mislim da sam bio napisoa jednom cijelu mitologiju na forumu šta se tiče purejet vs karb potraži malo...
a zapravo evo ti c/p scooter inside:
Dosta varijacija na ovu temu, al evo neke istine i zablude na vidjelo ako tko dvoumi.
Bitno je istaknuti činjenice,
svaki skuter je ekonomičan, al injection modeli su posebno, ulje i benzin koji troše zna kod nekoh modela se prepoloviti.
Krenimo redom. Kod injectiona mali izdaci za bezin i ulje, ali problemi su ovakvi i dileme tu nema. Svaki injection ima problema sa svjećicama, ponegdje je to zbog lošeg benzina a ponegdje do loše struje koja je ugrađena u dotični skuter. Ako ste pogodili seriju koja nema taj problem napravili ste posao, u suprotnom pročitajte ispod.
Svjećice koje su najpogodnije za injectione su navedene u faq-u, a benzin je najbolji sa tifona i omv-a, po mogućnosti super 100. Svječice pregaraju nekad na 50km, nekad na 250km, a nekad na 2500km, što je kod mene slučaj sa platinama.
IE modeli drže veliku cijenu što je također jedan faktora pri kupovini. Izbor nije velik, piaggio purejet ili morini ditech, peugeot drži preveliku cijenu sa previše kvarova tako da otpada bez obzira na dizajn.
A sad, najbolnija točka, tuning....postoji tzv. base tuning samo koji stoji ko suho zlato...od 180€ za polini 70ccm do malossi 70ccm koji je oko 220€. Spuhovi su zx i reverse, 100-150€, ima i drugih al su skuplji.
Karb modeli, jednostaavniji, jeftiniji i polularniji. Više dijelova koji su pristupačini i jeftiniji omogućavaju da ste stalno na cesti s najmanje kvarova, samo toči i vozi. Šta se točenja tiče litru-dve karb više troši, al ako pogledate koliko svjećica morate kupit da injection računi se poravnaju.
Tuning, široka paleta base/midrace/race kiteva i dijelova, cijene za base kit su upola od ovih za injection. Naravno potrošnja base karba je veća od potrošnje injectiona.
Odluka je na vama, činjenice i iskustva su izneseni
sty tnd