Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Moj Runner SP
3alfa3:
--- Citat: Antares - 05 Listopad, 2009, 23:11:54 ---Znači mislite da bi sam trebao radit mješavinu?
Ajde mi napišite kako to izgleda kad vi radite? Npr. kupite 50l benzina i unutra stavite 0.4-0.5l ulja ili svako malo kupujete na benzijskoj benzin?
Također što se ne dogodi da npr. tekućina koja je lakša bude gore umjesto da je ravnomjerno izmješano?
Ulje općenito ide jedino u karb ili u još koji dio skutera?
--- Kraj citata ---
Stavim u kanister od 20 litara 4dl ulja (2%) i napunim ga na benziskoj. Doma pretocim u flashe od 2 litre.
2 kanistera imam pa ne moram cesto na pumpu.
Mozes i na benziskoj stavit 1dl ulja u rezervoar, a onda 5 litara benzina. Dobro ce se pomijesati, ali uvijek je bolje prvo staviti ulje kako bi ga benzin tankanjem bolje promijesao
gokiSP:
ulje se iskopca iz karba (jedino u njega ide) i napravi se da pumpa vrti u krug ulje..a mjesavinu radis kako ti pase..ja recimo tocim kanister od 5l benzina i u njega 1.25 ulja... tj. kako god radio neka ti uvijek bude 2 i pol deca na 10l
Antares:
Znači netreba se to ništa posebno mješati s nečime? npr. da mučkam kanistar? Mislim, zar nije bitno da je na svakih 5l benzina, nešto više od 1dl ulja (dakle tih 2.5%) ili je samo bitno da u većim količinama na kraju bude sve skupa 2.5% mješavina?
Kako napravim da ide u krug ulje?
gokiSP:
hmm nisam bas shvatio sta si mislio ;D al ugl. na 10l benzina 2.5dcl ulja..ako mjesas 5l benzina sa ulje onda ces smanjit ulje upola nego za 10l benzina...mislim to kuzis..prije uljevanja u rezervar pomjesas gorivo i ulje i to ti je to..
uljna pumpa ima dvije cijevcice..jedna je deblja to je uljaz ulja u nju i jedna je tanja to je izlaz ulja iz nje..jednostavno deblje crijevo odspojis sa kanistera ulja i tanje crijevo odspojis sa karburatora i skratis ih po potrebi i spojis jedno u drugo i tako si stvorio zatvoreni krug kroz koji ulje kola..
Antares:
Y razumio sam sve.
Nisi skužio na što mislim. Dakle, brine kako će u svakom trenutku, u svakom decilitru, u svakoj litri biti jednaki omjer benzina i ulja ako nije jako dobro izmješano ili ako jedna od tekućina (koja god bila lakša) počne bit gore, a druga dole.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju