Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Moj Runner SP  (Posjeta: 96262 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Antares

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Runner SP
Odg: Moj Runner SP 50
« Odgovori #40 : 29 Srpanj, 2009, 15:20:50 »
Išao sam danas vozit do svete nedelje i skut je išao max 112 km/h @ 10500 rpm.

Dakle to je nekih 15-20 km/h brže nego prije (išao sam prije i 100 km/h, ali to su bili idealni uvjeti pošto je kamion ispred mene kupio sav vjetar).

Neću filmić napravit jer nikako nemogu skombinirat da mi fotić stoji kao prošli put kad sam snimao.

Jedino što me muči je što skuter dosta trokira dok je hladan. Ja ga upalim, čekam da dođe na drugu crticu i onda krenem i vozim lagano na oko 7k rpm (tako sam i prije stavljanja kita). I prije je trokirao dok se nije zagrijao, ali ne u takvoj mjeri kao sada.

EDIT:

Alfa tebi sam danas kad sam te sreo krivo rekao da se radi o 11k rpm. Zabunio sam se zato što je kazaljka došla na četvrtu crticu, a četri crtice su ustvari 1600rpm, a ne 2000.
« Zadnja izmjena: 29 Srpanj, 2009, 15:28:24 Antares »

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #41 : 29 Srpanj, 2009, 16:11:05 »
skut je išao max 112 km/h @ 10500 rpm.

jesi bio sagnut?

Jedino što me muči je što skuter dosta trokira dok je hladan. Ja ga upalim, čekam da dođe na drugu crticu i onda krenem i vozim lagano na oko 7k rpm (tako sam i prije stavljanja kita). I prije je trokirao dok se nije zagrijao, ali ne u takvoj mjeri kao sada.

Ti imas needlejet u karbu 262AN, a ne 262AU pa ti ne mogu napamet reci sto napraviti obzirom na druge komponente.
Ali nesto od ovoga bi trebalo napraviti:
-postelati seraficem smjesu (na koliko je sada stupnjeva/krugova otvoren?)
-spustiti iglu sa 2. na 1. zub
-staviti manju ler diznu
-staviti klipic 40 umjesto sadasnjeg 30

Zapravo, kolika je potrosnja na 100 km? To ce puno reci jer najcesce se vozi na 1/3 otvora gasa gdje je jos uvijek taj problem prebogate smjese na malim otvorima prisutan

EDIT:

Alfa tebi sam danas kad sam te sreo krivo rekao da se radi o 11k rpm. Zabunio sam se zato što je kazaljka došla na četvrtu crticu, a četri crtice su ustvari 1600rpm, a ne 2000.

Ja imam po satu 105 km/h na tim okretajima (prijenos do kraja na 10200, a onda prevrtavanje tako da nije bitno koje su rolice), ali ja imam podlozen variomat sto znaci da mi je prijenos nesto kraci nego kod tebe pa mi ovih 112km/h po satu pri 10500 djeluje OK.
Btw, danas sam najvecu brzinu na Zagrebackoj aveniji imao upravo tih 105 pri 10500, ali samo na 10tak sekundi. Ostalo je bilo nacesce 95-100 km/h

P.S.
Jesi na onim semaforima s kojih smo zajedno kretali kretao full gasom?
« Zadnja izmjena: 29 Srpanj, 2009, 16:12:44 3alfa3 »

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #42 : 29 Srpanj, 2009, 16:13:59 »
a skuter max. po satu u prosjeku ide oko 95kmh@9700rpm (ovisno o vjetru i saginjanju). Najviše što sam išao je 101kmh na autoputu kad sam vozio iza kamiona koji je pokupio sav vjetar hehe.

Dakle to je nekih 15-20 km/h brže nego prije (išao sam prije i 100 km/h, ali to su bili idealni uvjeti pošto je kamion ispred mene kupio sav vjetar).

znaci moglo bi se reci da sa nekih 800rpm vise, dobivas oko 17km/h po cuki. Odnosno, da si serijalu zavrtio na 10500, sat bi pokazivao isto.
« Zadnja izmjena: 29 Srpanj, 2009, 16:17:44 SlowRider »

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #43 : 29 Srpanj, 2009, 16:16:55 »

znaci moglo bi se reci da sa nekih 800rpm vise, dobivas oko 17km/h po cuki.

Ne mozes to tako gledat jer prijenos nije u oba slucaja bio u max.omjeru.

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #44 : 29 Srpanj, 2009, 16:19:50 »
Ne mozes to tako gledat jer prijenos nije u oba slucaja bio u max.omjeru.
malo sam se spetljao..., zar nije remen isao do vrha prije stavljanja replice? Samo me interesirala ta razlika u okretajima, ako pretpostavimo da remen ide do istog max. polozaja.

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #45 : 29 Srpanj, 2009, 16:29:16 »
malo sam se spetljao..., zar nije remen isao do vrha prije stavljanja replice? Samo me interesirala ta razlika u okretajima, ako pretpostavimo da remen ide do istog max. polozaja.

Aha... Ti usporedjujes njegov stari setup i novi....

Recimo, meni na 100+ km/h pocne prevrtavat (u trenu max omjera je 10200). Neki dan sam imao skoro 120 km/h po satu pri 11900-12000 okr (mala nizbrdica, vjetar u ledja).

Znaci, 1800 okr za nekih 20 kmh

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #46 : 29 Srpanj, 2009, 16:34:42 »
Znaci, 1800 okr za nekih 20 kmh

a kod njega je nesto vise od 800rpm za 20km/h, pod pretpostavkom da je remen na vrhu variomata i radi se o priblizno jednakim brzinama, a valjda je oko 100-tke remen na vrhu.

Offline Antares

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #47 : 29 Srpanj, 2009, 22:27:31 »
@Alfa:

Bio sam sagnut kad sam išao tih 112 i to sam držao nekih 5sek. Inače meni se isto čini da se prevrtavao pošto i na oko 10300rpm je ista brzina. Neznam jel težina ima ikakve veze, ali ja sam sad teži oko 8kg nego tada i bio je pun rezervar.

Što se tiče štelanja karba nemam pojma kako je to naštelano, chupsy zna.
Potrošnja koliko mi se čini je ostala ista, dakle nekih 5l (još sam ja ulja stavio malo u rezervar).

Na semaforima nisam kretao punim gasom. To skoro nikad ne radim; kretao sam na 9500-10000 rpm kako i inače krećem, a brzina je bila od 85-100, kako u kojem trenutku.

@slow:

Što se tih okretaja tiče neznam... tako je kako je. Ali kolko se sjećam kad sam ja stavio yasuni-a, multivar i 6.1g rolice, dok je remen bio na prvih 100km, išli su meni okretaji preko 10k.

Offline Antares

• forumski skuteraš
« Odgovori #48 : 31 Kolovoz, 2009, 21:06:04 »
Ti imas needlejet u karbu 262AN, a ne 262AU pa ti ne mogu napamet reci sto napraviti obzirom na druge komponente.
Ali nesto od ovoga bi trebalo napraviti:
-postelati seraficem smjesu (na koliko je sada stupnjeva/krugova otvoren?)
-spustiti iglu sa 2. na 1. zub
-staviti manju ler diznu
-staviti klipic 40 umjesto sadasnjeg 30

Kako znam na koliko je krugova/stupnjeva otvoren? Da izvrtim prema lijevo koliko ide pa izracunam i vratim kako je bilo ili ima drugi nacin?

Jel se tebi normalno čuje rad motora (kao u leru) kad pustiš gas ili samo "zujanje"?

Čuo sam se sa Chupsyem i rekao je da je taj nečujan rad motora na brdu ili čak i gašenje primjetio već na novim runnerima i nrg-ima i da je to iz razloga što je rezervar iznad karba i onda po rupama na brdu dođe više benzina pa se onda dogodi svo to sranje skupa s trokiranjem ako se vec nije zgasio te da se ništa nemože napravit po tom pitanju, no pretpostavljam da ti kao i dosta drugih nema taj problem pa bi i ja htio riješiti to (druga stvar da sam u gradu, ali moja svaka vožnja kreće s brda pošto ja živim na brdu, a i cura). Ovo što si ti rekao (izmjena ler dizne, promjena pozicije igle itd.) bi nadam se trebalo promjenit malo stanje.

Zadnjih tjedana sam bio dosta u gužvi pošto radim diplomski, ali evo u petak to predajem pa krećem u akciju oko skutera (osim ovih problema, trebao bi još sredit one plastike od pada, a i želja mi je ispolirat yasunia i deklo)
« Zadnja izmjena: 31 Kolovoz, 2009, 21:11:25 Antares »

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #49 : 01 Rujan, 2009, 11:20:33 »
Visak benge da i dodje u karb, izaci ce na iberlaufe karba, a ne u mashinu te nece utjecat na rad motora.
Serafic smjese zatvoris u desno do kraja pa brojis okretanejm u lijevo.

EDIT:
aha, sad sam skuzio....

Sjecam se da mi se sa karbom 21 desavalo na kocenju pred zavojem na Cmroku na rupama skut skoro zgasio zbog prebogate smjese jer su rupe tolike da je benga nasla put do mashine. Lijek je bio imati malo gasa cijelo vrijeme. To mi se desavalo jos jedino na silasku niz Mesnicku koja ima kockice.

Od kad imam ovaj 19 karb (i postelan ovako kao je sada - prilicno stedljivije nego prije), nemam vise tih problema, odnosno, zanemarivi su.
Ja sam i u crijevo bege ispred karba stavio diznu oko broja 100 da smanjim kolicinu benge koja dolazi u karb jer mi je curilo na iberlaufe i felga bi poslije voznje bila zmazana od toga. Vjerojatno i to pomaze. imas opisano u mojoj temi.
« Zadnja izmjena: 01 Rujan, 2009, 11:25:30 3alfa3 »

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #50 : 01 Rujan, 2009, 11:57:02 »

Iza kamiona?  :icon_scratch: Ajd si sad razmisli malo o točnosti tih čukica na motoru jer svi kamioni koji se danas voze po cestama (izuzev "tamića" i kompanije... :toothy3:) Nejdu preko 90 km/h jer imaju "rigorozne" blokade i čini mi se da neki ni nizbrdo nemogu brže  :nono:

S druge strane, ja sam jučer išao sa fol gasom 85 po mojoj čukici koja kaže realnu brzinu i to nakon 500 metara "zaletavanja" s tim da smo bili na Roxu ja i frend koji zajedno imamo 210 kg (setup u potpisu)  :icon_thumright:
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline Antares

• forumski skuteraš
« Odgovori #51 : 01 Rujan, 2009, 12:35:00 »
Iza kamiona?  :icon_scratch: Ajd si sad razmisli malo o točnosti tih čukica na motoru jer svi kamioni koji se danas voze po cestama (izuzev "tamića" i kompanije... :toothy3:) Nejdu preko 90 km/h jer imaju "rigorozne" blokade i čini mi se da neki ni nizbrdo nemogu brže  :nono:

S druge strane, ja sam jučer išao sa fol gasom 85 po mojoj čukici koja kaže realnu brzinu i to nakon 500 metara "zaletavanja" s tim da smo bili na Roxu ja i frend koji zajedno imamo 210 kg (setup u potpisu)  :icon_thumright:

Nisam cijelo vrijeme vozio iza kamiona. Iza kamiona sam dobio brzinu i onda ga prestigao. Također moguće da sam imao vjetar u leđa jer sjećam se da mi nije ništa pretjerano puhalo spram vožnje u drugom smjeru.

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #52 : 01 Rujan, 2009, 12:51:21 »
Brzina ti nije bila puno manja. Sjecam se, bilo je malo vjetra u ledja i sa tim setupom se u tim uvjetima moze lako preci 100 km/h (pravih)

Offline Ensiferum

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moja Kaciga: Klapalossi Šljem
  • MojSetup: Malossi Sport
  • MojSpuh: Malossi Mhr Replica
« Odgovori #53 : 01 Rujan, 2009, 15:57:13 »
ja s dobrim vitrom u ledja postignem 90 cak i 91 po gpsu samo s mhr replicom ( po satu 100-102 )
tako da ako mhr replica kit + yasuni r nemogu ici 100 po gpsu onda stvarno zapalit sve to  :drunken_smilie:

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #54 : 01 Rujan, 2009, 16:03:26 »
Otpor zraka je najveca prepreka vecim brzinama. Recimo, sustizem neki auto ili kamion i vozim punim gasom sjedeci uspravno. Brzi sam nekih 5 km/h od auta i sporo mu se priblizavam. Kad mu dodjem na 15 ili manje metara, dobijem 10 km/h u roku odmah, a ako bi auto ubrzao i ja bio u zavjetrini, ni 15+ km/h nebi bilo nista cudno.

Isto je i s vjetrom u ledja. Nije da on gura, nego smanjuje otpor vjetra kojeg mi guramo.

Nedavno sam od Arene vozio prema rotoru punim gasom (orig getriba) i imao sam 105 km/h po satu (brze ne ide ako nema vjetra i sjedim uspravno, a nerijetko niti toliko), a prijenos je bio do kraja i poceo je ici u prevrtavanje. Onda je slijedila lagana nizbrdica + malo vjetra u ledja. Okretaji na 12000, a brzina po satu 120 km/h. Garantiram da su bili uvjeti za potjerat i do 20% dulju getribu do kraja sto bi znacilo da bi imao po satu 150 km/h. U normalnim uvjetima i uspravno sjedeci ni sa duljom getribom nebi imao preko 110-115 po satu
« Zadnja izmjena: 01 Rujan, 2009, 16:07:14 3alfa3 »

Offline Ensiferum

• maxi forumaš
« Odgovori #55 : 01 Rujan, 2009, 16:18:32 »
110-115 po satu bi bilo oko 100 po gpsu

Offline Antares

• forumski skuteraš
« Odgovori #56 : 02 Rujan, 2009, 00:15:50 »
Ensiferum krivo si shvatio.

Onih 100 km/h s idealnim uvjetima o kojima pricam je bilo prije stavljanja kit i karba (dakle gore je bio samo yasuni i multivar). Sad s mhr replica kitom i 19 karbom sam isao max 112 km/h, ali nije bilo nikakvog kamiona itd. U takvim uvjetima sam sa yasuni i multivar isao max 94 km/h.
« Zadnja izmjena: 02 Rujan, 2009, 00:17:21 Antares »

Offline Ensiferum

• maxi forumaš
« Odgovori #57 : 02 Rujan, 2009, 00:19:39 »
bah i ja gledan  :toothy12: :toothy12: :toothy12:
dobro ako e tako onda e to ok  :icon_thumright:

Offline Antares

• forumski skuteraš
« Odgovori #58 : 05 Rujan, 2009, 16:54:49 »
Što se tiče štelanja šarafića za smjesu. Da bi vidio na koliko je trebam okrenuti u desno, zapamtiti koliko krugova se okrenulo i onda vratiti kak je bilo, jel to ok?
Dal se to radi na full zagrijanom motoru kao i sa šarafićem za ler gas ili može skuter biti i zgašen?

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #59 : 05 Rujan, 2009, 17:41:35 »
Da bi vidio na koliko je trebam okrenuti u desno, zapamtiti koliko krugova se okrenulo i onda vratiti kak je bilo

da

Dal se to radi na full zagrijanom motoru kao i sa šarafićem za ler gas ili može skuter biti i zgašen?

stelanje se uvijek radi na zagrijanom motoru, ali samo da vidis koliko je otvoren ne treba palit skut