Mene muči dal su kanali isti. Odnosno tajminzi
Jer rečeno mi je da obrnuta situacija ne funkcionira baš - trophy sa due+ klipom
Ako pod ovim kanali i tajminzi mislis na cilindar ,normalno da nisu isti. Ali to nema veze sa klipom!
Da bi klip mogao ici u cilindar :
1. Promjer mora odgovarati
2. Visina od vrha klipa do bolcne mora biti ista (znaci da ima isti hod)
3. Duzina klipa mora biti ista ali u nekim slucjevima moguca je i manja razlika.
Klip sa dvije karike je za cilindre koji rade na nizem broju okretaja od onih sa jednom sto opet kada je tuning u pitanju nemora biti slucaj i pravilo jer se i cilindri sa dvije karike mogu vrtiti na jako viskoim okretajima samo postoji mogucnost malo veca nego kada je jedna karika u pitanju da prostor izmedju karika (dio klipa) uslijed vibracija i veceg zagrijavanja stisne karike i jednostavno pukne ,najcesce to bude na strani ispuha i doslovno komad klipa zavrsi vani u auspuhu.
Dvije karike na jako visokim okretajima vise zagrijavaju pa je potrebno bolje hladjenje.
Nije istina da je duplo jaci kit sa jednom karikom! "Jacina" kita ne ovisi o broju karika nego o cilindru tj. preciznije visini kanala i ispuha i promjeru!
Razlika u cijeni klipa je iz razloga sto je puno manja potraznja due+ klipa i manja porizvodnja i sam kit je skuplji pa je veca cijena i pojedinacnog dijela odnosno klipa.