Tehnički kutak > Tuning skutera
Spremanje skutera za zimu
3alfa3:
SKine se svjecica, nalije vrlo malo 2T ulja, zakurbla 2-3 puta i ostavi skuter do proljeca.
pozeljno je i remen izvadit iz prijenosa kako nebi ostao svinut dugo (na variomatu je dosta stisnut).
Umjesto skidanja remena, moze se i svakih tjedan-dva kurbla stisnut par puta da se remen pomakne
Ja osobno to uopce ne radim nego nadjem jedan dan kada se mogu provozat 10tak minuta. Recimo, jednom u 2 mjeseca.
Skuter drzim u garazi u kojoj je nesto iznad 0C kada je vani stvarno hladno (i kada je vani -15, u garazi je pozitivna temp)
Spider_Man:
Ja imam SR-ku ditech pa ne mogu baš okrenuti kurblu da remena malo olabavi :icon_biggrin:
da li trebam izvaditi svjećicu i eventualno akumulator otpojiti i uzeti ga?
da li rezervar treba biti do vrha pun?
skuter će biti u garaži i pokrit ću ga onom navlakom baš za motore...
ostat će na nogarima, pa će prvi kotač biti na betonu...pa me zanima da i ispod prednjeg kotača stavim nešto da guma ne bude na podu?
prvi put spremam motor za zimu pa nisam baš upućen u to, pa mi svaki savjet dobro došao :icon_thumright:
Faba:
--- Citat: Spider_Man - 31 Kolovoz, 2010, 18:51:26 ---Ja imam SR-ku ditech pa ne mogu baš okrenuti kurblu da remena malo olabavi :icon_biggrin:
da li trebam izvaditi svjećicu i eventualno akumulator otpojiti i uzeti ga?
da li rezervar treba biti do vrha pun?
skuter će biti u garaži i pokrit ću ga onom navlakom baš za motore...
ostat će na nogarima, pa će prvi kotač biti na betonu...pa me zanima da i ispod prednjeg kotača stavim nešto da guma ne bude na podu?
prvi put spremam motor za zimu pa nisam baš upućen u to, pa mi svaki savjet dobro došao :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
pustis da alnaser malo zavrti ili ga upalis 1 na mjesec
svjecica se vadi da se nasipa ulje u cilindar i onda se vrati na njega.Aku najbolje skinuti s stavit u malo topliju sobu
da,da se ne stvara hrda na suhim dijelovima,benzin bi trebao štitit od hrđe
ok
stavi neku staru platnenu tenisicu,nešto mekano,ali opet ne premekano
evo ti savjeta,molim! :toothy12:
srkii:
a koje su pripreme ako se skuteer planira voziti po zimi??
samo antifriz?
funkyzg26:
e i mene muči to , ja sad moram ispustit cijeli antifriz iz svoje srke i novi stavit nutra jel antifriz nije mijenjan 2-3 godine ja sam kad sam ga kupio samo nadolio destilirane vode malo mžda 2-3 deci kolko je stalo , sad mi vi recite jel ovaj postupak dobar - znači otvorit spremnik za antifriz skinut podnicu otkopčat struju od anlasera il struje s druge strane motora i iza tog je pumpa znači to crijevo odspojit i ispustit znači cijeli antifriz ,e sad ide postupak sipanja novog antifreza znači otvorit onaj ventil na glavi cilindra za ozračivanje nasut antifreza u spremnik kolko stane upalit motor da posauga to u mašinu i sgasit ga,i onda opet tak dok u spremniku ne ostane do max tekučine i onda tek zatvorit taj ventil za ozračivanje jel to dobro il trebam nekaj drugačije neš napravit da ne sj**** neš ???
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju