Ostalo > Svijet računala i mobitela
nova konfiguracija do 7500kn
dhorvat:
--- Citat: Brla - 24 Prosinac, 2008, 19:32:48 ---...nije potreban overclock...
--- Kraj citata ---
Bez veze mi je overclockat. Pa radije kupi jače. Klokanjem samo bez veze smanjujemo vijek trajanja komponenti. A vidiš da čovjek kupuje dugoročno rješenje :icon_thumright:
Kaj se tiče flashanja, to je OK. Ali ja to nisam napravio više od jednom jer sam vidio da nije baš prevelika razlika, a naravno da postoji određeni rizik u slučaju da tijekom flashanja nestane struje :laughing9:
eladio:
O cemu vi pricate?? Ne klokati komp je kao ne skinuti blokadu s 2T 50ice :icon_biggrin:
Znate vi kako se uopce proizvode CPUi? Kako se kojem odabire frekva? Ne znate? Provjerite pa se onda javite.
A vijek trajanja, mozda nece trajat taj CPU 20 godina , vec 15 godina , ali zato ce tada te komponente imati muzejsku vrijednost :icon_biggrin:
Opet se vracam na seriju, moj e2160 s 1,8 je clocknut na 3ghz i to da mu je temp u loadu ipod 40°C (mogao je i vise , ali ploca se grije nesto vise pa sam tu stao)
Komp mi tako radi 24/7 vec mozda i godinu dana :icon_scratch: , bez da je zakasljao, ne moram ni napominjat da sve radi puno bolje i brze :glasses9:
Od kad znam za sebe uvjek sam klokao, a danas je to izrazajnije vise nego ikad... (nije fora clocak s 400 na 566Mhz, ali s 1800 na 3000 se itekako osjeti)
Klokat zna danas i malo dijete, samo treba pratiti temperature (vise njih) i to je to. Ako pratis serije , onda ces znati da neki mogu ici bolje, a neke nema smisla uopce klokat.
BIOS, njega se flesa zbog stabilnosti, ili eventualno zbog modanja voltaza/frekvi.. BIOS danas imaju i GPUi da nebi zaboravili..
Kao i kod tuniranja, klokanje ima base setup i one malo zesce setupove :icon_biggrin: , dok god se ne igrate previse s voltazama ste sigurni :icon_thumright:
dhorvat:
Evo profesionalca :notworthy:
A niti slova o mojoj konfi :sad120:
eladio:
--- Citat: dhorvat2 - 24 Prosinac, 2008, 20:07:07 ---Evo profesionalca :notworthy:
A niti slova o mojoj konfi :sad120:
--- Kraj citata ---
Ta ploca i crossfire dve grafe ,nisam siguran u to :redface:
Quad core je preskup , ali ajde :icon_biggrin:
Fortron nije neko napajanje , svakako za taj ne mali novac ima boljih
kuciste je stvar ukusa , tu se ne bih stel mjesat (ja imam soprano dx :icon_biggrin: )
Ps
evo provjereno, ta ploca ne podrzava 2 grafe :nono:
Bokygs:
--- Citat: dhorvat2 - 24 Prosinac, 2008, 19:29:36 ---Evo iz vemila!
BTW. jel dosta jako napajanje? ...eladio i ekipa :toothy11:
--- Kraj citata ---
Opet ja kritiziram :toothy11:
Napajanje se može bolje za te pare,ali mislim da to ne bi to držalo dvije hd4870 :dontknow:
Stavio si CF,a matična ga uopće podržava(nema drugoga pcie x16,x8,x4 utora...)
Quad sumnjam da mu je potreban,ali dobro
Hdd ja baš nebi Hitachi(radije wd,eventulano Seagate)
Grafe su dobre,ali samo jedna mu je i više nego dovoljna...
Rami,prža i case su dobri
EDIT:Eladio je bio brži,ali nisam vidio njegov odgovor prije nego što sam objavio svoj :toothy12:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju