:08 »
ma mene najviše zanima da spojevi karika ne prelaze preko nekog kanala i da su ti klipovi dimenzijama isti. i da može vozit s tim klipom, znaći da ne zacvika odmah kad ga upalim.

a što se tiće performansi ZX će bit na motoru tako da o tome ne vrijedi prićat.

Offline hac

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Nova Gradiška
« Odgovori #3 : 28 Prosinac, 2008, 22:11:52 »
slobodno stavi trophy klip,na setupu sa ZX če vjerovatno bolje radit nego orginalni klip sa 1 karikom
The fastest peugeot scooter in Croatia                                                http://www.youtube.com/user/hacTKR

Offline Po?etnik

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Županja
  • Moj Skuter: Runnera 50
« Odgovori #4 : 28 Prosinac, 2008, 22:25:56 »
po cem je to klip s jednom karikom bolji od klipa s 2 ?

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • .
  • Mjesto: Ri
  • Moj Skuter: NRG 180
« Odgovori #5 : 28 Prosinac, 2008, 22:27:55 »
vrti na vise tisuca

Offline dino gp1

• MS elite
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • Gdje god te život nosi, uvijek moraš znati tko si
  • Mjesto: Rijeka
« Odgovori #6 : 28 Prosinac, 2008, 22:30:57 »
slobodno stavi trophy klip,na setupu sa ZX če vjerovatno bolje radit nego orginalni klip sa 1 karikom

Slažem se sa hac-om :icon_thumleft:

Offline Po?etnik

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Županja
  • Moj Skuter: Runnera 50
« Odgovori #7 : 28 Prosinac, 2008, 22:33:22 »
kake veze karika ima sa " vrtnjom "

Offline vuk

• forumski biciklist
« Odgovori #8 : 28 Prosinac, 2008, 22:43:57 »
po cem je to klip s jednom karikom bolji od klipa s 2 ?

ako hac kaže da može onda može. a meni je bitno da to može vozit s klipom od trophija zato što je on skoro duplo jeftiniji.inaće klip s 2 karike ima veću kompresiju pogotovo na nižim okretajima. ajde sad upotrijebi maštu zašto se klip s jednom karikom više vrti

Offline gumy

• Tržnica : (+38)
  • maxi forumaš
  • www.sco.hr
  • Mjesto: Osijek
« Odgovori #9 : 28 Prosinac, 2008, 23:40:55 »
pa klip za due+ je 440 kn... ak za kolko si ti para našao klip za trophy?
www.sco.hr

Najpovoljniji i najbrži servis za skutere i motore u Osijeku!

Offline vuk

• forumski biciklist
« Odgovori #10 : 28 Prosinac, 2008, 23:56:23 »
na SA klip od trophija 266 kn, a od due 477 kn + poštarina.

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
  • Mjesto: DBK
  • Moj Skuter: SR50R
« Odgovori #11 : 29 Prosinac, 2008, 00:52:02 »
kake veze karika ima sa " vrtnjom "
manji otpor klipa na cilindar s jednom karikom, veca kompresija na visim okretajima.

plus kit bi bio izdrzljivi i manje performanse sto ide opet dobro sa zxom, tako da ga spuh nece gusit.  :glasses9:
Serijski phva ima taj 209ha atomizer što mu je i mana ed ima 211fa atomizer koji je puno pogođeniji zanemarimo klipič 40 i a7 iglu,ler diznu 34

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zagreb
« Odgovori #12 : 29 Prosinac, 2008, 01:42:55 »
Nema se sta vise pricati, ovo je onda prava kombinacija sa klipom od trophya i ZX-spuhom. Drukcija bi bila prica da je u igri midrace spuh.

Offline Crazy Kuree

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Orašje
  • Moj Skuter: Neos LC
« Odgovori #13 : 29 Prosinac, 2008, 03:51:04 »
Klip s 2 karike bolji u izdržljivosti ali ako su performanse u pitanju klip s 1 karikom i nema se tu šta više reć opće je poznato da je najjači kit s jednom karikom duplo jači od najjačeg sa 2 karike
Lebdim u međuprostoru između četvrte i pete dimenzije

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #14 : 29 Prosinac, 2008, 06:59:03 »
Mene muči dal su kanali isti. Odnosno tajminzi  :icon_scratch:

Jer rečeno mi je da obrnuta situacija ne funkcionira baš - trophy sa due+ klipom
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline veka84sb

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Slavonski Brod
  • Moj Skuter: - bez skutera
  • Moja Kaciga: HJC Phoenix FG-14
  • MojSetup: -
  • MojSpuh: -
« Odgovori #15 : 29 Prosinac, 2008, 08:44:14 »

Jer rečeno mi je da obrnuta situacija ne funkcionira baš - trophy sa due+ klipom

Ako pod ovim kanali i tajminzi mislis na cilindar ,normalno da nisu isti. Ali to nema veze sa klipom!

Da bi klip mogao ici u cilindar :
1. Promjer mora odgovarati
2. Visina od vrha klipa do bolcne mora biti ista (znaci da ima isti hod)
3. Duzina klipa mora biti ista ali u nekim slucjevima moguca je i manja razlika.

Klip sa dvije karike je za cilindre koji rade na nizem broju okretaja od onih sa jednom sto opet kada je tuning u pitanju nemora biti slucaj i pravilo jer se i cilindri sa dvije karike mogu vrtiti na jako viskoim okretajima samo postoji mogucnost malo veca nego kada je jedna karika u pitanju da prostor izmedju karika (dio klipa) uslijed vibracija i veceg zagrijavanja stisne karike i jednostavno pukne ,najcesce to bude na strani ispuha i doslovno komad klipa zavrsi vani u auspuhu.

Dvije karike na jako visokim okretajima vise zagrijavaju pa je potrebno bolje hladjenje.

Nije istina da je duplo jaci kit sa jednom karikom! "Jacina" kita ne ovisi o broju karika nego o cilindru tj. preciznije visini kanala i ispuha i promjeru!

Razlika u cijeni klipa je iz razloga sto je puno manja potraznja due+ klipa i manja porizvodnja i sam kit je skuplji pa je veca cijena i pojedinacnog dijela odnosno klipa.

Offline Ghoul

• forumski biciklist
    • Facebook
  • Mjesto: Zagreb\Skut u Varaždinu
  • Moj Skuter: Gilera Runner SP '03
  • Moja Kaciga: Nitro N-800V
  • MojSetup: Stage6 sport PRO
  • MojSpuh: Stage6 PRO
« Odgovori #16 : 29 Prosinac, 2008, 14:23:59 »

to sam ja htio napravit, stavit od dueta na malossi sport, ali mi je receno da nije preporucljivo jer da squish najvjerojatnije nije isti, a i da sve skupa uspije radit izgubio bi najbitniju stvar kod base kita a to je Nm...a ak bi vec htio ic u obrtaje i na KS, moro bi promjenit spulju, pa frgu, pa slagat getribu pa na kraju zast ne i cilindar? tak da nema smisla...

Offline hac

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Mjesto: Nova Gradiška
« Odgovori #17 : 29 Prosinac, 2008, 18:35:35 »
Citat:
stavit od dueta na malossi sport, ali mi je receno da nije preporucljivo jer da squish najvjerojatnije nije isti

squish se lako sredi ,problem je u geometriji glave u odnosu na čelo klipa, o tome treba voditi računa
The fastest peugeot scooter in Croatia                                                http://www.youtube.com/user/hacTKR

Offline Ghoul

• forumski biciklist
    • Facebook
  • Mjesto: Zagreb\Skut u Varaždinu
  • Moj Skuter: Gilera Runner SP '03
  • Moja Kaciga: Nitro N-800V
  • MojSetup: Stage6 sport PRO
  • MojSpuh: Stage6 PRO
« Odgovori #18 : 30 Prosinac, 2008, 01:46:02 »
Citat:
stavit od dueta na malossi sport, ali mi je receno da nije preporucljivo jer da squish najvjerojatnije nije isti

squish se lako sredi ,problem je u geometriji glave u odnosu na čelo klipa, o tome treba voditi računa

hmm...glave su prakticki jednake, tj identicne u dijelu komore za izgaranje...jedino kaj dihtungi na duetovoj glavi dolaze sa odvojenim kruzicima za dihtanje oko vodilica, a na sportu je sve skupa...al bas onaj dio na glavi gdje eksplodira smjesa je identican...

Offline veka84sb

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Slavonski Brod
  • Moj Skuter: - bez skutera
  • Moja Kaciga: HJC Phoenix FG-14
  • MojSetup: -
  • MojSpuh: -
« Odgovori #19 : 31 Prosinac, 2008, 01:05:04 »
Citat:

hmm...glave su prakticki jednake, tj identicne u dijelu komore za izgaranje...jedino kaj dihtungi na duetovoj glavi dolaze sa odvojenim kruzicima za dihtanje oko vodilica, a na sportu je sve skupa...al bas onaj dio na glavi gdje eksplodira smjesa je identican...

Ne kod ovog due+ (Preradjen je taj dio i sada mu odgovaraju gumice od sporta jer nismo mogli nabaviti gumice od due.... ;D)

Na due+ moze i glava od replice.