Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Moj Runner SP
Antares:
Išao sam danas vozit do svete nedelje i skut je išao max 112 km/h @ 10500 rpm.
Dakle to je nekih 15-20 km/h brže nego prije (išao sam prije i 100 km/h, ali to su bili idealni uvjeti pošto je kamion ispred mene kupio sav vjetar).
Neću filmić napravit jer nikako nemogu skombinirat da mi fotić stoji kao prošli put kad sam snimao.
Jedino što me muči je što skuter dosta trokira dok je hladan. Ja ga upalim, čekam da dođe na drugu crticu i onda krenem i vozim lagano na oko 7k rpm (tako sam i prije stavljanja kita). I prije je trokirao dok se nije zagrijao, ali ne u takvoj mjeri kao sada.
EDIT:
Alfa tebi sam danas kad sam te sreo krivo rekao da se radi o 11k rpm. Zabunio sam se zato što je kazaljka došla na četvrtu crticu, a četri crtice su ustvari 1600rpm, a ne 2000.
3alfa3:
--- Citat: Antares - 29 Srpanj, 2009, 15:20:50 ---skut je išao max 112 km/h @ 10500 rpm.
--- Kraj citata ---
jesi bio sagnut?
--- Citat: Antares - 29 Srpanj, 2009, 15:20:50 ---Jedino što me muči je što skuter dosta trokira dok je hladan. Ja ga upalim, čekam da dođe na drugu crticu i onda krenem i vozim lagano na oko 7k rpm (tako sam i prije stavljanja kita). I prije je trokirao dok se nije zagrijao, ali ne u takvoj mjeri kao sada.
--- Kraj citata ---
Ti imas needlejet u karbu 262AN, a ne 262AU pa ti ne mogu napamet reci sto napraviti obzirom na druge komponente.
Ali nesto od ovoga bi trebalo napraviti:
-postelati seraficem smjesu (na koliko je sada stupnjeva/krugova otvoren?)
-spustiti iglu sa 2. na 1. zub
-staviti manju ler diznu
-staviti klipic 40 umjesto sadasnjeg 30
Zapravo, kolika je potrosnja na 100 km? To ce puno reci jer najcesce se vozi na 1/3 otvora gasa gdje je jos uvijek taj problem prebogate smjese na malim otvorima prisutan
--- Citat: Antares - 29 Srpanj, 2009, 15:20:50 ---EDIT:
Alfa tebi sam danas kad sam te sreo krivo rekao da se radi o 11k rpm. Zabunio sam se zato što je kazaljka došla na četvrtu crticu, a četri crtice su ustvari 1600rpm, a ne 2000.
--- Kraj citata ---
Ja imam po satu 105 km/h na tim okretajima (prijenos do kraja na 10200, a onda prevrtavanje tako da nije bitno koje su rolice), ali ja imam podlozen variomat sto znaci da mi je prijenos nesto kraci nego kod tebe pa mi ovih 112km/h po satu pri 10500 djeluje OK.
Btw, danas sam najvecu brzinu na Zagrebackoj aveniji imao upravo tih 105 pri 10500, ali samo na 10tak sekundi. Ostalo je bilo nacesce 95-100 km/h
P.S.
Jesi na onim semaforima s kojih smo zajedno kretali kretao full gasom?
SlowRider:
--- Citat: Antares - 20 Studeni, 2008, 16:33:56 ---a skuter max. po satu u prosjeku ide oko 95kmh@9700rpm (ovisno o vjetru i saginjanju). Najviše što sam išao je 101kmh na autoputu kad sam vozio iza kamiona koji je pokupio sav vjetar hehe.
--- Kraj citata ---
--- Citat: Antares - 29 Srpanj, 2009, 15:20:50 ---Išao sam danas vozit do svete nedelje i skut je išao max 112 km/h @ 10500 rpm.
Dakle to je nekih 15-20 km/h brže nego prije (išao sam prije i 100 km/h, ali to su bili idealni uvjeti pošto je kamion ispred mene kupio sav vjetar).
--- Kraj citata ---
znaci moglo bi se reci da sa nekih 800rpm vise, dobivas oko 17km/h po cuki. Odnosno, da si serijalu zavrtio na 10500, sat bi pokazivao isto.
3alfa3:
--- Citat: SlowRider - 29 Srpanj, 2009, 16:13:59 ---
znaci moglo bi se reci da sa nekih 800rpm vise, dobivas oko 17km/h po cuki.
--- Kraj citata ---
Ne mozes to tako gledat jer prijenos nije u oba slucaja bio u max.omjeru.
SlowRider:
--- Citat: 3alfa3 - 29 Srpanj, 2009, 16:16:55 ---Ne mozes to tako gledat jer prijenos nije u oba slucaja bio u max.omjeru.
--- Kraj citata ---
malo sam se spetljao..., zar nije remen isao do vrha prije stavljanja replice? Samo me interesirala ta razlika u okretajima, ako pretpostavimo da remen ide do istog max. polozaja.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju