Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

NRG Power

<< < (16/22) > >>

3alfa3:

--- Citat: dino_sk - 06 Siječanj, 2009, 14:04:09 ---
--- Citat: 3alfa3 - 06 Siječanj, 2009, 13:59:34 ---
--- Citat: dino_sk - 06 Siječanj, 2009, 13:57:02 ---
--- Citat: 3alfa3 - 06 Siječanj, 2009, 13:53:07 ---
--- Citat: dino_sk - 06 Siječanj, 2009, 13:48:02 ---nije corsa gore ,sport al dorađeni
roby slagao ga je ami trade s foruma  :icon_thumright:
sta bi bilo da ga je ona vozila koja ima 50kg zive vage  :toothy3:

--- Kraj citata ---

Eto.
Postelaj joj skut da ima okretaje na krajnjoj ko ovaj NRG (dok joj je prijenos na max. omjeru) i ici ce identicno.
Samo okretajima je dobila razliku od ovog NRGa, a to je zahvaljujuci timinzima cilindra i spuhu koji ima rezu dosta vise nego yasuni R

--- Kraj citata ---
pa normalno ,nemos imat krajnje bez okretaja,al nek se vrti dok ide onako :hbusa:

--- Kraj citata ---

Sad kada si i ti to konstatirao, zasto te cudi sto EFZ-ov NRG ne ide brze od 100-105 km/h kad su mu okretaji na krajnjoj oko 10000 (kao i na serijali)?  :icon_thumright:

--- Kraj citata ---
nek izvadi rolice  :toothy12:
nevidim logike stavljat kit odnosno dat 1400kn pa stavit teze rolice da se ne vrti previse da nebi gutao 7-8l
*****u m.... ak vec imas para za kit onda nastelaj to da ide kak bog zapovijeda a ne ko  :mofa: 
je da je to onda vec izvlacenje zadnjeg atoma snage iz kita al jbg ko ga stavlja mislim da taj nerazmislja previse o tome kako da ga stedi (osim nekih  :laughing7:) 

--- Kraj citata ---

Nije stvar u rolicama nego kitu i spuhu koji ne daju vise.
Da on stavi 3g rolice i kad bi (teoretski) mogao s njima dotjerat prijenos do max. omjera, imao bi valjda 11500+ kroz ubrzanje, ali bi na krajnjoj to palo na 10000-10500 zbog spuha i kita.
Druga stvar, da stavi prelagane rolice, pokvario bi ubrzanje

dino_sk:
ma sve to meni jasno alfa  :icon_thumright:

efz:
Gle dino dobio sam sto sam htio i zadovoljan sam ( ubrzanje, sigurnije pretjecanje )
Ne kuzim te sta bi trebao, mislim ne brine me 10-15 km/h krajnje, kakve to ima veze, a i putna brzina mi je pretezno oko 90, ono iznad stisnem tu i tam, znaci ono sto sam htio sam i dobio, da i ide 120 ne bih se tako stalno vozio, a za tih par sekundi srece bi ja sad trebao neznam kaj sve radit  :dontknow:

dino_sk:

--- Citat: efz - 06 Siječanj, 2009, 14:14:10 ---Gle dino dobio sam sto sam htio i zadovoljan sam ( ubrzanje, sigurnije pretjecanje )
Ne kuzim te sta bi trebao, mislim ne brine me 10-15 km/h krajnje, kakve to ima veze, a i putna brzina mi je pretezno oko 90, ono iznad stisnem tu i tam, znaci ono sto sam htio sam i dobio, da i ide 120 ne bih se tako stalno vozio, a za tih par sekundi srece bi ja sad trebao neznam kaj sve radit  :dontknow:

--- Kraj citata ---
ak te nebrine zas ti onda primar narucio  :zubo: :zubo:

3alfa3:

--- Citat: efz - 06 Siječanj, 2009, 14:14:10 ---Gle dino dobio sam sto sam htio i zadovoljan sam ( ubrzanje, sigurnije pretjecanje )

--- Kraj citata ---

E sad, sa duljom getribom neces na 90 km/h imat drugacije okretaje (barem ne bitno drugacije), ali ce prijenosni omjer variomat/zadnje polutke biti kraci sto znaci da se zadnej polutke nece vise vrtiti kao sa orig getribom i time ce i remen biti manje opterecen.
Teoretski ces produljiti zivotni vijek remenu za 15%

I jos nesto:
Kako imas polutke koje se nelinearno sire i vjerojatno si podesio variomat da do 60 km/h ima najpoptimalnije ubrzanje (a kasnije zbog pada okretaja nesto slabije), sada ces te okretaje gje imas optimalne okretaje imati na raspolaganju i 15% vise od 60 km/h sto bi trebalo znacit i bolje medjuubrzanje nego do sada

Inace, zadnje polutke se na krajnjoj brzini vrte i do 5 puta brze od radilice, pa ti racunaj koliko to mora biti zahtjevno za prijenos, a ovako ces to ublaziti.
A i kad ces htjet ici 115+ km/h - moci ces. Istom mukom za skuter kao i sada 100 km/h.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju