Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

NRG Power

<< < (17/22) > >>

3alfa3:

--- Citat: dino_sk - 06 Siječanj, 2009, 14:16:54 ---
--- Citat: efz - 06 Siječanj, 2009, 14:14:10 ---Gle dino dobio sam sto sam htio i zadovoljan sam ( ubrzanje, sigurnije pretjecanje )
Ne kuzim te sta bi trebao, mislim ne brine me 10-15 km/h krajnje, kakve to ima veze, a i putna brzina mi je pretezno oko 90, ono iznad stisnem tu i tam, znaci ono sto sam htio sam i dobio, da i ide 120 ne bih se tako stalno vozio, a za tih par sekundi srece bi ja sad trebao neznam kaj sve radit  :dontknow:

--- Kraj citata ---
ak te nebrine zas ti onda primar narucio  :zubo: :zubo:

--- Kraj citata ---

Procitaj moj post iznad ovog

SlowRider:

--- Citat: efz - 06 Siječanj, 2009, 13:41:33 ---Yasuni mi je serijalu vrtio na 10500 i krajnja je bila oko 96, sad vrti na 700 okretaja manje, mozda kad bi uspio dic jos okretaje malo dobijem i par km/h krajnje, reko sam probat cu malo lakse rolice, makar ovo savrseno radi :dontknow:

--- Kraj citata ---

Sad je pitanje je li remen isao do vrha variomata, ja mislim da nije  :icon_scratch:  :dontknow:

--- Citat: dino_sk - 06 Siječanj, 2009, 14:16:54 ---
--- Citat: efz - 06 Siječanj, 2009, 14:14:10 ---Gle dino dobio sam sto sam htio i zadovoljan sam ( ubrzanje, sigurnije pretjecanje )
Ne kuzim te sta bi trebao, mislim ne brine me 10-15 km/h krajnje, kakve to ima veze, a i putna brzina mi je pretezno oko 90, ono iznad stisnem tu i tam, znaci ono sto sam htio sam i dobio, da i ide 120 ne bih se tako stalno vozio, a za tih par sekundi srece bi ja sad trebao neznam kaj sve radit  :dontknow:

--- Kraj citata ---
ak te nebrine zas ti onda primar narucio  :zubo: :zubo:

--- Kraj citata ---

Da skrati vijek kvacila i zvona  :zubo:

gaso999:
samo vi pricajte neke price.
ja osobno mislim da je ovo super.

jos kad je gazda zadovoljan tu nema vise razgovora.

stari samo ti radi na svom projektu  :icon_thumright: .

dhorvat:
Ovako, ajmo po redu.

Da se netko od vas mlađih sjedne na efz-ov motor poletio bi vrlo vjerojatno oko 120 po čukicama. Jer računajte da je motor 106 kila i naš dragi @efz oko 110 kila. Čak je i od mene teži malo, što je nevjerojatno  :laughing9: :laughing9: :laughing9: Šala  :icon_tongue: :icon_thumright:

S druge strane, motor ima dosta dugačku getribu sada da dobije još krajnje ali ima jedan problemčić. Dakle njemu okretaji budu oko 10200-10300 ak se ne varam na startu i kroz ubrzanje i postepeno prema krajnoj padnu do 9800. Nije to neka velika razlika ali točno se osjeti kak Yasuni ispod 10000 gubi snagu. I Kad bi uspio dobiti tih par okretaja na krajnjoj, vjerujem da bi i krajnja bila nešto veća. Ali zasad motor ide predobro, i ako je @efz zadovoljan onda stvarno nemamo prigovora  :notworthy:

Eventualno da proba malo sa lakšim rolicama (6,1 umjesto 6,4), al ako bude izgubio ubrzanje a dobio nešto sitno krajnje onda se ne isplati. Al nek proba, niš ga ne košta  :toothy3: Lako vrati nazad  :icon_thumright:

I treće: moram naštelat motor da ga naperem od semafora do semafora  :laughing9: :laughing9: :laughing9:

3alfa3:

--- Citat: dhorvat2 - 07 Siječanj, 2009, 16:01:53 ---Da se netko od vas mlađih sjedne na efz-ov motor poletio bi vrlo vjerojatno oko 120 po čukicama. Jer računajte da je motor 106 kila i naš dragi @efz oko 110 kila.
--- Kraj citata ---

Za krajnju brzinu je to nebitno, odnosno, da je i 30+kg manja masa, razlike nebi bilo (ajde, mozda 1-2 km/h). Otpor kotrljanja i vjetra je najbitniji.
Ubrzanje je druga prica - iskljucivo omjer kg/ks

--- Citat: dhorvat2 - 07 Siječanj, 2009, 16:01:53 ---njemu okretaji budu oko 10200-10300 ak se ne varam na startu i kroz ubrzanje i postepeno prema krajnoj padnu do 9800
--- Kraj citata ---

Ocito je da setupu kojeg on ima (obzirom na kit i spuh) pasu okretaji od 9800 i sa laksim rolicama ce vjerojatno imati kroz ubrzanje nesto vise okr. nego sada, ali na krajnjoj vrlo vjerojatno opet 9800 ili neznatno vise. U svakom slucaju, daleko ce se vise povecat okretaji kroz ubrzanje nego oni na krajnjoj

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju