Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Opel Vectra- podivljala elektronika  (Posjeta: 14856 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline veka84sb

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Slavonski Brod
  • Moj Skuter: - bez skutera
  • Moja Kaciga: HJC Phoenix FG-14
  • MojSetup: -
  • MojSpuh: -
Opel Vectra- podivljala elektronika
« : 28 Studeni, 2008, 13:03:46 »
Znaci idem jucer kuci sa posla ,upalim, zagrijem ,vozim fino auto se taman zagrijao grijaci otopili zadnju sajbu ,kada odjednom neka blaga promjena zvuka lampica od akumlatora se upalila i svjetli ko luda ,sto veci okretaji vise svijetli! Stanem pogledam da nije puko remen od alternatora ,remen ok , nastavim ja tako do kuce cca 10min i parkiram u garazu . Nakon sto sam ga ugasio ,izvadim kljuc lampica od akumlatora jos svijetli ali sada i ona od ulja (auto ugasen ,kljuc van brave) Upalim kontakt svijetli ona lampica sto je nacrtana masina i blica! , pokusam upaliti vrgla i nece upaliti ,ako upali odma se iste sekunde i ugasi.

Jel ima tko kakvu ideju , inace cim dodjem kuci danas idem u garazu to pregledati jer mi treba auto!

Vectra B  1996 1.6 16v

P.s koliko je normalna potrosnja ulja ,u kojem rasponu?

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
Odg: Opel Vectra- podivljala elektronika
« Odgovori #1 : 28 Studeni, 2008, 13:08:21 »
P.s koliko je normalna potrosnja ulja ,u kojem rasponu?

Uobicajeno je reci da ako trosi preko litru na 1000km da je motor za generalku.
Do 3dl/1000km se smatra normalnom potrosnjom.

Offline marko.p

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Karlovac,Zagreb
  • Moj Skuter: GP1, Sr50 Replica Alex de Angelis,Golf Plus sportline tdi, Polo 9N3 tdi
  • Moja Kaciga: HJC, IXS
« Odgovori #2 : 28 Studeni, 2008, 13:09:16 »
ti 1.6 su poznati da nevaljaju pa se nemoj čudit ako ti troši ulje

Offline fic

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zaprešić
  • Moj Skuter: nekakav vxr 209
« Odgovori #3 : 28 Studeni, 2008, 13:34:17 »
Tako se događa i mojoj teti, isti motor i godiste, onda ne pali jedno 2 dana i zapali iz prve, a  zna joj se dogovoditi da joj se ne vrti ventilator na kileru iako je bio na servisu prije 2 dana i rekli da je sve ok, pa joj neki puta uopce ventilacija ne radi, ma stalno neka sra..
Napucam gas do daske, maknem dasku i jos stisnem gas!!!!!!!!!

Offline veka84sb

• maxi forumaš
« Odgovori #4 : 28 Studeni, 2008, 13:42:42 »
Auto je kod mene vec 1 godinu i nisam imao niti najmanjih problema (osim km/h sata koji nekada radi a nekada ne pa jako zivcira )do sada. Potrosnja ulja mi je onda u granicama normale ... Ma na masinu nema zamjerke ide super

Offline fic

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • Mjesto: Zaprešić
  • Moj Skuter: nekakav vxr 209
« Odgovori #5 : 28 Studeni, 2008, 13:47:54 »
Pogledaj da ti nije alternator otisao!?
Napucam gas do daske, maknem dasku i jos stisnem gas!!!!!!!!!

Offline veka84sb

• maxi forumaš
« Odgovori #6 : 28 Studeni, 2008, 13:55:41 »

To prvo ,ustvari drugo prvo cu provjeriti u kakvom je kaumlator stanju jucer sam ga samo odspoio i izvadio iz auta jer sve svasta nesta desavalo... (lampice na instrument ploci)

Ajd jos koji savjet ,ako tko ima...
« Zadnja izmjena: 28 Studeni, 2008, 14:03:54 veka84sb »

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #7 : 28 Studeni, 2008, 14:01:54 »

To prvo ,odnaosno drugo prvo cu provjeriti u kakvom je kaumlator stanju jucer sam ga samo otpojio i izvadio iz auta jer sve svasta nesta desavalo... (lampice na instrument ploci)

Ajd jos koji savjet ,ako tko ima...

Na nekim autima kad je aku dulje vrijeme odspojen, ECU se resetira pa je potrebno voziti neko vrijeme dok ne pohvata sve parametre (cak i par stotina km). U tom vremenu je moguca i visa potrosnja (izmedju ostalog)

Offline veka84sb

• maxi forumaš
« Odgovori #8 : 28 Studeni, 2008, 14:04:30 »
To nisam znao  :icon_scratch:

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #9 : 28 Studeni, 2008, 14:07:01 »

Ne kazem da je to slucaj i sa tvojom vektrom (a nije ni sa mojom alfom jer sam provjerio), ali tako sam cuo od ljudi kojima vjerujem.

Offline veka84sb

• maxi forumaš
« Odgovori #10 : 28 Studeni, 2008, 14:12:07 »

Ne kazem da je to slucaj i sa tvojom vektrom (a nije ni sa mojom alfom jer sam provjerio), ali tako sam cuo od ljudi kojima vjerujem.

ok ,moze biti ne kazem da nije jer je el. progrmamibilna pa vjerojatno mora imati neko napajanje konstantno ,ali u slucajevima gdje je el neprogramibilna tj Rom memorija to se ne bi trebalo desavati.

Ma blazeni bili karburatori!

Offline veka84sb

• maxi forumaš
« Odgovori #11 : 28 Studeni, 2008, 16:39:30 »
Evo dosao sam iz garaze... svi osiguraci ok ,instalacije ok ,auto suh nema nikakve vlage u blizini itd... uglavnom probao vratiti akumlator i cim sam dotakao klemama javilo se jako iskrenje i dima pa sam odmah odspojio ...???? help?!!

Offline S.F. sf2

• forumski biciklist
  • Moj Skuter: sf2 lc
  • MojSetup: ne
« Odgovori #12 : 28 Studeni, 2008, 16:55:46 »
Mislim da ti je ECU podivljao,ovih dana je bilo vlazno i hladno i moze bit da kad je to dokosurilo-dogadja se,provjeri jos alternator  :dontknow:  a kaj se tice potrosnje ulja,litra na 1000km je jos prihvatljivo,mozes jos dugo,dugo gurat tako

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #13 : 28 Studeni, 2008, 17:27:03 »
Mislim da ti je ECU podivljao,ovih dana je bilo vlazno i hladno i moze bit da kad je to dokosurilo-dogadja se,provjeri jos alternator  :dontknow:  a kaj se tice potrosnje ulja,litra na 1000km je jos prihvatljivo,mozes jos dugo,dugo gurat tako

Ne vjerujem, jer on kaze da mu jako iskri kad vrati kleme na akumulator.
To bi upucivalo na kratki spoj negdje
Doduse, moguce je da kod vracanja klema se vidi malo iskre, ali to traje samo (valjda) 1/100 sekunde i nikakavog dima ne smije biti
« Zadnja izmjena: 28 Studeni, 2008, 17:29:21 3alfa3 »

Offline [SB]Replica 180

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • iphone guru
  • Mjesto: SL.Brod
  • Moj Skuter: big bore blok
  • Moja Kaciga: hjc fg-15
  • MojSetup: 172ac
  • MojSpuh: x-tech 59
« Odgovori #14 : 28 Studeni, 2008, 19:11:38 »
evo 2 opela do sada u mojoj garazi , oba su kupljena nova....corsa b i corsa c...

sto se tice ecu, uvijek, al doslovno uvijek  prije zime s porastom vlage i padalina elektronika pizdi....
znaci od 1998. do dana danas  =) i polako se covjek navikne na to   :toothy9: :toothy9:

corsa c , nakon sto je kupljena , cca 2-3 dana kasnije nije zeljela paliti od prve i to joj se i dan danas desi bar jednom
mjesecno... ostavis ju n amiru 5 min i pali ko mina  :toothy10:
bila u svim mogucim servisima , dijagnostikama i nikad nisu skontali sta joj je LOL

svaki put kad sam s corse B skidao akumulator , iskrilo je kao ludo kad sam ga vracao tj. vracao kleme.... ali nikad se
nista nije pusilo  :nono:

moj osvrt na 1.6 16V , vozio sam par i nisam zadovoljan, a i dosta poznanika ima konstantnih problema s njima
i to sve vecinom sitnih stvari......  dok kod 8V nikad nisam cuo nikakvih zamjerki  :binkybaby:

neki od mojih problema s ele kod opela......  vrisnuo : indikator polozaja radilice,mjerac protoka zraka, neki ele. sklop kod osiguraca (nikad mi nisu objasnili sto) , micro filter , kostantno pregaranje zarulja, frka sa dig. brojacem kilometraze, abs

i naravno zadnje ali i najvaznije    INDIKATOR ISPISNIH PLINOVA I NEPRAVILNOG RADA MOTORA  u obje corse svijetli konstantno! znaci u zbroju cca 10+  god   :headbang: :headbang:
Replico  DIJAMANTUUUUUUUUUUU!!!!!!

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • čuvajte se policajca. jebu svakog koga stignu.
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Piaggio X9 250 / Plava Vektra 1,6 16V
  • MojSetup: polini kuplung i plava centrala.
  • MojSpuh: Gianneli
« Odgovori #15 : 28 Studeni, 2008, 21:00:36 »
meni na vektri  96 1,616v sve radi ok samo što bi trebao zamijeniti semering kod kuplunga pa mi ulje slini.
e da na početku godine zajebavao me egr ventil a sad radi kao avion te još me zajebavaju zadnji seleni koji bitno ne utječu na vožnju pa sa vremenom ih zamijenim.

najbitniji servis je zamjena navedenog semeringa jer se vadi sve van kao da mijenjaš kuplung pa i kontrola te zamjena ako treba ide i za kuplung a to je negdje oko 5000kn.
Piaggio X9 250  Black Box

Offline Brla

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Sveti Ivan Ž
  • Moj Skuter: Runner VX
  • Moja Kaciga: HJC fg-15
  • MojSetup: 209, polini, vxr, itd.
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #16 : 29 Studeni, 2008, 12:24:12 »
vjerojatno je alternator dobio po p****... odvezi ga nekom autoelektričaru da ga testira

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • čuvajte se policajca. jebu svakog koga stignu.
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Piaggio X9 250 / Plava Vektra 1,6 16V
  • MojSetup: polini kuplung i plava centrala.
  • MojSpuh: Gianneli
« Odgovori #17 : 29 Studeni, 2008, 16:59:25 »
nemora biti jer meni se to desilo sa alternatorom ali mi nije popizdila elektronika več mi izgorela žaruljica za bateriju.
Piaggio X9 250  Black Box

Offline veka84sb

• maxi forumaš
« Odgovori #18 : 29 Studeni, 2008, 17:59:20 »
vjerojatno je alternator dobio po p****... odvezi ga nekom autoelektričaru da ga testira

I ja mislim da je to problem ,auto je u servizu buduci da je sve jako nepristupacno i prehladno da se sada zaje.... a treba mi auto.

Potorsnja ulja mi je 0.7 deci na 2000km sto znaci 0.35 na tisucu sto je ok ,ulje je 10w40 total 7000

Nije mi ovo prvi opel imao sam 1.3 Asconu nikakvih porblema , 2x opel omega 2.0 8v ,neunistivo al pije goriva ohoho... na jednoj mi stalno svjetlila lampica sa masinom ali uredno vozila a na drugoj sve 5! I sada moj deseti auto je Opel Vectra s kojom mi samo zivce pije kilometar sat i vlaga u autu ,osim ovog sada nisam nista drugo neugodno iskusio.

Nadam se da me nece puno kostati ovaj problem jer ovaj mjesec sam poludio od neplanianih i planiranih izdataka.

Koje inace sipate ulje u 1.6 16v?

Neki savjetuju 15w40 jer onda ga skoro niti ne trosi a neki 10w40 jer je bolje kod hladnijeg vrenena i prije se masina zagrije na radnu temp.

Offline veka84sb

• maxi forumaš
« Odgovori #19 : 29 Studeni, 2008, 18:01:24 »
meni na vektri  96 1,616v sve radi ok samo što bi trebao zamijeniti semering kod kuplunga pa mi ulje slini.
e da na početku godine zajebavao me egr ventil a sad radi kao avion te još me zajebavaju zadnji seleni koji bitno ne utječu na vožnju pa sa vremenom ih zamijenim.

najbitniji servis je zamjena navedenog semeringa jer se vadi sve van kao da mijenjaš kuplung pa i kontrola te zamjena ako treba ide i za kuplung a to je negdje oko 5000kn.

Ja sam selene sve promjenio jer mi se nije slusalo ono lupkanje svako malo.

Nisam nikada vidio da mi negdje slini ulje .Imama kanal u garazi isao pod auto i sve suho i blatno  ;D