Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Moj Runner SP
dhorvat:
--- Citat: Antares - 29 Srpanj, 2009, 15:20:50 ---Išao sam danas vozit do svete nedelje i skut je išao max 112 km/h @ 10500 rpm.
Dakle to je nekih 15-20 km/h brže nego prije (išao sam prije i 100 km/h, ali to su bili idealni uvjeti pošto je kamion ispred mene kupio sav vjetar).
--- Kraj citata ---
Iza kamiona? :icon_scratch: Ajd si sad razmisli malo o točnosti tih čukica na motoru jer svi kamioni koji se danas voze po cestama (izuzev "tamića" i kompanije... :toothy3:) Nejdu preko 90 km/h jer imaju "rigorozne" blokade i čini mi se da neki ni nizbrdo nemogu brže :nono:
S druge strane, ja sam jučer išao sa fol gasom 85 po mojoj čukici koja kaže realnu brzinu i to nakon 500 metara "zaletavanja" s tim da smo bili na Roxu ja i frend koji zajedno imamo 210 kg (setup u potpisu) :icon_thumright:
Antares:
--- Citat: dhorvat - 01 Rujan, 2009, 11:57:02 ---Iza kamiona? :icon_scratch: Ajd si sad razmisli malo o točnosti tih čukica na motoru jer svi kamioni koji se danas voze po cestama (izuzev "tamića" i kompanije... :toothy3:) Nejdu preko 90 km/h jer imaju "rigorozne" blokade i čini mi se da neki ni nizbrdo nemogu brže :nono:
S druge strane, ja sam jučer išao sa fol gasom 85 po mojoj čukici koja kaže realnu brzinu i to nakon 500 metara "zaletavanja" s tim da smo bili na Roxu ja i frend koji zajedno imamo 210 kg (setup u potpisu) :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
Nisam cijelo vrijeme vozio iza kamiona. Iza kamiona sam dobio brzinu i onda ga prestigao. Također moguće da sam imao vjetar u leđa jer sjećam se da mi nije ništa pretjerano puhalo spram vožnje u drugom smjeru.
3alfa3:
Brzina ti nije bila puno manja. Sjecam se, bilo je malo vjetra u ledja i sa tim setupom se u tim uvjetima moze lako preci 100 km/h (pravih)
Ensiferum:
ja s dobrim vitrom u ledja postignem 90 cak i 91 po gpsu samo s mhr replicom ( po satu 100-102 )
tako da ako mhr replica kit + yasuni r nemogu ici 100 po gpsu onda stvarno zapalit sve to :drunken_smilie:
3alfa3:
Otpor zraka je najveca prepreka vecim brzinama. Recimo, sustizem neki auto ili kamion i vozim punim gasom sjedeci uspravno. Brzi sam nekih 5 km/h od auta i sporo mu se priblizavam. Kad mu dodjem na 15 ili manje metara, dobijem 10 km/h u roku odmah, a ako bi auto ubrzao i ja bio u zavjetrini, ni 15+ km/h nebi bilo nista cudno.
Isto je i s vjetrom u ledja. Nije da on gura, nego smanjuje otpor vjetra kojeg mi guramo.
Nedavno sam od Arene vozio prema rotoru punim gasom (orig getriba) i imao sam 105 km/h po satu (brze ne ide ako nema vjetra i sjedim uspravno, a nerijetko niti toliko), a prijenos je bio do kraja i poceo je ici u prevrtavanje. Onda je slijedila lagana nizbrdica + malo vjetra u ledja. Okretaji na 12000, a brzina po satu 120 km/h. Garantiram da su bili uvjeti za potjerat i do 20% dulju getribu do kraja sto bi znacilo da bi imao po satu 150 km/h. U normalnim uvjetima i uspravno sjedeci ni sa duljom getribom nebi imao preko 110-115 po satu
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju