Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Opet A1, A2, A  (Posjeta: 6196 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Shiltac

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Varaždin
Opet A1, A2, A
« : 28 Studeni, 2008, 23:19:31 »
Ja sam A1 kategoriju položio 09.07.2007. tada je po zakonu važilo da kada navršim 18 mi se u vozačku piše A kategorija ali sa ograničenje 25 kW. Za mjesec i par dana imam 18-ti rođendan. Normalno radim B kategoriju, sve odvozio čekam ispit. Kako se ti zakoni svaki dan mjenjaju malo sam se proispitao kako to ide. I razgovarao sam sa jednim čovjekom koji u srednjoj tehničkoj školi predaje politiku, lik je stvarno ufuran u to i sve zna o tome. I reko mi je da ću ja dobiti tu A kategoriju sa ograničenjem do 25 kW. U vozački če bit potvrđena A kategorija! Jer sam ja polagao po onom zakonu i da se ovaj novi na mene NE odnosi! Zanima me jeste li imali možda kakav takav slučaj?

Offline dino gp1

• MS elite
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • Gdje god te život nosi, uvijek moraš znati tko si
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rijeka
Odg: Opet A1, A2, A
« Odgovori #1 : 28 Studeni, 2008, 23:34:30 »
Koliko ja znam neće ti priznati A kategoruriju nego ćeš dobiti A2 a sa 24 godine A!

Offline dino_sk

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • 099 /672-1765
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Petrinja
« Odgovori #2 : 29 Studeni, 2008, 11:04:10 »
dobit ces a2

Offline d3stroyer

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Crospace.net
  • Mjesto: Selce
  • Moj Skuter: Aprilia SR 50
« Odgovori #3 : 29 Studeni, 2008, 11:52:14 »
nečeš dobit ništa, i ja sam trebao dobit A sa 18 i dođem radit novu vozačku kad sam položio za auto i ženska na šalteru mi kaže da nemogu dobit A, poludio sam i napravio cijeli šou u stanici
A.C.A.B. - SLOBODA NAVIJA?IMA

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Scooter Inside
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #4 : 29 Studeni, 2008, 12:07:48 »
Ajde nek mi netko kaže sad kad sa 19 godina budem polagao za A kat, šta ću smjet vozit a šta ne, C1 već imam godinu dana.
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline dino gp1

• MS elite
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #5 : 29 Studeni, 2008, 12:12:25 »
Ajde nek mi netko kaže sad kad sa 19 godina budem polagao za A kat, šta ću smjet vozit a šta ne, C1 već imam godinu dana.

Sa 19 godina možeš položiti A2 kategoriju, to su ti motori do 35 kw!

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Scooter Inside
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #6 : 29 Studeni, 2008, 13:02:04 »
To me zanimalo, tnx puno  :icon_thumright:
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline sfreak

• maxi forumaš
  • Mjesto: Jadranovo
  • Moja Kaciga: Shark S800
« Odgovori #7 : 29 Studeni, 2008, 13:47:34 »
e koliko puta su to promijenili da mi se kosa dize na glavi...ja idem polagat, drzat cu se onog sta mi pise u vozackoj...a ne tamo do 24-te da smijem vozit do 75kw...ma lol

Offline crogenie

• forumski skuteraš
  • old-skul member
  • Mjesto: RI-Trsat
  • Moj Skuter: Runner VX125
  • Moja Kaciga: ultra-sporcka
  • MojSetup: Malossi 209
  • MojSpuh: 4Road
« Odgovori #8 : 29 Studeni, 2008, 14:31:10 »
nečeš dobit ništa, i ja sam trebao dobit A sa 18 i dođem radit novu vozačku kad sam položio za auto i ženska na šalteru mi kaže da nemogu dobit A, poludio sam i napravio cijeli šou u stanici

Ma daj??  ??? ??? ??? ???

Ma ja cu popizdit ako ne dobijem A2 kategoriju...
... V-TEC - IT JUST KICKED IN YO...
- pa finu guzu stavi u S klasu, i po gasu..

Offline sfreak

• maxi forumaš
« Odgovori #9 : 29 Studeni, 2008, 14:41:03 »
jel sigurno dal je definirana A2 kategorija...jel postoji jos A1 jer sam cuo da i toga vise nema (ili da je dobna granica pomaknuta nisam vise siguran)

oni koji su poceli polagat za jedno i onda su ih zakinuli za tu kategoriju (odnosno koji su vec polozili za jedno pa su promijenili zakon)...vozite ono za sta ste polozili, murija vas stopa, vi se zalite...i apsolutno svaki sud u hrv ce vam priznat zalbu...jer oni samo nabacuju te zakone...jedan dan mozete, odmah drugi dan vise ne...

A kat. bi se trebala moc polozit tek sa 24 godine, osim ako se ima polozeno za A2 kat., autom. se dobiva A kat. 2 godine od polozene A2...

Offline sfreak

• maxi forumaš
« Odgovori #10 : 29 Studeni, 2008, 16:03:46 »
evo...citajte ovo sto je pod crvenim

Članak 216.
(1) Osoba može steći pravo na samostalno upravljanje vozilom određene kategorije ako je:
1) duševno i tjelesno sposobna upravljati vozilom određene kategorije,
2) navršila minimalnu dob za upravljanje vozilom određene kategorije,
3) položila vozački ispit za upravljanje vozilom određene kategorije.

(2) Minimalna dob za upravljanje vozilom pojedine kategorije je:
– navršenih 16 godina za upravljanje vozilima M, A1, F i G kategorije,
– navršenih 18 godina za upravljanje vozilima A2, B i C1 kategorije,
– navršenih 19 godina za upravljanje vozilima B+E, C1+E i C kategorije,
– navršenih 20 godina za upravljanje vozilima A i C+E kategorije,

– navršenih 21 godinu za upravljanje vozilima D, D+E i H kategorije,
– navršenih 24 godine za upravljanje vozilima A kategorije, bez posjedovanja iskustva upravljanja vozilom A2 kategorije.
(3) Ministar nadležan za unutarnje poslove propisat će posebne uvjete glede dobnih granica za vozače motornih vozila kategorije C u skupnom prijevozu ljudi te uvjete za upravljanje i način prijevoza na motornim vozilima policije.
(4) Ministar nadležan za poslove obrane propisuje uvjete za upravljanje i način prijevoza na vozilima oružanih snaga Republike Hrvatske.
(5) Ministar nadležan za unutarnje poslove u suglasnosti s ministrom nadležnim za poslove obrazovanja propisat će posebne uvjete glede dobnih granica za početak osposobljavanja te uvjete za upravljanje vozilima C1 i C kategorije za učenike srednjih prometnih i drugih strukovnih škola koji se obrazuju za zanimanje vozač motornog vozila u redovitom srednjoškolskom obrazovnom programu.
(6) Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana, kaznit će se za prekršaj osoba koja u prometu na cesti upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Članak 217.

Vozačka dozvola izdaje se za upravljanje vozilima koja su svrstana u A1, A2, A, B, B+E, C1, C1+E, C, C+E, D, D+E, F, G, H i M kategorije gdje u:
– A1, spadaju motocikli radnog obujma motora do 125 cm3 i snage motora do 11 kW,
– A2, spadaju motocikli čija snaga ne prelazi 35 kW i čiji omjer snaga/masa ne prelazi 0,2 kW/kg, a ne potječu od vozila čija je snaga dvostruko veća i više,
– A, spadaju motocikli sa ili bez bočne prikolice,

– B, spadaju motorna vozila, osim vozila A1, A2, A, F, G i M kategorije čija najveća dopuštena masa ne prelazi 3.500 kg i koja su dizajnirana i konstruirana za prijevoz ne više od 8 putnika, ne računajući sjedalo za vozača; motorna vozila ove kategorije mogu biti u kombinaciji s priključnim vozilom čija najveća dopuštena masa ne prelazi 750 kg,
– B+E, spadaju kombinacije vozila koje se sastoje od vučnog vozila B kategorije i priključnog vozila, pri čemu najveća dopuštena masa priključnog vozila ne prelazi 3.500 kg,
– C1, spadaju motorna vozila do 7.500 kg najveće dopuštene mase,
– C1+E, spadaju vučna vozila kategorije C1 i priključna vozila čija najveća dopuštena masa iznosi više od 750 kg, s time da najveća dopuštena masa tako nastale kombinacije vučnog i priključnog vozila ne smije prelaziti 12.000 kg,
– C, spadaju motorna vozila čija je najveća dopuštena masa iznad 7.500 kg,
– C+E, spadaju skupine vozila koje se sastoje od vučnoga motornog vozila C kategorije i priključnog vozila čija najveća dopuštena masa iznosi više od 750 kg,
– D, spadaju motorna vozila za prijevoz osoba koja osim sjedala za vozača imaju više od osam sjedala,
– D+E, spadaju vučna motorna vozila D kategorije i priključno vozilo čija najveća dopuštena masa iznosi više od 750 kg,
– F, spadaju traktori sa ili bez prikolice,
– G, spadaju radni strojevi,
– H, spadaju pružna vozila – tramvaji,
– M, spadaju mopedi i motokultivatori.

Članak 219.
(1) Pravo na upravljanje vozilom A kategorije s navršenih 20 godina može steći vozač koji ima vozačku dozvolu za upravljanje vozilom A2 kategorije najmanje dvije godine.
(2) Pravo na upravljanje vozilima C1 kategorije može steći vozač koji ima vozačku dozvolu za upravljanje vozilom B kategorije.
(3) Iznimno od odredbe stavka 2. ovoga članka, osobama iz članka 216. stavka 5. ovoga Zakona, koje su stekle pravo na upravljanje vozilom C1 kategorije istodobno se izdaje i vozačka dozvola B kategorije.
(4) Pravo na upravljanje vozilima C ili H kategorije može steći vozač koji ima vozačku dozvolu za upravljanje vozilom B ili C1 kategorije najmanje godinu dana.
(5) Pravo na upravljanje vozilom D ili D+E kategorije može steći vozač koji ima vozačku dozvolu C kategorije najmanje dvije godine.
(6) Pravo na upravljanje vozilima B+E, C1+E, ili C+E kategorije može steći vozač koji ima vozačku dozvolu za vučno vozilo odgovarajuće kategorije najmanje godinu dana.

Članak 220.
(1) Vozači motornih vozila kategorije B, C1, C ili D imaju pravo upravljati motornim vozilima tih kategorija i kad su im pridodane lake prikolice.
(2) Vozač kojem je izdana vozačka dozvola za upravljanje motornim vozilom kategorije D ima pravo upravljati i motornim vozilima kategorije B, C1 i C, vozač kojem je izdana vozačka dozvola za upravljanje motornim vozilom kategorije C ima pravo upravljati i motornim vozilom kategorije B i C1.
(3) Vozač kojem je izdana vozačka dozvola za upravljanje skupom vozila kategorije D+E ima pravo upravljati i skupom vozila C+E, C1+E i B+E kategorije, vozač kojem je izdana vozačka dozvola za upravljanje skupom vozila C+E ima pravo upravljati i skupom vozila C1+E i B+E kategorije, a vozač kojem je izdana vozačka dozvola za upravljanje skupom vozila C1+E kategorije ima pravo upravljati i skupom vozila B+E kategorije.
(4) Vozač kojem je izdana vozačka dozvola kategorije A1, A2, A, B, C1, C, D i H ima pravo upravljati i vozilima F, G i M kategorije.
(5) Vozač kojem je izdana vozačka dozvola za upravljanje vozilom A2 kategorije ima pravo upravljati vozilima A1 kategorije, a vozaču kojem je izdana vozačka dozvola A kategorije ima pravo upravljati vozilima A1 i A2 kategorije

Offline Schumy1

• forumski pješak
  • *
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: runner vx-r
« Odgovori #11 : 29 Studeni, 2008, 16:06:20 »
Al meni nije jasno dal ću ja koji sam A1 položio prije godinu i po, dobit kad ću ić produživat vozačku A2 automatski il ću morat to ponovo polagat

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • čuvajte se policajca. jebu svakog koga stignu.
  • Moj Skuter: Piaggio X9 250 / Plava Vektra 1,6 16V
  • MojSetup: polini kuplung i plava centrala.
  • MojSpuh: Gianneli
« Odgovori #12 : 29 Studeni, 2008, 16:57:30 »
A2 bi dobio kad bi bile uvedene u vozačke dozvole.
pošto ih nisu uveli nečeš dobit več buš preskočio za dvije godine u A.
znači sa 4 god. vozačkog iskustva i napunjenih 20 god. možeš tražiti A da ti upišu.
Piaggio X9 250  Black Box

Offline dino gp1

• MS elite
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #13 : 29 Studeni, 2008, 22:55:04 »
Mislim da se po novom zakonu mora svaka kategorija posebno polagati, po tome se nakon A1 ne dobije A2 kat.

Offline Shiltac

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Varaždin
« Odgovori #14 : 30 Studeni, 2008, 00:48:14 »
Mene sad više boli k***** za te naše jebene zakone! Nabijem Sanadera i HDZ i sve njihove simpatizere! Neka malo razmisle za koga su! evo čemu nas je doveo!!!! Vozim sada bez vozačke i kad ću imat vozačku Passata od 150 KS, ili mi neka Sanader kupi auto ispod 102 KS!!!!!!

Offline sfreak

• maxi forumaš
« Odgovori #15 : 30 Studeni, 2008, 09:29:22 »
Mislim da se po novom zakonu mora svaka kategorija posebno polagati, po tome se nakon A1 ne dobije A2 kat.

i ja mislim da je tako...jedino sto ti pomaze npr kad imas A2, da mozes prije ic polagat za A...a opet moras ic polagat...

samo cu rec da se poserem na sve to...

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #16 : 30 Studeni, 2008, 11:10:40 »
to nije nigdje napisano izričito, tu je zakonskia rupa.
kao i prije polaganje ide kako zaželiš A1 ili A2 ili A ali da se mora svaka polagati kad prođe neko vrijeme to če pokazati vrijeme i postupci te objašnjenja MUP-a.

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #17 : 30 Studeni, 2008, 11:16:57 »
po onome što sam ja skužio iz zakona u članku gdje se govori o prelascima iz kategorije u kategoriju nigdje izričito nepiše da moraš polagati ponovno.ako naslijeđuješ nakon dvije godine onda je sve onako kako je bilo i prije samo što A ne naslijeđuješ nakon 18godina starosti več tek sa 20 godina. a prije je bilo da A polažeš sa 17,5 godina i možeš ju dobiti sa 18 dok sad ti je da polažeš sa 24 i dobijaš ju nakon polaganja.

Offline sfreak

• maxi forumaš
« Odgovori #18 : 30 Studeni, 2008, 11:56:05 »
po onome što sam ja skužio iz zakona u članku gdje se govori o prelascima iz kategorije u kategoriju nigdje izričito nepiše da moraš polagati ponovno.ako naslijeđuješ nakon dvije godine onda je sve onako kako je bilo i prije samo što A ne naslijeđuješ nakon 18godina starosti več tek sa 20 godina. a prije je bilo da A polažeš sa 17,5 godina i možeš ju dobiti sa 18 dok sad ti je da polažeš sa 24 i dobijaš ju nakon polaganja.

Kandidat za vozača motornih vozila A kategorije smije polagati vozački ispit ako je stariji od 24 godine ili ako ima važeću vozačku dozvolu za vožnju motornih vozila A2 kategorije najmanje dvije godine i navršenih 20 godina.

naglasak na smije polagati vozacki ispit...to isto pise u clanku

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #19 : 30 Studeni, 2008, 15:21:39 »
po čl 208 kojeg si naveo ako čitaš doslovno polažeš za svaku kategoriju posebno nakon dvije godine staža.

dali če se to iči tako vidjetčemo slijedeče godine kad više nitko nema pravo naslijeđivanja po starom zakonu.