Ostalo > Svijet računala i mobitela
nova konfiguracija do 7500kn
Pupo:
Oc nije uopće problem niti ima kakvih posljedica ako su temperature u granicama normale. Neznam zašto većina ljudi preže pred tim.
Intelove ploče su jako dobre ako trežite stabilnost, pouzdanost ali za oc nisu i to nije moguće riješiti flešanjem.
Za OC najbolji omjer dobiveno-uloženo pruža gigabyte!! Asus je odličan ali skup. DFI ne preporučam manje iskusnima jer se u biosima jako teško snaći jer ima brdo opcija.
ASrock je dobar za dumb korisnika kompa ili za ljude koji nemaju novaca kao ja npr. te za specifične primjene jer jedino oni prave neka specifična rješenja :icon_biggrin:
Problem nekolicine složenih konfiguracija u ovoj temi je trpanje novih (a i skupih) i7 procesora te uparivanje istih sa ATI4850 grafama koje koče procesor, recimo za taj i7 trebaju bar 3-4 komada 4850!!
Cilj dobre konfiguracije su balansirane komponente a ne ići u krajnost s jednom komponentom a totalno zanemarivanje druge!! (Za primjer ću uzeti laptope iz cjenovnog ranga oko 6k kuna koji imaju bjesne procesore i velike količine rama a opet isu dvoljnio skupi da cijena pokrije poštenu grafu).
Roby pošto se radi o dosta velikoj količoni rama išao bih na quad-a ali na 775 platformi. (i7 je bacanje novca ako se neplanira za konfu dati bar 10k.) DDR2 memorija je dovoljna i pošto su sve jeftione, pa i one high-end nema tu priče o nekakvom kočenju pogotovo na nVidijinim čipsetima (imaju drugačije omjere između fsb-a i memorijske sabirnice). 4 gige rama je i više nego dovoljno. WD640aaks je odličan disk i vjerjujem da će proči vremena prije nego ga napuniš. Grafa bar gtx260 sa novim čipom rađenim u 55nanometara te 500W napajanje.
Toliko od mene :D
speedburn2:
--- Citat: eladio - 24 Prosinac, 2008, 20:03:06 ---O cemu vi pricate?? Ne klokati komp je kao ne skinuti blokadu s 2T 50ice :icon_biggrin:
Znate vi kako se uopce proizvode CPUi? Kako se kojem odabire frekva? Ne znate? Provjerite pa se onda javite.
A vijek trajanja, mozda nece trajat taj CPU 20 godina , vec 15 godina , ali zato ce tada te komponente imati muzejsku vrijednost :icon_biggrin:
Opet se vracam na seriju, moj e2160 s 1,8 je clocknut na 3ghz i to da mu je temp u loadu ipod 40°C (mogao je i vise , ali ploca se grije nesto vise pa sam tu stao)
Komp mi tako radi 24/7 vec mozda i godinu dana :icon_scratch: , bez da je zakasljao, ne moram ni napominjat da sve radi puno bolje i brze :glasses9:
Od kad znam za sebe uvjek sam klokao, a danas je to izrazajnije vise nego ikad... (nije fora clocak s 400 na 566Mhz, ali s 1800 na 3000 se itekako osjeti)
Klokat zna danas i malo dijete, samo treba pratiti temperature (vise njih) i to je to. Ako pratis serije , onda ces znati da neki mogu ici bolje, a neke nema smisla uopce klokat.
BIOS, njega se flesa zbog stabilnosti, ili eventualno zbog modanja voltaza/frekvi.. BIOS danas imaju i GPUi da nebi zaboravili..
Kao i kod tuniranja, klokanje ima base setup i one malo zesce setupove :icon_biggrin: , dok god se ne igrate previse s voltazama ste sigurni :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
:icon_scratch: :icon_scratch:
dal moze netko dat instrukcije na msn kako clockat procesor i grafu
eladio:
evo moje konfe :redface: :
CPU intel e2160
MBO gigabyte p35
RAM 2x2Gb mushkin pc800 (vista64)
PSU corsair tx650
VGA ati 4850
nekoliko hardova unutra, nekoliko vani :toothy11:
SopranoDX
Sve radim bez muke , sto i robert nas ima u planu :redface:
2 speedburn2, samo skype :icon_biggrin:
koja grafa i cpu/mbo?
speedburn2:
--- Citat: eladio - 24 Prosinac, 2008, 20:24:32 ---evo moje konfe :redface: :
2 speedburn2, samo skype :icon_biggrin:
koja grafa i cpu/mbo?
--- Kraj citata ---
evo tu ti ljepo sve pise ;D
eladio:
evo primjer kad je sve iz lose serije :icon_biggrin:
..taj celeron nema realnog potencijala , a ni SIS chipseti nisu bas klokerfrendly :toothy3:
..kod tih celerona je poznato da su svi "isti", radio on na 2,6 ili 3,4 ghz, premalo cachea ga koci i stvara usko grlo , i nema nekog pomaka :redface:
..ta grafa je low , tako da nema bas nekog smisla nju dirat :dontknow:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju