''
Translucent Flakes
TRANSLUCENT RED GOLD
TRANSLUCENT GREEN GOLD
TRANSLUCENT BLUE GREEN
TRANSLUCENT VIOLET RED
sve to izgleda kao da je perla ali nije.... radjene su boje na bazi LCD kristala, na bazi poliestera (ultra tankog) i slicnih "rijetkih" materijala... znaci baza sadrzi odredjen sastav (ovisno o proizvodjacu) i to određuje jacinu preljevanja... znaci ima od jakog efekta preljevanja pa sve do jako slabog... recimo ja imam flip-flop boju na autu ali kod mene je izvedeno da se vise preljeva na oblacnom a na suncu da ima samo malo plavog sjaja... neki ljudi su malo da tak kazem srali da nije to flip-flop nego samo perla i to brdo nje ali su u krivu bili.... Bleh a kod mene je baza ljubicasta (mjesana) a boja je transparentno zelenkasto plava i iz pikse je nanesena na auto... za 3 tjedna idem na lakiranje (ne u postojecu boju vec drugu) i onda cu sliknuti da vidite kak izgleda dok je u piksi boja... mislim ziva preverzija je boja...
dok perla daje sjaj dok ima puno svjetla a cim se stisa malo ona bocinje bljediti tj. gubiti intezitet... naravno perla efekat ovisi o velicini zrnaca i kontrasu sa bazom.... tu me moze nadopuniti kolega cove posto je znalac u lakiranju i ima iskustva s tim...
www.houseofkolor.com je source...
Helios ima svoju paletu boja sa specijalnim efektom koja je nazvana prestige...
MOBIHEL Prestige je izbor baznih lakova koji sadrže specijalne pigmente i tako omogućavaju specijalne efekte za koje su karakteristična prelijevanja boja, odnosno promjenjivost nijanse ovisno o kutu gledanja. Upotrebljavaju se kao već pripravljene nijanse baze koja je drugi sloj pri troslojnom lakiranju.
ovo je samo primjer da u nama susjednoj zemlji postoji proizvodjac takvih boja... ''
copy/paste sa tuning pulsa